Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret siteleri, başarılı olmak için belli başlı yöntemlere yönelir. Bu yöntemlerden biri olan blog yazımı firmaların e-ticaret sitelerini daha da tanınmasına olanak tanır. Her geçen gün daha da yaygınlaşmayı başaran blog yazımı, e-ticaret sitelerinin daha da başarılı olmasını sağlıyor. Blog hizmeti sunan sitelerin en birincil görevi genel olarak bir konu üzerinden bilgiyi kullanıcılara aktarmaktır.

Kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaran her konu çeşitli arama motorlarında arattırılır. Bu arama motorları da kullanıcıların aradığı bu kelimeleri kendi ölçeğinde filtreler. Kullanıcıların ve firmanın işine yarayabilecek kelimeleri üst sıralarda sergileyen arama motorları, doğru bilgiye ulaştırma amacı taşır. Arama motorlarının ihtiyacı olan doğru bilgiyi en iyi şekilde blog sayfaları sunar. Bu sebeple firmalar bütün önemi seo kısmına verir.



İlgili İçerik: E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?



Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi
 

SEO İçin Önemli Bir Faktör Olan Blog Kullanımı

 

Blog kullanımı, seo için son derece önemli bir adımdır. Bu sebeple e-ticaret siteleri blok açmak için son derece titiz davranır. E-ticaret firmalarının kar markajını yükseltmek için son derece doğru bir hamle olan blog kullanımı seo için de önemli bir unsurdur. E-ticaret firmalarının sitelerinde blog kullanma amacı gütmesinin en temel sebebi seo amaçlı olması olarak ifade edilebilir.

Site içi trafiği hızlandırmaya yönelik hareket eden blog kullanımı bu sayede kullanıcıları siteye yönlendirmeyi amaçlar. E-ticaret sitenizde yayınlanan içerikler, firmanıza ilerleyen dönemlerde trafik şeklinde bir akış sağlayacaktır. Site için üretilen içeriğin arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılan seo şekline uygun olarak yazılması da son derece önemlidir. Bu sayede seo kurallarına bağlı kalınarak üretilmesi amaçlanan içerikler e-ticaret sitenize kullanıcı trafiği çekmenizi sağlar.

Bir e-ticaret sitesinin trafik artışı aynı zamanda o sitenin satışlarının artmasına da son derece yardımcı olur. Blog yazıları yüklediğiniz e-ticaret sitesi, ayrıca sürekli güncelliğini koruyacağı için kullanıcıları kendine çekecektir.

 

İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?



SEO İçin Önemli Bir Faktör Olan Blog Kullanımı

 

Blog Kullanımı ile E-Ticaret Sitenizi Tanıtın

 

E-ticaret sitesi sahibi olan firmalar için blog içeriği üretmek son derece avantajlıdır. Blog yazımı firmaların sahip olduğu e-ticaret sitesinin ücretsiz tanıtılmasına yardımcı olur. Böylece firmalar, kendi reklamlarını ücretsiz sağlar. Arama motorlarından alınan trafik, siteye yöneltilen kullanıcılar ile doğru orantılıdır. Eğer sitenizde blog içeriği üretirseniz, siteyi ziyaret eden müşteriler ile rahatça iletişime geçebilirsiniz.

Blog sitesinde ziyaretçilerin istek ve görüşlerini belli edecek yorum kısımları da bulunmalıdır. Bu sayede kullanıcı kitlenizi daha yakından tanıyabilirsiniz. Sizin iletişime açık olmanız, müşterilerinizin sizinle iletişime geçebilmesi adına son derece önemlidir. E-ticaret sitesi için oluşturacağınız blog içerikleri aynı zamanda müşterilerinizi bilgilendirmeye yönelik olmalıdır. Bilinçli bir kullanıcı site trafiğinizi arttırmak için en önemli unsurdur.

 

İlgili İçerik: E-Ticarette SEO Teknikleri


blog kullanımı, e-ticaret, blog yazma
 

E-ticaret ile İlgili Blog Yazıları

 

E-ticaret firmaları son blog kısmına fazlasıyla ağırlık vermelidir. Firmalar, sattıkları ürün ile ilgili bilgileri müşteriye doğrudan aktarma fırsatı bulur. Satış yaptığınız kategori ile ilgili bilgileri müşteri ile paylaşabilirsiniz.

E ticaret blog yazıları ilgili kullanıcıların sitenizden alışveriş yapmasını sağlar. Firmalar çeşitli içerikler üreteceğinden dolayı güncelleşme sağlayacağı için domaine katkı verir. Blog yazılarına önem vererek e-ticaret sitenizi sürekli olarak tanıtma imkanı bulursunuz. Hedef kitleye hitap ederek ürettiğiniz çeşitli blog yazıları sonrası site içinde alışveriş yapmasını sağlar. Aydınlatma ürünlerini satan bir siteyseniz, aydınlatma ile ilgili blog yazıları eklemek faydanıza olacaktır.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 


SEO Analizi Nasıl Yapılır?


Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri


 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax