Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

Google Arama Sıralamalarında yer almak isteyen birçok işletme içerik üretimi yapıyor. Genellikle kişi ve işletmeler içerik üretimi yaparken daha çok kendi sektörlerine yönelik içerikler üretmeye özen gösteriyor.

 

Bazı işletmeler ürettikleri içerikler sayesinde Google Sıralamalarında ilk sıralarda yer almayı hedeflerken bazı işletmeler ise daha çok Google Featured Snippet’te yer almayı hedefliyor. Featured Snippet’te yer almak isteyen işletmelerin büyük bölümü Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır sorusuna yanıt arıyor.

 

Featured Snippet’a çıkmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır adlı bu yazımızda sizlere belirli stratejilerden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu stratejileri öğrenebilir ve Featured Snippet’a yönelik içerikler hazırlayarak birçok avantajlı durumdan faydalanabilirsiniz.

 

Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır?

   

Featured Snippet, Google arama sonuçlarında öne çıkan aramalara verilen isimdir. Kullanıcılar arama gerçekleştirdiği takdirde ilgili sorularına yanıt veren bir cevabı veya snippet sonucunu arama sıralamalarının en başında görmektedir. Genellikle Featured Snippet’te yer alanlar, kullanıcıların sordukları sorulara yönelik bir özet niteliği taşımaktadır.

 

Featured Snippet Nedir

   

Google Arama sonuçlarında görebileceğiniz 3 farklı Featured Snippet Türü bulunmaktadır.

 
  • Paragraf snippet
  • Liste snippet
  • Tablo snippet
 

Featured Snippet Türleri olarak bilinmektedir.

 

Paragraf Snippet

 

Paragraf snippet, kullanıcıların arama motorlarında yaptığı sorgulara yönelik cevap veren en iyi sayfanın bir bölümünü kopyalayan snippetlere verilen isimdir. Paragraf snippetlerde ilgili sayfanın sorunuzla ilgili bir bölümüne yönlendiren özel bir URL ile karşınıza çıkmaktadır. Bu snippet türünü gören kullanıcılar linke tıkladıkları takdirde ilgili web sayfasına yönlenecek ve soruları ile ilgili bölümü işaretlenmiş olarak göreceklerdir. Paragraf snippetlerde görsel bulunabileceği gibi bulunmaması da mümkündür.

 

Paragraf Featured Snippet Nedir

 

Liste Snippet

 

Liste snippetler, kullanıcıların yaptıkları aramalara yönelik listeler halinde cevaplar veren snippet türlerine verilen isimdir. Bir web sayfası içerisinde "< ul >" ya da "< ol >" HTML etiketleri ile işaretlenen alanların liste snippetler arasında çıkması mümkündür. Bu snippet türünü görselli ya da görselsiz bir şekilde görüntüleyebilmeniz mümkündür.

 

Tablo Snippet

 

Tablo snippet, bir web sayfası içerisinde "< table >" HTML etiketinin bulunduğu alanları gösteren snippet türüne verilen isimdir. Genellikle bu snippet türü karşılaştırma, fiyat, puan, para birimi vb. bilgilerde daha çok karşımıza çıkmaktadır. Örneğin e-ticaret sitesi fiyatları ne kadar diye yapılan bir sorguda tablo snippetleri görme ihtimaliniz oldukça çoktur.



Tablo Featured Snippet Nedir

   

Featured Snippet alanında çıkmanın işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır konusunda sizlere bilgi vermeye başlamadan önce ilk olarak Featured Snippet’in faydaları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Featured Snippet alanında birden fazla çok sorguda yer alan işletmeler, profesyonel bir marka imajı sergilemektedir.
  • İnternet siteniz sıfırıncı sırada yer alacağı için marka bilinirliğiniz artacaktır.
  • Kullanıcıların sorgularına yönelik cevap veren içerikleriniz arama yapan kişileri çekeceği için rakiplerinizden daha fazla trafik elde etmeniz mümkün olacaktır.
  • Yapılan araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda Featured Snippet alanında yer alan işletmelerin %28,2 daha fazla ziyaretçi aldığı görülmüştür. Yani kısacağı Featured Snippet alanında yer alarak internet sitenizin ziyaretçi trafiğini arttırabilirsiniz.
  • Featured Snippet’e çıkmak işletmenizin organik trafiğini arttırırken SEO sıralamalarını da olumlu bir şekilde etkileyecektir.
 

Sizler de Featured Snippet’in bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Featured Snippet’e yönelik içerikler üretmeye önem vermelisiniz. Featured Snippet’e yönelik sayfalarınızı nasıl optimize etmeniz gerektiğini ve içeriklerinizi hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazımızın devamından inceleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kopya Kontrol Araçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Featured Snippet Faydaları Nelerdir

   

Günümüzde birçok işletmenin Featured Snippet alanına yönelik içerikler yazarak daha fazla kişiye ulaşmak istediğini sizlerle paylaşmıştık. Featured Snippet’a Yönelik İçerik Nasıl Yazılır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere dikkat etmeniz gereken unsurlar hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • SERP Analizi
  • Rakip Analizi
  • Anahtar Kelimeler
  • İçeriğinizin netliği
  • İçerik uzunluğu
  • HTML etiketleri
  • Sayfa başlığı
  • Alt başlıklar
  • Sayfa URL
  • Sayfa Optimizasyonu
 

Gibi temel unsurlar Featured Snippet’e yönelik içerik yazarken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar olarak bilinmektedir. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Durum Analizi Nedir? Durum Analizi Teknikleri

 

İlgili İçerik; Sektör Analizi Nedir? İşletmelerin Bilmesi Gereken 4 Kilit Nokta 
 

SERP Analizi Yapın

 

Featured Snippet’e yönelik içerik yazmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi SERP Analizidir. SERP Analizi bir internet sitesinin Featured Snippet’e çıkan içeriklerini görmesini sağlayan analizlerden birisidir. Genellikle işletmeler;

 
  • Semrush
  • Ahrefs
 

Gibi analiz araçlarını kullanarak Featured Snippet’e çıkan içeriklerini analiz etmelidir.

 

Featured Snippet SERP Analizi Nedir

 

Rakip Analizi

 

Featured Snippet’e yönelik içerik yazmak isteyen kişilerin yapması gereken bir diğer işlem ise Rakip Analizidir. Rakip analizi sayesinde işletmeler;

 
  • Rakiplerinin Featured Snippet’e çıkan içeriklerini görüntüleyebilmektedir.
  • Rakiplerinin anahtar kelime boşlukları hakkında bilgi edinebilmektedir.
  • Hangi anahtar kelimeler ile nasıl çalışmalar yapmaları gerektiklerini saptayabilmektedir.
 

Bu nedenle Featured Snippet’e yönelik içerik yazmak isteyen kişilerin bu analizleri yapabilmesi için ilk olarak rakip analizine de önem vermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Rekabet Analizinin Şirketler İçin Önemi

 

Anahtar Kelimeler

 

Featured Snippet’e yönelik içerik yazmak için anahtar kelimeler de önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle işletmelerin anahtar kelime analiz araçları sayesinde anahtar kelime analizi yapması da oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Anahtar kelime analizi yaparken kısa kuyruklu anahtar kelimeler ile uzun kuyruklu anahtar kelime kullanımına da önem verilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte soru cümlelerine yanıt veren cevapların da içeriğinizde geçirilmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Kelime Bulucu, Ücretsiz 6 Anahtar Kelime Planlayıcı

 

Featured Snippet Anahtar Kelime Analizi Nedir

 

İçeriğinizin Netliği

 

Featured Snippet’e çıkmak istiyorsanız ürettiğiniz içeriklerin net olması oldukça önemlidir. Çünkü arama motorları ilk olarak herhangi bir soruya net cevap veren içerikleri ön plana çıkarmayı tercih etmektedir. Bu nedenle içerik oluştururken abartılı cümleler kurmak yerine net bir şekilde oluşturulan içerikler hazırlamanız gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Yapılan Ülkenin Kültürüne Göre İçerik Pazarlaması

 

İlgili İçerik; İşinizi Kolaylaştıracak 11 İçerik Pazarlama Aracı

 

İlgili İçerik; Online İçerik Üretim Süreçleri

 

HTML Etiketleri

 

HTML Etiketleri de Featured Snippet’e çıkmak isteyen işletmeler için oldukça önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Genellikle "< ul >" ve "< ol >" ve "< table >" etiketlerinin kullanılması oldukça önemlidir. Bununla beraber sayfanızda yer alan başlıkların "< h1 >" ve "< h2 >" HTML etiketleri ile etiketlenmesi de içeriğinizin Featured Snippet’e çıkma şansını arttıracaktır.

 
İlgili İçerik; HTML Nedir? HTML Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Sayfa Başlığı

 

Featured Snippet’e çıkmak isteyenlerin önem vermesi gereken başka bir unsur da Sayfa Başlığıdır. Genellikle kullanıcıların sorularını içeren bir sayfa başlığı oluşturulması içeriğinizin Featured Snippet’e çıkma ihtimalini arttıracaktır. Örneğin e-ticaret alt yapısı satan bir işletmeyseniz e-ticaret sitesi fiyatları ne kadar? Tarzında bir sayfa başlığı oluşturmanız Featured Snippet’e çıkma şansınızı arttıracaktır.

 

Alt Başlıklar

 

Featured Snippet için sayfa başlığı kadar alt başlıklar da oldukça önemlidir. Alt başlıklarınızın içeriğiniz ile uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Örneğin e-ticaret sitesi fiyatları ne kadar tarzında bir sorguda Featured Snippet’e çıkmak istiyorsanız alt başlıklarınızı;

 
  • Başlangıç seviye e-ticaret paketi fiyatları ne kadar?
  • Orta seviye e-ticaret paketi fiyatları ne kadar?
  • İleri seviye e-ticaret paketi fiyatları ne kadar?
 

Tarzında inşa edebilirsiniz. Bu tür oluşturacağınız alt başlıklar sayesinde Featured Snippet’e çıkma şansınızı arttırabilirsiniz.

 

Sayfa URL Biçimi

 

Featured Snippet’e çıkmak için önem vermeniz gereken bir diğer unsur ise Sayfa URL Biçiminizindir. Sayfa URL’lerinizi oluştururken SEO uyumlu bir URL biçimini tercih etmeniz Featured Snippet’e çıkma şansınızı arttıracaktır.

 

İlgili İçerik; URL Nedir? SEO Uyumlu URL Adresi Nasıl Oluşturulur?

 

Featured Snippet Sayfa URL Biçimi

 

Sayfa Optimizasyonu

 

Featured Snippet’e çıkmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken en önemli unsurlardan biri de Sayfa Optimizasyonudur. Bu nedenle eksik ve zayıf içerik bulunan sayfalarınızı tespit etmeniz ve ardından Sayfa Optimizasyonunu sağlamanız gerekmektedir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax