• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 07 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Online satış sitesi kurarak elektrik ve elektronik ürünleri satan işletmelerin ürün satışı yapabilmesi için tüketicilere ulaşması gerekmektedir. E-ticaret firmaları genellikle geliştirdikleri pazarlama stratejileri ve yaptıkları dijital pazarlama çalışmaları sayesinde müşterilerine ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır.

 

Dijital pazarlama çalışmaları işletmelerin yalnızca satış yapmasına yardımcı olmakla kalmayıp işletmelerin rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmesini ve marka bilinirliklerini arttırmalarını da sağlamaktadır. Fakat bunun için e-ticaret firmalarının doğru pazarlama stratejileri geliştirmesi gerekmektedir.

 

Elektrik, elektronik siteleri için hazırladığımız Elektrik, Elektronik Siteleri İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı bu yazımızda sizlerle müşterilere ulaşmak için kullanabileceğiniz dijital pazarlama yöntemlerinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve dijital pazarlama çalışmaları yaparak ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
 

Elektrik, Elektronik Siteleri İçin Dijital Pazarlama Rehberi

 
 

SEO Çalışmaları Yapın

 

Elektrik ve elektronik ürünleri satan e-ticaret firmalarının en önem vermesi gereken dijital pazarlama yöntemlerinin başında seo çalışmaları gelir. SEO çalışmaları elektrik ve elektronik e-ticaret sitelerinin Google arama sonuçlarında organik bir şekilde yer almasını sağlar. Böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşarak satış yapma şanslarını arttırır.

 

Elektrik ve elektronik siteleri için seo çalışması yapmak isteyenlerin;

 
  • Site içi seo çalışmaları
  • Site dışı çalışmaları
  • Teknik seo çalışmaları
 

yapması oldukça önemlidir. Böylece işletmeler sitelerini aramam motorlarına uygun bir şekilde optimize etme fırsatı yakalayacaktır.

 
  • Site İçi SEO ; Anahtar kelime analizinin ardından yapılan site içi seo çalışmaları belirlediğiniz anahtar kelimelerde e-ticaret sitenizin ön planda olmasını sağlayacaktır. Örneğin; elektrik ürünleri anahtar kelimesinde yapacağınız bir çalışma bu sayfanın Google’da ön plana çıkmasını sağlayacak ve satışlarınızın artmasına etkili olacaktır.
  • Site Dışı SEO ; E-ticaret sitenizle alakalı olabilecek diğer siteler ve bloglar üzerinden backlink alımı yapılmasına yönelik yapılan çalışmalardır.
  • Teknik SEO ; Sitenizin kod yapısı, optimizasyonu ve sayfa hızı ile ilgili yapılan çalışmalara verilen isimdir.
 

Elektrik elektronik siteleri için seo çalışmaları yapmak isteyenlerin bu çalışmaları eksiksiz bir şekilde yapması e-ticaret sitelerini ön plana çıkaracaktır.

 

İlgili İçerik; SEO Rehberi
 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?  



E-ticaret Elektrik, Elektronik Satışı Seo

 

Sosyal Medya Pazarlamasına Önem Verin

 

İnternetten elektrik ve elektronik ürünleri satan işletmeler için önemli olan bir diğer pazarlama türü de sosyal medya pazarlamasıdır. Çünkü günümüzde birçok kişi ihtiyacı olan ürün ve hizmetleri sosyal medya platformları üzerinden aramakta ve genellikle bu platformlarda gördüğü ürünleri satın almayı tercih etmektedir. Bu nedenle elektrik firmaları sosyal medyada aktif olarak iletişim yürütmeye özen göstermelidir.

 

Elektrik ve elektronik firmanız için sosyal medya çalışmaları yapmak için;

 
  • İlk olarak hedef kitlenizin aktif olduğu sosyal medya platformlarını tespit.
  • Instagram, Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal medya platformlarında düzenli bir şekilde iletişim yürütmek için sosyal medya takvimi hazırlayın. Gerekirse sosyal medya planlama araçlarını kullanarak paylaşımlarınızı planlayın.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızı hazırlarken kullanıcılara güven veren bir dil kullanmaya özen gösterin.
  • Paylaşımlarınızda #elektronik #elektronikürünler #elektronikürün #ampul vb. sektörünüz ve ürünleriniz ile alakalı hashtagler kullanmaya özen gösterin.
  • Elektrik ve elektronik ürünleri tanıtımı yapmak için güven verici bir sosyal medya hesabı yaratın.
  • Ürün inceleme, ürün karşılaştırma, nasıl yapılır, kendin yap videoları ve hikayeleri ile içeriklerinizi çeşitlendirin.
  • Sosyal medya platformlarında yer alan alışveriş özelliğini kullanmaya özen gösterin.
  • Sosyal medyada paylaştığınız içerikler için bir reklam bütçesi belirleyin ve sosyal medya reklamları verin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de elektrik ve elektronik e-ticaret siteniz için doğru bir sosyal medya stratejisi geliştirebilir ve böylece ürün ve hizmet satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama
 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri 



E-ticaret Elektrik, Elektronik Satışı Sosyal Medya

 

Ücretli Reklamlar Verin

 

Elektrik, Elektronik Siteleri İçin Dijital Pazarlama Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde e-ticaret sitenize daha fazla trafik çekebileceğiniz ve ürün satışlarınızı arttırabileceğiniz bir yöntem olan ücretli reklamlar hakkında bilgi vereceğiz.

 

İnternetten bir ürün ve hizmet satın almak isteyen kişilerin büyük bölümü ürün ve hizmet arayışlarını arama motorları üzerinden gerçekleştirmektedir. E-ticaret siteleri ise arama sorgularında ön plana çıkabilmek için hem seo çalışmaları hem de sem çalışmaları yapmaktadır ve böylece işletmeler e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekerek ürün ve hizmet satışlarını arttırmaktadır.

 

Elektronik e-ticaret sitelerini ön plana çıkarabileceğiniz bir diğer pazarlama stratejisi de ücretli reklamlardır. Google Adwords reklamları;

 
  • Arama ağı
  • Görüntülü reklam
  • Uygulama reklamalrı
  • Remarketing reklamları
 

Olarak çeşitlenmektedir. Genellikle elektrik elektronik e-ticaret sitesi için pazarlama çalışmaları yapacak olan işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ücretli reklamlar göstermektedir. Google’da reklam vermek için elektronik firmalarının;

 
  • Hedef kitlelerini belirlemeleri gerekir.
  • Hedef kitle analizinin ardından işletmelerin anahtar kelime analizi yapması gerekir.
  • Anahtar kelime analizinin ardından tıklama başına maliyetleri incelemeniz gerekmektedir.
  • Anahtar kelime analizinden sonra işletmelerin başarılı reklam kampanyaları yaratmaları gerekir. Reklam başlığı, reklam metni ve yönlendirme sayfası e-ticaret firmalarının ilk göz önünde bulundurması gereken unsurlardır.
  • Markanızın hedeflerine ve hedef kitlesine yönelik bir reklam bütçesi belirleyerek reklam vermeniz gerekir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak e-ticaret siteniz için ücretli reklamlar verebilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Kelime Bulucu, Ücretsiz 6 Anahtar Kelime Planlayıcı

 



E-ticaret Elektrik, Elektronik Satışı Reklamlar

 

SMS Pazarlamasına Önem Verin

 

Elektrik ve elektronik e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler genellikle bir kampanya ve tanıtım olduğunda yeniden bu site üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Günümüzde elektronik firmaları için pazarlama çalışmaları yapmak isteyenlerin tercih ettiği dijital pazarlama yöntemlerinden bir diğeri de SMS pazarlamasıdır.

 

SMS Pazarlaması, elektrik ve elektronik sitelerinin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtırken daha önce e-ticaret siteleri üzerinden ürün satın alan kişilere SMS gönderilmesi ile yapılan bir pazarlama türüdür. Genellikle SMS Pazarlamasında dönüşüm oranları oldukça yüksek olduğu için ürün satışlarını arttırmak isteyen birçok elektronik sitesi bu tür çalışmalar yapmaktadır.

 

Sizler de Kampanyalarınızı duyurmak ve e-ticaret sitenize yeni eklediğiniz ürünleri tanıtmak için SMS Pazarlaması çalışmaları yapabilir ve hedef kitlenizi bilgilendirerek ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.


 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri 



E-ticaret Elektrik, Elektronik Satışı SMS Pazarlama

 

E-mail Marketing Çalışmaları Yapın

 

Elektrik ve elektronik e-ticaret siteleri tarafından tercih edilen dijital pazarlama yöntemlerinden biri de e-posta pazarlamasıdır.

 

E-posta pazarlaması, işletmelerin ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak için müşterilerine e-mail gönderdiği pazarlama türü olarak bilinmektedir. E-posta pazarlamasında dönüşüm oranları yüksek olduğu için birçok firma bu pazarlama türünü tercih etmektedir ve böylece reklam harcamalarını kasarak işletmeler daha fazla satış yapabilmektedir.

 

E-posta pazarlaması yaparken e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken önemli birçok nokta bulunmaktadır;

 
  • E-posta pazarlaması şablonları arasından profesyonel şablonların seçilmesi gerekir.
  • E-mail başlığı ve e-mail içeriği kullanıcılara yönelik hazırlanmalıdır.
  • E-posta pazarlamasında kullanılan görsellerin profesyonel olması gerekir.
  • E-mail içeriğinde ürünler hakkında bilgi verildikten sonra kullanıcıyı harekete geçirecek metinlerin yer alması elektronik ürünleri satışlarını arttıracaktır.
  • Kişiselleştirilmiş tanıtım e-mailleri göndermek işletmenizin sadık müşteriler yaratmasına olanak sağlayacaktır.
 

Sizler de elektronik ürünleri satışlarını arttırmak istiyorsanız e-mail marketing çalışmaları yapabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Nedir? E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Elektrik, Elektronik Satışı E-mail Marketing

 

Ticimax ile Elektronik Sitenizi Kurun

 

İnternetten elektronik ürünleri satmak istiyorsanız siz de Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modüller sayesinde e-ticaret süreçlerinizi daha kolay yürütebilir ve pazarlama modülleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Elektrik&Elektronik E-Ticaret Siteleri

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<