Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Öğretmenler Günü E-ticaret Sitesi Yönetimi İpuçları

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları için özel kampanya dönemlerinden birisi olan öğretmenler günü her firmanın önem verdiği bir kampanya dönemidir. İlkokullarda, ortaokullarda ve liselerde hala önemli bir gün olarak kutlanan öğretmenler gününde markalar düzenledikleri kampanyalar sayesinde satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır. Öğretmenler günü kampanya döneminde indirimli ürün satışı yapacak olan e-ticaret firmalarının ise birçok konuya önem vererek hareket etmesi gerekmektedir.

 
  • Kampanya yönetimi
  • Pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi
  • Kampanyaya dahil edilecek ürünlerin bulunması
  • Öğretmenler gününe özel sosyal medya yönetimi
  • Reklam çalışmalarının yapılma
 

Öğretmenler günü kampanyaları düzenlemek isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır. Bu süreçler ise iyi bir şekilde planlanmalıdır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kampanya Kurguları Planlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Öğretmenler Gününe E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?

 

Öğretmenler Günü Ne Zaman?

 

Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan özel bir gündür. 24 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği tarih olmasından kaynaklı 1981 yılından beri ülkemizde bu tarih öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.


Öğretmenler Günü Ne Zaman?

 

Öğretmenler Günü Kampanyaları Ne Zaman Başlar?

 

Öğretmenler gününde, öğretmenlerine hediye almak isteyenlerin yararlanabileceği birçok kampanya düzenlenmektedir. Öğretmenler günü kampanyalarında e-ticaret firmaları ve diğer markalar ürün ve hizmetlerini indirimli bir şekilde satışa sunmaktadır.

 

Genellikle öğretmenler günü kampanyaları ise Kasım ayının başından sonuna kadar sürebilmektedir fakat birçok marka öğretmenler günü indirimlerini kasım ayının 10’undan sonra düzenlemekte ve bu kampanyaları black friday ile birleştirmeyi tercih etmektedir.


Öğretmenler Günü Kampanyaları Ne Zaman Başlar?

 

Öğretmenler Günü’nde En Çok Satılan Ürünler

 

Öğretmenler günü için e-ticaret kampanyaları düzenleyecek markalar genellikle öğretmenler gününde en çok satılan ürünleri kampanyalarına eklemeyi ister. Çünkü öğretmenler gününde en çok satılan ürünleri kampanyalara dahil ederek e-ticaret firmaları satışlarını daha fazla artırma şansı yakalar.

 
  • İsme özel hazırlanan kalem ve defterler
  • Kişiye özel hediye kutuları
  • Masa çerçevesi
  • Çiçekler
  • Kartvizitlik
  • Kitap ve Kitap Ayracı
  • Öğretmen temalı hediyelik eşyalar
 

Gibi ürünler öğretmenler gününde en çok satılan ürünlerdir. Sizler de bu ürün ve hizmetleri öğretmenler günü kampanyalarında indirimli bir şekilde satışa sunabilir ve böylece ürün ve hizmet satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol Kampanya Yönetimi İpuçları


Öğretmenler Günü’nde En Çok Satılan Ürünler

 

Öğretmenler Günü Kampanyalarında En Çok Kullanan Kampanya Kurguları

 

Öğretmenler günü kampanyaları düzenleyecek olan e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer konu da kampanya kurgularıdır. Çünkü öğretmenler gününde indirimli ürün satışı yapabilmek için markaların düzenleyebileceği birçok kampanya türü bulunmaktadır.

 
  • 3 Al 2 Öde Kampanyası
  • X Kategorisinden Alışveriş Yapan Kişilere Y Kategorisinde İndirim
  • Tüm Alışverişlerde %10 - %20 İndirim
  • 100 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
  • X Kategorisindeki Ürünlerde %10 İndirim
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan
  • Sepete Özel İndirim Kampanyaları
 

E-ticaret firmalarının öğretmenler gününde en çok düzenlediği kampanya türleridir. Sizler de öğretmenler gününe özel indirimler vererek satış yapmak istiyorsanız bu tür kampanya kurgularından yararlanabilir ve öğretmenler günü indirim kampanyalarınızı kolayca kurgulayabilirsiniz.

İlgili İçerik; Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi


Öğretmenler Günü Kampanyalarında En Çok Kullanan Kampanya Kurguları

 

Öğretmenler Günü Sipariş Yönetimine Önem Verin

 

Öğretmenler günü kampanya dönemleri çoğu zaman e-ticaret firmalarının yoğunluklar ile karşı karşıya kaldığı kampanya dönemleri olarak bilinmektedir. Bu nedenle öğretmenler gününde satışlarını artırmak ve sadık müşteriler kazanmak isteyen her markanın öğretmenler gününde sipariş yönetimine önem vermesi gerekmektedir. Sipariş yönetim süreçlerini hızlandırmak için de markaların belirli çalışmalar yapması önemlidir.

 
  • Öğretmenler günü indirimlerine dahil edeceğiniz ürün ve hizmetlerinizi önceden belirleyin.
  • Kampanya kurgularınızı önceden hazırlayın.
  • Öğretmenler günü kampanya yoğunluğunu analiz edin ve bir önceki dönemi de baza alarak ekibinizi bu konu hakkında bilgilendiren.
  • E-ticaret siteniz üzerinden hızlı bir şekilde satılan ürün ve hizmetlerin stoğunu artırın.
  • Öğretmenler günü kampanyalarına dahil ettiğiniz ürün ve hizmetlerinizin stok durumunu kontrol edin.
  • Ürün paketleme, kargo teslimatı ve müşteriye teslimat süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetmeye çalışın.
  • E-ticaret firmanızın karşı karşıya kalabileceği yoğunlukları göz önünde bulundurarak canlı sohbet entegrasyonlarını sitenize ekleyin.
 

Bu unsurlara önem vererek sizler de e-ticaret firmanızın öğretmenler günü sipariş yönetimini profesyonel bir şekilde yürütebilir ve böylece hem sadık müşteriler kazanabilir hem de satışlarınızı artırabilirsiniz.


Öğretmenler Günü Sipariş Yönetimine Önem Verin

 

Öğretmenler Gününde Kargo Süreçlerinizi Hızlandırın

 

Öğretmenler günü e-ticaret yönetiminde önemli olan bir diğer nokta da kargo süreçleridir. Genellikle bu kampanya döneminde alışveriş yapan kişiler bir başkasına hediye aldığı için satın aldığı ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Ürün teslimatı hızlı bir şekilde gerçekleşmediğinde ise kişiler e-ticaret firmanızdan yaptığı alışverişlerden memnun kalmaz. Bu nedenle öğretmenler günü kampanyaları düzenleyecek olan her markanın lojistik süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmesi ve hızlı bir şekilde satılan ürünleri teslim etmesi gerekir.

 

İlgili İçerik; Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi


Öğretmenler Gününde Kargo Süreçlerinizi Hızlandırın

 

Öğretmenler Günü İçin Pazarlama Stratejinizi Geliştirin

 

Öğretmenler günü e-ticaret kampanyaları düzenleyen markaların iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmesi hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmalarını kolaylaştıracak ve satışlarını artırmalarına yardımcı olacaktır. Genellikle markalar bu dönemde düzenledikleri kampanyaları;

 
  • SEO Çalışmaları
  • Öğretmenler Günü İçerik Pazarlaması Çalışmaları
  • Sosyal Medya Çalışmaları
  • Reklamlar
 

Aracılığı ile hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaştırmaktadır. Geliştirilen pazarlama stratejileri sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlesinde yer alan kişilere daha kolay ulaşmakta ve satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır.


Öğretmenler Günü İçin Pazarlama Stratejinizi Geliştirin

 

Öğretmenler Günü için Sosyal Medya Kullanımına Önem Verin

 

Öğretmenler gününde kampanya düzenleyecek olan e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer konu da sosyal medya çalışmalarıdır. E-ticaret firmaları her kampanya döneminde olduğu gibi öğretmenler günü kampanyalarını da çoğu zaman Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya platformları aracılığı ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmaktadır.

 

E-ticaret ile internetten ürün satan markalar öğretmenler gününe özel içerikler geliştirmekte ve bu içerikleri de çoğu zaman sponsorlu bir şekilde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaştırmaktadır. Öğretmenler günü sosyal medya paylaşımları sayesinde markalar ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırma imkânı yakalarken verdikleri reklamlar sayesinde de daha kolay bir şekilde satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sizler de öğretmenler gününde hedef kitlenize ulaşmak ve satışlarınızı artırmak istiyorsanız sosyal medya reklamları verebilirsiniz. Verdiğiniz reklamlar ile hedef kitlenize hızlıca ulaşabilir ve böylece daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilirsiniz.


Öğretmenler Günü için Sosyal Medya Kullanımına Önem Verin

 

Öğretmenler Gününe Özel Blog Yazıları Yazın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markalar çoğu zaman verdikleri reklamlar sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşıyor olsa da markaların bir ürün veya hizmeti satın almak isteyen kişilere ulaştığı farklı yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de öğretmenler gününe özel blog çalışmalarıdır.

 

Genellikle e-ticaret firmaları öğretmenler günü için hediye arayan kişilere bilgi ve öneri vermeye yönelik bir takım blog yazıları yazmaktadır. Örneğin;

 
  • Öğretmenler Gününde Yapılacak Aktiviteler
  • Kadın Öğretmenler için Hediye Önerileri
  • Erkek Öğretmenlerin Seveceği 5 Hediye
  • Öğretmenler Günü için Orijinal Hediye Önerileri
 

Gibi blog yazıları bir ürün veya hizmet satın almak isteyen kişilerin bilgi almasını sağlarken e-ticaret firmalarının ise hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Sizler de bu tür içerik stratejileri geliştirebilir ve öğretmenler gününde doğru hedef kitleye ulaşarak ürün ve hizmet satışlarınızı hızlı bir şekilde artırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax