Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Girişimcilerin Mutlaka Dinlemesi Gereken 5 Podcast

Güncelleme Tarihi: 15.03.2023

İçindekiler;

Günümüzde podcast'ler son derece popüler bir sesli eğlence ve öğrenme biçimi olarak hayatımıza girmiş sonra derece tercih edilen bir yayın haline gelmiştir. Radyo programlarına benzeyen fakat pek çok yenilikçi yön ile radyolardan ayrılan podcastler günümüzde pek çok alanda dinleyiciyle buluşmaktadır. Her podcast, bir sunucu tarafından oluşturulan ve ardından bölüm bölüm online olarak yayınlanan, meraklıların ise her bölümü yayınlandığında indirip dinleyebildiği bir dizi sesli konuşmadan oluşmaktadır. Bir trend haline gelen podcastler günümüzde pek çok farklı alanda hazırlanmaktadır. Yazımızda sizler için yararlı olabilecek girişimci podcast yayınlarını araştırdık.



Girişimcilerin Mutlaka Dinlemesi Gereken Podcast

 

Podcast Nedir?

 

Podcast sözcüğü 2004'lü yıllarda "iPod" sözcüğündeki pod (küçük kapsül) ve "broadcast" (yayın) sözcüklerinden ortaya çıkmıştır. Podcast kısaca online olarak bilgisayar ve taşınabilir cihazlara indirilebilen ve dinlenebilen, pek çok farklı konuda hazırlanan bir dizi halindeki ses kayıtlarıdır.

 

Podcast Nedir?

 

Girişimcilerin Mutlaka Dinlemesi Gereken 5 Podcast

 

Girişimci olmak isteyenler, kendi işinin patronu olmak isteyenler ve bir konuda öncü olmak isteyenler için yol haritası olabilecek poscastleri sizler için derledik.

 

1. Nasıl Başardılar?

 

Ticimax’ın hazırladığı bu podcast yayınında Osso Accesories firmasının Kurucu Ortağı Ahsen Biriken ve Selin Baltacıoğlu Concept Store firmasının Kurucusu Selin Baltacıoğlu yaptıkları e-ticaret girişiminde başarıyı nasıl yakaladıklarını anlatarak girişimcilere ilham oluyorlar.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Podcast

 

 Nasıl Başardılar?

 

2. E-ticarette Nasıl Başarılı Olunur?

 

Ticimax tarafından hazırlanan bu podcastte D&R - Idefix E-Ticaret Satış Direktörü Can Cankut ve Decathlon Türkiye E-Ticaret Müdürü Utku Küçüksu ile e-ticarette başarılı olmanın yollarını anlatarak e-ticarete yeni başlayacak girişimcilere ışık oluyorlar.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri

 

E-ticarette Nasıl Başarılı Olunur?

 

3. Girişimci Olmak İsteyenlere 5 Psikolojik Tavsiye

 

“Kendini keşfet, motive ol ve yüzleş” mottosuyla faydalı podcastler yayınlayan Klinik Psikolog Beyhan Budak, girişimci olmak isteyen kişilerin karşılaşabileceği zorluklarla nasıl baş edebileceği konusunda faydalı tavsiyelerde bulunuyor.

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap

 

Girişimci Olmak İsteyenlere Psikolojik Tavsiye

 

4. Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’tan Girişimcilik Dersleri

 

Bir teknoloji devi olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un girişimcilik tüyolarının anlatıldığı bu podcast girişimci olmak isteyenler için faydalı bilgiler barındırıyor. Kendi girişimcilik yolculuğundan örneklerle kişilere ilham olan “Bir yaşam felsefesi olarak girişimcilik” başlığı altında yer alan İnanç Ayar’ın podcastlerini keyifle dinleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri

 

Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos’tan Girişimcilik Dersleri

 

5. Krizlere Rağmen Girişimcilik

 

Medya Akademi tarafından hazırlanan bu podcastlerde Okan Yüksel anlatımıyla kriz ve problemlere rağmen girişimci olmak konusu ele alınıyor. Ekonomik çalkantılar ve Kovid-19 gibi engellere rağmen kendi işinizi kurabilir misiniz? Kriz dönemlerinde girişimciler nelere dikkat etmeli? Gibi soruların yanıtlandığı bu podcasti keyifle dinleyebilirsiniz.

 

Krizlere Rağmen Girişimcilik

 

Podcast Nasıl Hazırlanır?

 

TV ve radyo programları gibi geleneksel içerik üretim yöntemlerinden farklı olarak podcast'ler, içerik oluşturucuların bir kitleyle bağlantı kurması için erişilebilir bir yoldur. Şu anda düzenlemeye tabi olmayan podcas içeriği kendini bir alanda uzman hisseden ve bir konuda birilerine öğretici bilgiler yaymak isteyen herkese açık bir platformdur. İhtiyaç olan podcast ekipmanı mikrofon ve bir kayıt platformudur.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Podcast Nasıl Dinlenir?

 

Podcastler çoğunlukla ücretsiz olarak sunulur. Platformdan platforma değişkenlik göstermekle birlikte, bazı platformlarda üyelik oluşturup ödeme yaparak reklamsız ve kesintisiz bir şekilde podcast dinlemek mümkün olmaktadır. Günümüzde en çok podcast dinlenilen platform Spotify’dir. Spotify’de var olan üyelik ile tüm podcast’lere ulaşmak ücretsizdir. Burada programlar kaydedilebildiği gibi, indirilip çevrimdışı da dinlemek mümkün olmaktadır.

 

Podcast Nasıl Dinlenir?

 

Podcast Dinlemeye Başlamanız İçin 5 Neden

 

Podcastler telefondan ya da bilgisayardan bağımsız evde, işte dilediğiniz her ortamda dinlemeye açıktır. Kulaklığınızı takarak merak ettiğiniz ya da keyif aldığınız bir konuda bir podcast açabilir, farklı bir işle ilgilenirken bile öğrenmeye devam edebilirsiniz. Aşağıda son olarak podcast dinlemeye başlamanız için 5 nedeni sizler için sıraladık.

 

1. Birden fazla işi aynı anda yapmayı sağlar

 

Podcast dinlemenin televizyon izlemenin ya da sosyal medyada gezintiye çıkmanın aksine en büyük avantajı, hareket halindeyken de dinleyebilmenizdir. Nerede olursanız olun eğlenebilir veya istediğiniz zaman yeni bir konu öğrenebilirsiniz. Günlük işlerinizi yaparken dilediğiniz bir konuda podcast açarak bir taraftan kariyeriniz ya da kişisel gelişiminize yatırım yapabilirsiniz.

 

 Birden fazla işi aynı anda yapmayı sağlar

 

2. Televizyon ve telefona olan bağlılığı azaltır

 

Günümüzde televizyon, telefon, bilgisayar bağımlılığı oldukça yüksek, ekran süreleri bir hayli fazladır. Podcast dinlemek bu ekran sürelerini en aza indirmekte oldukça etkilidir. Tek bir noktaya odaklanmak yerine az enerji gerektiren bir taraftan aktif olmayı engelleyen podcastler boşa geçen zamanı da en aza indirmede oldukça etkilidir.

 

3. Kendinize yatırım yapmanızı sağlar

 

Podcastler pek çok farklı konuda öğretici olmasıyla dikkat çekmektedir. Podcast izleyici profiline bakıldığında eğitimli, yetişkin, kariyer inşası yapan, girişimci ve öğrenmeye açık olduğu görülmektedir. Siz de podcast dinlemeye başlayarak kariyeriniz ve iş hayatınız için yeni adımlar atabilirsiniz.

 

Kendinize yatırım yapmanızı sağlar

 

4. Merak edilen konuları uzmanından öğrenme

 

Podcast aynı zamanda harika bir eğitim aracıdır ve merak edilen pek çok farklı konu uzmanlar tarafından anlatılmaktadır. Podcast’ler bu özelliği gibi uzmanında direkt ve doğru bilgiye ulaşma konusunda mutlaka tercih edilmesi gereken bir kılavuz niteliği taşır.

 

5. Farklı bakış açıları kazanma

 

Podcast dünyasının bir başka faydası da farklı kaynaklardan bilgilere ulaşarak farklı bakış açıları kazanmaktır. İletişim ve bilgiye ulaşma araçları geliştikçe yenilikleri yakalamak ve kendimize en uygun ve ihtiyacımız olan bilgiye erişmek için farklı öğretici araçları kullanmak kişilerin farklı bakış açısı kazanması, olayları çok yönlü değerlendirmesi ve doğru kararlar alabilmesinde etkilidir.

 

Farklı bakış açıları kazanma

 

Ticimax Podcast’leri Spotify’da!

 

E-ticaret konusunda uzman kadrosuyla bilgilendirmeye devam eden ve pek çok işletmeye ve girişimciye e-ticaret yolculuğunda destek olan Ticimax e-ticaret podcast’leri ile Spotify’de sizleri bekliyor. Uzman isimler tarafından e-ticaretin A’dan Z’ye tüm merak edilenlerle anlatıldığı podcast yayınlarını evde, işte, trafikte, dilediğiniz her an dinleyebilirsiniz.

 

İlgili Sayfa; E-ticaret Podcast

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax