Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kazandığınız Müşterileri Elde Nasıl Tutabilirsiniz?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler kazandıkları müşterileri elde tutarak sadık müşteriler yaratabilmektedir. Sadık müşterileri olan e-ticaret firmaları bulundukları sektörde daha hızlı bir şekilde gelişerek rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.

 

Sadık müşterileri olan e-ticaret firmaları hem gelirlerini daha kolay arttırırken hem de potansiyel müşterilerine daha kolay ulaşabilmektedir. Çünkü bir e-ticaret firmasının verdiği hizmetten memnun kalan kişiler bunu yakın çevreleri ile de paylaşmaktadır. Bu da e-ticaret firmalarının daha kolay satış yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

E-ticaret firmaları kazandıkları müşterileri elde tutabilmek için belirli çalışmalar yapmaktadır. Teslimat süreçlerinden pazarlamaya, pazarlamadan kampanyalara kadar olan her e-ticaret süreci e-ticaret firmalarının müşterilerini elinde tutmasını sağlamaktadır.

 

İşletmeleri için sadık müşteriler yaratmak isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Kazandığınız Müşterileri Elde Nasıl Tutabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere müşteriyi elde tutma stratejileri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek müşteriyi elde tutma yöntemleri hakkında bilgi edinebilir ve böylece e-ticaret firmanızı daha hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

 
 



 

Sadık Müşteri Nedir?

 

Sadık müşteriler, bulunduğunuz sektörde birçok rakibiniz bulunmasına rağmen her alışverişlerini sizin e-ticaret siteniz üzerinden yapan müşterilere verilen isimdir.

 

Genellikle sadık müşteriler alışveriş deneyimlerinden memnun kaldıktan sonra siteniz üzerinden alışveriş yapmaya devam etmektedir. Bu nedenle sadık müşteri kazanmak ve kazandığı müşterileri elde tutmak isteyen işletmelerin verdikleri hizmeti iyileştirmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Müşteriyi Elde Tutmak Sadık Müşteri

 

Müşteri Elde Tutmanın Yararları

 

Müşteri elde tutmanın e-ticaret firmalarına sağladığı birçok yarar bulunmaktadır. Gelin şimdi Müşteri Elde Tutmanın Yararları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Müşterilerini elde tutan e-ticaret firmalarının marka itibarı yükselir.
  • İşletmeler sadık müşteriler kazanarak güvenilir e-ticaret firmaları arasında yer alabilir.
  • Müşteriyi elde tutmak e-ticaret firmalarının karlılığını arttırabilir.
  • E-ticaret firmaları sadık müşterileri sayesinde onların yakınlarına ulaşabilir ve daha fazla kişiye satış yapabilir.
  • Sadık müşteriler e-ticaret firmalarının yeni müşteriler kazanmasına yardımcı olur.
  • İşletmeler sadık müşterileri sayesinde potansiyel müşterilerine daha kolay ulaşabileceği için reklam ve tanıtım masrafları için daha az harcama yapabilir.
  • Müşteri elde tutma oranı ne kadar artarsa e-ticaret firmaları kendilerini o kadar fazla güvene alabilir.
 

Müşteri elde tutmanın e-ticaret firmalarına sağladığı başlıca yararlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sadık müşteriler kazanmak için çalışmalar yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; CRM İle İlgili Bilmeniz Gereken 5 Kilit Başlık

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

  

Müşteriyi Elde Tutmanın Yolları Nelerdir

 

Müşteriyi Elde Tutma Stratejileri

 

Müşteriyi elde tutmak ya da bir diğer deyişle sadık müşteriler kazanmak isteyen e-ticaret firmalarının dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır.

 
  • Ürün fiyatlandırma stratejileri
  • Sipariş Yönetimi
  • Kargo ve Teslimat
  • E-ticaret kampanyaları
  • Alışveriş Sonrası İletişim
 

Gibi birçok unsur müşteri elde tutma stratejileri arasında yer almaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları tüm bu süreçlere önem vererek hareket etmelidir. Gelin şimdi hep beraber bu süreçleri nasıl doğru bir şekilde yönetebileceğinize ve doğru yönetim sayesinde nasıl müşteriyi elde tutabileceğinize bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir? 



Müşteriyi Elde Tutma Stratejileri Nelerdir

 

Ürün Fiyatlandırma Stratejinizi Yenileyin

 

Müşteriyi elde tutma stratejileri arasında yer alan ürün fiyatlandırması cidden e-ticaret firmalarının sadık müşteriler kazanmasında oldukça önemli rol oynamaktadır.

 

Genellikle internetten ürün ve hizmet satın almak isteyen kişiler uygun fiyatlı olan e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Tüketicilerin bu isteği ürün fiyatlandırma stratejilerinde müşteri dostu olan e-ticaret firmalarının daha kolay bir şekilde sadık müşteriler kazanmasına olanak sağlamaktadır.

 

Müşteri dostu ürün fiyatları belirlemek isteyen e-ticaret firmaları genellikle rakip ve Pazar araştırması yapmakta ve ürünlerini pazarda ön plana çıkacak fiyatlarla satışa sunmaktadır. Böylece işletmeler hem müşteri dostu ürün fiyatları belirleyerek sadık müşteriler kazanabilmekte hem de satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilmektedir.

 

Sizler de sadık müşteriler kazanmak istiyorsanız ürün fiyatlandırması yaparken müşteri dostu fiyatlar belirleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

Müşteriyi Elde Tutmak Ürün Fiyalandırma Stratejileri

 

Sipariş Yönetimine Önem verin

 

E-ticaret firmalarının kullanabileceği müşteriyi elde tutma stratejilerinden birisi de sipariş yönetimidir. Genellikle tüketiciler profesyonel bir şekilde sipariş yönetimi yapan e-ticaret firmaları üzerinden sürekli alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret firmalarının sipariş yönetimine önem vermesi oldukça önemlidir. Sipariş süreçlerinde aksaklıklarla karşı karşıya kalmak istemeyen e-ticaret firmaların ürün tedarik zinciri yönetime ve teslimat yönetimine önem vermesi gerekmektedir.

 

Müşteriyi Elde Tutmak Sipariş Yönetimi

 

Kargo ve Teslimat Süreçlerine Önem Verin

 

Kazandığınız Müşterileri elde tutabileceğiniz önemli süreçlerden birisi de kargo ve teslimat süreçleridir. E-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü satın aldıkları ürün ve hizmetlere kolay bir şekilde ulaşmayı tercih etmektedir.

 

Bu nedenle Kargo ve teslimat süreçlerini profesyonel bir şekilde yöneten e-ticaret firmaları ise genellikle daha kolay sadık müşteriler kazanabilmektedir. Kargo ve teslimat süreçleri ile sadık müşteriler kazanmak isteyen işletmelerin belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 
  • İlk olarak e-ticaret sitenizde 1 gün içinde teslimat, aynı gün kargo, 3 iş günü içinde teslimat gibi kargo etiketlerini kullanmanız gerekir.
  • Müşterilerinizin satın aldıkları ürünler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için Siparişiniz alındı, siparişiniz kargoya verildi, siparişiniz teslim edildi gibi bildirimler ve e-postalar göndermeniz gerekmektedir.
  • Müşterilerinizin kargo takip kodu ile satın aldıkları ürünleri e-ticaret siteniz üzerinden takip etmesini sağlamanız gerekmektedir. Bu yüzden e-ticaret sitenizde kargo entegrasyonları kullanmanız gerekmektedir.
 

Sizler de bu detayları göz önünde bulundurarak müşterilerinizin memnuniyetini arttırabilir ve böylece daha kolay bir şekilde sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

İlgili İçerik; Kargo Takip Sistemi Nedir? 



Müşteriyi Elde Tutmak Kargo ve Teslimat

 

Müşterilerinize Yönelik Kampanyalar Düzenleyin

 

E-ticaret siteleri üzerinden ürün ve hizmet satın alan müşteriler kampanyalara bayılmaktadır. Bu nedenle birçok e-ticaret firması sadık müşteriler kazanmak ve satışlarını arttırmak için farklı kampanya kurguları yaratmaktadır.

 
  • 3 AL 2 ÖDE
  • Arkadaşını davet et 10 Tl hediye çeki kazan
  • Sepetindeki ürünlerin %10 indirimle satın al
  • 100 TL ve üzeri ücretsiz kargo
 

Gibi kampanya türleri tüketicilerin en çok katıldığı kampanyalar olarak bilinmektedir. Sizler de e-ticaret siteniz için müşteriyi elde tutma stratejileri arıyorsanız bu tür kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Böylece hem sadık müşteriler kazanabilir hem de satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları


İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu  



Müşteriyi Elde Tutmak Kampanyalar

 

Alışveriş Sonrası İletişime Önem Verin

 

E-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterileriniz ile sürekli iletişim halinde olmanız firmanızın müşteriyi elde tutma oranını arttıracaktır. Bu nedenle müşterilerinizi sıkmayacak bir şekilde zaman zaman onlarla iletişime geçmeye önem vermeniz gerekmektedir. Genellikle e-ticaret firmaları müşterileri ile iletişime geçerken müşterilerin markalarına bağlılığını arttıracak kişiselleştirilmiş pazarlamadan yararlanmaktadır.

 

Kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları sayesinde e-ticaret firmaları müşterilerinin özel hissetmesini sağlamakta ve markalarına olan güvenini arttırmaktadır. E-ticaret firmaları kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yaparken;

 
  • Kampanya Tanıtımı
  • Ürün ve hizmet tanıtımı
  • Özel gün mailleri
  • Doğum günü mesajları
 

Vb. Mail ve SMS içeriklerini kullanmakta ve alışveriş sonrasında da müşterileri ile iletişimde kalmaktadır. Böylece işletmeler tüketicilerin firmalarına olan bağlılığını arttırmakta ve sadık müşteriler kazanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Kişiye Özel Pazarlama ile Müşterilerinizi Etkileyin

 

Müşteriyi Elde Tutmak Alışveriş Sonrası İletişim

 

Ticimax ile Sadık Müşteriler Kazanın

 

Sadık müşteriler kazanmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan e-ticaret kampanya modülleri, pazarlama modülleri, CRM uygulamaları vb. özellikler sayesinde müşterilerinizi daha doğru bir şekilde tanıyabilir ve onlara özel pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin firmanıza olan güvenini arttırabilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax