Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Özel Günlerde Kargo Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

E-ticaret yapan kişi ve firmalar için e-ticaretin en önemli hususlarından birisi kargodur. E-ticarette kargo süreçlerinin iyi bir şekilde yürütülmesi firmaların müşteri memnuniyetini arttırmasını sağlamaktadır. Genellikle normal dönemlerde kargo ve teslimat süreçlerini iyi bir şekilde organize eden e-ticaret firmaları özel günler söz konusu olunca bu süreçlerde problem yaşayabilmektedir.

 

Genel olarak özel günlerde alınan sipariş sayılarının artması, insanların daha çok internet üzerinden sipariş vererek birbirine hediye almaları gibi birçok nedenden dolayı e-ticaret firmaları özel gün kargo yoğunluğunda problemler yaşamaktadır. Özel gün kargo yoğunluğunda dikkat etmeniz gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret firmalarına bu günlerde nasıl bir yol izlemeleri hakkında bilgi vereceğiz.

  
En Uygun Kargo Fiyatları Ticimax'ta


 

Depo Düzenini Sağlayın

 

E-ticaret yapan firmaların büyük bölümü kendi ürünlerini tedarik etmekte ve bu ürünleri kendi depolarında stoklayarak sipariş geldiğinde gönderim sağlamaktadır, bazı e-ticaret firmaları ise dropshipping mantığıyla çalışarak internetten sattıkları ürünleri tedarikçilerinin göndermesini sağlamaktadır.

 

E-ticaret yaparken kendi depolarından gönderim sağlayan firmalardansanız özel gün kargo yoğunluğunda dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk olarak sizinle depo düzenini sağlamanın kargo yoğunluğuyla baş etmeyi nasıl kolaylaştıracağından bahsedeceğiz.

 

Genel olarak ele alındığında e-ticaret yapan firmaların depo düzenini iyi bir şekilde ayarlaması;

 
  • Depo çalışanlarının satılan ürünleri daha kolay bulmasını sağlayacaktır.
  • Depo çalışanları ürünleri kolay bulduğu için daha hızlı bir şekilde ürünler paketlenecektir.
  • Hızlı bir şekilde bulunan ve paketlenen ürünler kargo için hazır hale gelecektir.
 

Kısacası bir e-ticaret firmasının depo düzeni ne kadar iyi olursa firmanın kargo yoğunluğuyla baş etme süreci o kadar kolaylaşacaktır.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik

 

İlgili İçerik; Anneler Günü İçin En Çok Satan Ürünler Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Kapsamlı Black Friday Yol Rehberi 2020



 Özel Gün Yoğunluğu - Depo Düzeninizi Sağlayın
 

Tedarikçiniz İle İletişim Halinde Olun

 

Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler yazımızın bu bölümünde dropshipping metoduyla çalışan firmaların özel günlere yönelik kargo yoğunluğunu yönetebilmek adına tedarikçileri ile nasıl bir çalışma yapabileceklerinden bahsedeceğiz.

 

E-ticarette kargo ve teslimat süreçleri iyi bir şekilde yönetildiğinde firmaların hem müşteri memnuniyeti hem de satışları hızlı bir şekilde artabilmektedir. Bu nedenle dropshipping yöntemi ile çalışan firmaların kargo süreçlerini özel günlerde hızlı bir şekilde yönetebilmesi için tedarikçileri ile önceden görüşmeleri faydalı olacaktır.

 
  • Bu dönemlere özel kampanyalar
  • Daha önceki yılların satış verileri
  • Daha önceki yılların kargo süreçleri
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak bulunduğumuz yıldaki özel günlerde nasıl bir kampanya düzenleyeceğinizi, ne kadar bir satış hedeflediğinizi göz önünde bulundurmanız ve bunları tedarikçiniz ile paylaşmanız özel günlerde kargo yoğunluğunu yönetmenizi kolaylaştıracaktır.

 
İlginizi Çekebilir; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi
 


İlgili İçerik; Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?

  

 Özel Gün Yoğunluğu - Tedarikçiniz İle İletişimde Olun
 

Stok Durumunu Göz Önünde Bulundurmaya Özen Gösterin

 

Özel günlerde kargo yoğunluğunu yönetmek isteyen firmaların yapması gereken bir başka şey ise stok durumlarının kontrolü yapmak olacaktır. Düzenleyeceğiniz kampanyalar öncesinde ilgili ürünlerden elinizde kaç tane olduğunu görmek ve hangi ürünlerle kampanya planlayacağınıza karar vermek için ürün stoklarını kontrol edin.

 

Özel bir kampanya planlaması yapacağınız ürününüz bulunuyorsa bu ürünlerin stoklarını arttırabilir ve stoğu az olan ürünleriniz ile x üründen alana y ürününde %z indirim şeklinde kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Detaylı Dropshipping Kılavuzu

Depo Çalışanlarınıza Bilgi Verin ve Bu Dönem İçin Dışarıdan Destek Alın

 

E-ticaret yapan firmalar genellikle özel günlerde kargo yoğunluğunu yönetebilmek için belirli bir süre öncesinden depo çalışanları ile iletişime geçmektedir ve bu dönemde kargo yoğunluğunun artacağını ve nasıl hareket edilmesi gerektiğini çalışanları ile paylaşmaktadır.

 

Depo çalışanlarını bilgilendirmek Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler arasındaki önemli bir unsurdur. Çünkü depo çalışanları bu süreçteki kargo yoğunluğuna kendini hazırlamalı ve bununla birlikte nasıl aksiyon alınacağına yönelik kararları da kendileri vermelidir.

 

Depo personelleri ile iletişime geçtikten sonra kendilerinden yetersiz olabileceklerine dair bir geri dönüş alıyorsanız, özel gün kargo yoğunluğunun bir kriz haline dönüşmemesi için firmanız bu süreçte dışardan personel temin etmeye özen göstermelidir.



 Özel Gün Yoğunluğu - Depo Çalışanlarını Bilgilendirin
 

Kargo Firmanız İle İletişime Geçin

 

Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler arasında bulunan bir başka unsur ise kargo firmanız ile iletişime geçmektedir.

 

Genellikle her kargo firmasının farklı çalışma prensibi olduğu için bazı dönemlerde e-ticaret firmalarının gönderi süreleri uzayabilmektedir. Bunu yönetmek ve en aza indirmek için ise firmanızın anlaşmalı olduğu kargo firmasıyla iletişime geçmeniz oldukça önemlidir. Kargo firmanız ile iletişime geçerken;

 
  • Bu güne özel nasıl bir hizmet verebileceklerini
  • Firmanın tatil olduğu dönemleri
  • Kargo alımı için hangi aralıklarla firmanıza uğrayabilecekleri
 

Konusunda bilgi almanız özel günlerde kargo yoğunluğunu yönetmenize yardımcı olacaktır.

 
 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi



 Özel Gün Yoğunluğu - Kargo Firmanızla İletişimde Olun
 

Farklı Kargo Firmaları İle Çalışabilirsiniz

 

Genellikle Black Friday, Sevgililer Günü veya Anneler Günü gibi özel günlerde kargo firmalarının da yoğunluğunun artmaktadır. Bundaki en önemli etken ise bu dönemde yapılan kampanya sayılarının artış göstermesidir. Özel günlerde kargo yoğunluğunu iyi yönetebilmek isteyen firmaların ise yapması gereken şeylerden birisi farklı kargo firmaları ile çalışmak olacaktır. Bu dönemde çalışacağınız kargo firmasını seçerken ise;

 
  • Firmanın deponuza olan uzaklığı
  • Şube sayısı
  • Kargo gönderim ücretleri
  • Adresten alım şartları

Gibi unsurları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Unutmayın ki ikinci kargo anlaşmanızı yapacağınız kargo firması deponuza ne kadar yakınsa ve şube sayısı ne kadar fazlaysa gönderilerinizin hızlı bir şekilde teslim edilme oranı da artacaktır.



 Özel Gün Yoğunluğu - Farklı Kargo Firmalarıyla Çalışın
 

Müşterileriniz İle İletişim Halinde Olun

 

E-ticaret firmalarının özel günlerde kargo yoğunluğunu yönetmek için dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan birisi de müşteriler ile iletişim kurmaktır. Genellikle bir e-ticaret firmasından alışveriş yapan müşteriler satın aldıkları ürünlerin ellerine çabuk geçmesini istemektedir bu da müşterilerin hem memnuniyetini hem de markaya olan sadakatini arttırmaktadır.

 

Müşteri memnuniyetini arttırmak için ise firmanızın kargo süreçleri hakkında müşterilerinize bilgi vermekten çekinmeyin;

 
  • Paketiniz hazırlandı
  • Paketiniz kargo şubesine bırakılmak üzere yola çıktı
  • Paketiniz kargo şubesine teslim edildi
 

İçerikli mesajlar ile müşterilerinizin satın aldıkları ürünlerin durumu hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bu küçük hizmet hem marka sadakatini arttıracak hem de insanların markanıza güven duyma oranını yükseltecektir.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri İlişkileri Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Konu

 

İlginizi Çekebilir; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu



 Özel Gün Yoğunluğu - Müşterinizle İletişimde Olun
 

Hızlı Kargo Gönderimi Yapmayı Deneyin

 

Hızlı kargo gönderimi genel anlamıyla bir ürün siparişi verildikten 1 ve 3 gün arasında müşteriye ilgili paketin teslim edilmesidir. E-ticaret firmalarının birçoğu normal kargo gönderim süreleri ile çalışarak ürünlerinin satışını sürdürmektedir. Fakat sizler bu konuda farklılaşarak müşterilerinize hızlı bir hizmet verebilir ve bu sayede müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 

Genellikle hızlı gönderim ücretleri normal kargo gönderim ücretlerine göre 1-2 TL fiyat farklı ile gönderilse de özel günlerde firmanızın iyi çalıştığını göstermek ve müşterilerinize güven vermek adına bu hizmeti sağlayabilirsiniz.

 


İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?



Özel Gün Kargo

 

Gönderilerinizi Sigortalı Bir Şekilde Göndermeye Özen Gösterin

 

Özel günlerde kargo firmalarının da yoğunluğu bir hayli fazla olduğundan gönderilen ürünler kargo aşamasında kaybolabilmekte ve kırılabilmektedir. Bu tür zararlarla baş etmek isteyen e-ticaret firmalarının ise yapması gereken şey sigortalı gönderi yapmaktır.

 

Sigortalı gönderim sayesinde e-ticaret firmaları ürünleri kaybolduğu veya kırıldığı takdirde ilgili ürün ücretini kargo firmasından talep edebilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax