Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Corona Virüsün (Covid-19) E-ticarete Etkisi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 10.01.2023

İçindekiler;

Dünyada üzerinde hızla yayılan ve hayatı durma noktasına getiren corona virüs, hem sosyal hem akademik hem de ticari hayatta etkilerini göstermeye devam ediyor. İlk olarak 2019'un aralık ayında, Çin'in Wuhan kentinde görülen corona virüs, COVID-19 hastalığını doğurarak küresel bir salgına yol açtı. İlk evrede kontrol altına alınamayan corona virüs, an itibariyle ciddi boyutlara ulaştı ve 200'e yakın ülkeyi etkiledi. Dünya genelinde corona virüs hastalığına yakalanmış 1 milyondan fazla insan bulunurken corona virüs sebepli ölüm sayısı da yaklaşık 60 bin civarında. Uzmanlar bu sayının artacağını dile getirirken aşı çalışmaları da pek çok ülkede devam ediyor.

 


Corona Virüsün (Covid-19) E-ticarete Etkisi Nedir?

Corona Virüs ve Ekonomi

 

Corona virüs, çok hızlı ve çok kolay bulaşabildiği için pek çok ülkede hayat durma noktasına gelmiş durumda. Hükümetlerin almak zorunda kaldığı önlemler ise hem ülke bazında hem de küresel anlamda ekonomiyi ciddi bir şekilde etkiledi.


Dünya ticaretinde önemli bir yeri olan Çin'de üretimin ve ihracatın durması, pek çok ülkenin de sınırlarını kapatması, küresel ekonomide dengesizliğe neden oldu. Başta turizm ve seyahat olmak üzere çoğu sektörü olumsuz etkileyen corona virüs, bazı sektörleri de olumlu etkiledi. Sokağa çıkma yasakları ve gönüllü karantina uygulamaları sonucunda online alışveriş yapanların sayısı hızla arttı.

 

Corona Virüs (Covid-19) ve Ekonomi

 

 

Corona Virüs ve E-Ticaret

 

Corona virüs salgınını kontrol altına alma çalışmaları kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan eden ülkeler oldu. Bunun yanında sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ülkelerde ise vatandaşlar, kendi sağlıklarını koruma amacıyla mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyor. Ayrıca getirilen kısıtlamalarla pek çok mağaza ve işyerinin faaliyeti geçici olarak durduruldu. Dolayısıyla insanlar ihtiyaçlarını karşılamak adına e-ticaret sitelerine yönelmeye başladı.


Dünya genelinde e-ticaret sektöründe hızlı bir yükseliş gözlemlenirken bu durumun yansıması ülkemizde de görüldü.  Covid-19 nedeniyle maske, dezenfektan vb. hijyen ürünleri satan e-ticaret sitelerinde beklenenin üzerinde bir artış oldu. Corona virüs kaynaklı e-ticaret yükselişi, doğal olarak teslimat sektörünü de olumlu yönde etkiledi.








COVİD-19 (Corona Virüs) süresince işini e-ticarete taşımak isteyen işletmelere Covid-19 desteklerimiz ile destek veriyoruz. Covid-19 desteklerimizi incelemek için tıklayın.



 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax