Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İçerik Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 10.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları ya da kurumsal markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak için belirli dijital pazarlama yöntemlerinden yararlanır. Reklamlar, sosyal medya paylaşımları, Influencer Marketing çalışmaları gibi dijital pazarlama yöntemlerinin yanı sıra birçok markanın içerik pazarlama stratejisi de kurguladığı bilinmektedir. Çünkü içerik pazarlaması markaların hedef kitlelerine ulaşmasını kolaylaştırırken birçok avantajdan yararlanmasına da yardımcı olur.

 

İçerik pazarlaması çalışmaları yapacak olan markalar genellikle bu noktada profesyonel bir şekilde hareket etmelidir. Aksi halde markaların hedef kitlelerine ulaşması ve rakipleri ile rekabete girmesi zorlaşmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları ya da kurumsal markalar İçerik Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyleri önemsemelidir.

 

İçerik pazarlama stratejisi geliştirmek isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız İçerik Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda. Sizlere içerik pazarlaması ile ilgili bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve içerik pazarlaması yaparken nelere önem vermeniz gerektiği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Video İçerik Hazırlamanın 6 Önemli Noktası

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

İçerik Pazarlama Stratejisi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

İçerik Pazarlaması Nedir?

 

İçerik pazarlaması markaların rakipleri ile daha kolay rekabet etmek ve hedef kitlelerine ulaşmak için kullandığı bir dijital pazarlama yöntemidir. Genellikle markalar içerik pazarlaması stratejisi geliştirirken hedef kitle odaklı hareket etmektedir ve bu noktada belirli platformlar özelinde içerik pazarlama stratejisi oluşturmaktadır.

 
İçerik Pazarlama Nedir

 

İçerik Pazarlaması Yaparken Kullanılan Platformlar

 

İçerik pazarlama stratejisi geliştirmek isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği belirli platformlar bulunmaktadır.

 
  • Bloglar
  • Youtube
  • Sosyal Medya Platformları
 

Genellikle e-ticaret firmaları ve kurumsal firmalar tarafından içerik pazarlaması yapılan başlıca platformlardır.


İlgili İçerik; Kaliteli İçerik Üretimi Nedir? Nasıl Yapılır?

 

İçerik Pazarlama Platformalari Nelerdir

 

İçerik Pazarlamasının Sağladığı Avantajlar

 

İçerik pazarlaması yapacak olan kişi ve işletmelerin büyük bölümü bu çalışmaları sağladığı avantajlardan dolayı yapar. Çünkü içerik pazarlaması markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olur. Gelin şimdi hep beraber içerik pazarlamasının sağladığı avantajlar nelerdir bir göz atalım.

 
  • İçerik pazarlaması markaların rakipleri ile daha kolay rekabet edebilmesine yardımcı olur.
  • İçerik pazarlaması e-ticaret firmalarının hedef kitlelerine ulaşmasına olanak tanır.
  • İçerik pazarlama stratejisi sayesinde markalar kurumsal kimliklerini güçlendirir.
  • Markalar içerik pazarlamasından yararlanarak hedef kitlelerini genişletebilir.
  • Ürün ve hizmet tanıtımına yönelik oluşturulan içerikler sayesinde işletmeler ürün ve hizmetlerini tanıtabilir.
  • İçerik pazarlaması çalışmaları e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasına yardımcı olur.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her e-ticaret firmasının ve kurumsal markanın içerik pazarlaması çalışmalarına önem vermesi gerekir.

 

İlgili İçerik; SEO Danışmanlığı Nedir? SEO Danışmanı Nasıl Seçilir?

 

İçerik Pazarlama Avantajları Nelerdir

 

İçerik Pazarlamasının Dezavantajları Nelerdir?

 

İçerik pazarlaması çalışmaları her ne kadar avantaj sağlayan bir dijital pazarlama yöntemi olsa da aslına bakıldığında dezavantajlı olduğu bazı durumlar da bulunur.

 
  • İçerik pazarlama stratejisi yanlış geliştirildiğinde markaların bütçesi boşuna harcanabilir.
  • İçerik pazarlaması reklam ve pazarlama maliyetlerinizin artmasına neden olabilir.
  • Rakip firmalar içerik pazarlaması stratejilerini iyi bir şekilde gerçekleştirirse markanızın yaptığı çalışmalardan verim alması zorlaşabilir.
 

İçerik pazarlamasının dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Bu nedenle markaların ilk olarak avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurması ve buna göre hareket etmesi gerekir.


İlgili İçerik; E-İhracat Yapılan Ülkenin Kültürüne Göre İçerik Pazarlaması 


İçerik Pazarlama Dezavantajları Nelerdir

 

İçerik Pazarlamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İçerik pazarlaması yapacak olan kişi ve işletmelerin dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunduğunu sizlerle paylaşmıştık.

 
  • Hedef Kitle
  • Rakipler
  • Platformlar
  • Bütçe
 

Gibi önemli konular her markanın içerik pazarlaması stratejisi geliştirirken önem vermesi ve dikkat etmesi gereken noktalardır. Gelin şimdi hep beraber bu konulara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İçerik Pazarlama Dikkat Edilmesi Gerkenler

 

Hedef Kitlenizi Tanıyın ve Analiz Edin

 

İçerik pazarlaması stratejisi geliştirmek isteyen her markanın bir hedef kitleye ulaşmak ve bu hedef kitleye ürün, hizmet ve marklarını tanıtmak istediğini sizlere söylemiştik. Bu noktada içerik pazarlaması yapacak olan markaların önem vermesi gereken konuların başında hedef kitle yer almaktadır. Çünkü markaların bu stratejideki amacı bir hedef kitleye ulaşmak ve marka bilinirliği yaratmaktır.

 

Markaların içerik pazarlaması stratejisi geliştirmeden önce hedef kitlelerini tanıması ve bu kitleye en uygun olan içerikleri üretebilmesi için belirli analizler yapması gerekmektedir. Bu nedenle işletmeler belirli analiz araçları sayesinde hedef kitleleri hakkında en doğru bilgiyi alabilmektedir. Örneğin blog yazıları yazarak içeriklerini yayacak bir marka çoğu zaman Google analytics üzerinden hedef kitlesini tanır ve analiz ederken sosyal medya platformlarında bu stratejiyi yürütecek markaların da örneğin meta business suite üzerinden hedef kitlelerini tanıması ve analiz etmesi gerekir.

 

Markaların hedef kitlelerini analiz ederek içerik pazarlama stratejisi nasıl geliştirilir sorusuna yanıt bulmaları için bir kitleyi demografik, yaşam yeri, internet kullanma alışkanlıkları vb. konularda analiz etmesi ve gruplandırması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette SEO'ya Zarar Veren Bu Hatalardan Kaçının

 

İçerik Pazarlama Hedef Kitle Analiz

 

Rakiplerinizin Stratejilerini Önemseyin

 

İçerik stratejisi nasıl oluşturulur diyen her markanın hedef kitle analizinin ardından rakip analizine de önem vermesi gerekmektedir. Çünkü genellikle bir sektörde faaliyet gösteren markaların tümü aynı hedef kitleye ulaşabilmek adına dijital pazarlama yöntemlerinden birisi olan içerik pazarlaması stratejisi geliştirmeye çalışmaktadır. Bu noktada markaların rakiplerini analiz etmesi rakiplerin ne tür içerikler ürettiğini görmek ve bu alanda kendilerini geliştirmeleri için önemlidir.

 

İçerik stratejisi nasıl oluşturulur diyen her markanın şu adımlar ile bir rakip analizi yapması gerekir:

 
  • Aynı sektörde faaliyet gösterdiğiniz ve içerik pazarlaması stratejisi geliştiren rakipleri belirleyin.
  • Rakiplerin hangi platformlarda yer aldığını tespit edin ve platform özelinde nasıl çalışmalar yaptığını belirleyin.
  • Rakip analizini yaparken seo ve sosyal medya çalışmalarını ayrıca yapın.
  • Rakiplerin kendilerini nasıl farklılaştırdıklarını tespit edin.
  • Rakiplerin güçlü ve zayıf yönlerinin neler olduğuna karar verin.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de rakiplerinizi analiz edebilir ve rekabetçi bir içerik pazarlama stratejisini daha kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz. Böylece içeriklerinizi kolayca ön plana çıkarabilir ve hedef kitlenize rakiplerinizden daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

İçerik Pazarlama Rakip Stratejileri

 

İçerik Pazarlaması Yapacağınız Platformlara Karar Verin

 

İçerik stratejisi geliştirirken her markanın platformlar nezdinde de bir içerik pazarlama stratejisi geliştirmesi gerekir. Çünkü markaların içerik pazarlaması stratejisinde platformlar nezdinde ulaşmak istedikleri hedef kitle oldukça farklıdır. Bu nedenle markanız için içerik pazarlama stratejisi geliştirirken platformlara göre de analiz etmeniz ve strateji geliştireceğiniz platforma uygun içerikler üretmeniz gerekmektedir.

 

Bu noktada içerik stratejisi nasıl oluşturulur diyen her markanın pazarlama stratejilerini geliştirmeden önce yapacağı hedef kitle analizinde hedef kitlelerinin en çok hangi platformlarda aktif olduğunu tespit etmesi gerekir. Markaların bu platformlar nezdinde nasıl içerikler üreteceğine karar vermesi ve üretime başlaması önemlidir.

 

İçerik Pazarlama Platform Seçimi

 

Bütçenizi Belirleyin

 

İçerik pazarlama stratejinizi geliştireceğiniz platformlara karar verdikten sonra marka olarak önem vermeniz gereken konulardan bir diğeri de bütçe olmalıdır. Çünkü içerik pazarlaması yapacak olan kişi ve işletmelerin bu noktada iyi bir bütçeye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu yüzden markalar platformlar nezdindeki çalışmalarını yaptıktan sonra bir bütçe planı da çıkarmalıdır. Özellikle bütçe planı yetersiz kaldığında her markanın bu alandaki bütçesini arttırması oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik; Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

 

İçerik Pazarlama Bütçe Belirleme

 

Ticimax ile İçerik Pazarlaması Oldukça Kolay

 

Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler bir hedef kitleye ulaşmak ve satış yapmak ister. Bu noktada da ürün açıklamalarından ürün fotoğraflarına, ürün fotoğraflarından bilgilere kadar olan her unsurun düzenlenmesi gerekir. E-ticaret firmaları bu çalışmalarını Ticimax’ı tercih ederek kolayca yapabilir. Bunun yanı sıra işletmeler ürünler nezdindeki bir çalışmadan ziyade blog çalışmaları ile de hedef kitlelerine ulaşabilir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax