Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticarette mobil uygulamalar oldukça önemlidir. Bir e-ticaret firmasının mobil uygulamasının olması uygulama marketlerini kullanan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Mobil uygulamalar sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticaret firmalarının özel günlerde satışlarında yoğunluk yaşandığı için genellikle tüm platformlardaki satışlarını ve kampanyalarını iyi yönetmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle e-ticaret firmaları birçok çalışma yapmakta ve gelir arttırmayı hedeflemektedir.

 

Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik adlı bu yazımızda e-ticaret firmanızın özel günlerde satış arttırması için mobil uygulamanızda neler yapması gerektiğinden sizlere bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve mobil uygulamanızın gelirini arttırmak için aksiyonlar alabilirsiniz. Gelin şimdi Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktiğe bir göz atalım.

 

Özel Günlerde Nasıl Mobil Uygulama Geliri Arttırılır

 

Mobil Uygulamanızı Özel Günlere Uyumlu Hale Getirin

 

E-ticaret firmalarının özel günlerde satışlarını arttırmak için e-ticaret sitelerinde birçok çalışma yaptığını söylemek mümkündür. Genellikle e-ticaret firmaları özen günler için e-ticaret sitelerinde farklı konseptler yaratmaktadır. Genellikle yapılan tasarım çalışmaları;

 
  • Banner Alanları
  • Slider Alanları
  • Özel Landing Page Çalışmaları
 

Gibi çalışmalardır. E-ticaret firmalarının e-ticaret sitelerinde yaptığı bu değişiklikler firmaların satışlarını arttırma konusunda yardımcı olmaktadır.

 

Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik arasında yer alan Mobil Uygulamanızı Özel Günlere Uyumlu Hale Getirmek için mobil uygulamanızda özel günlere özel tasarım çalışmaları yapabilirsiniz. E-ticaret sitenizde yaptığınız çalışmaları mobil uygulamanızda da uygulayarak bir konsept yaratabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Banner Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden



Özel Günlerde Nasıl Mobil Uygulama Optimizasyonu

 

En Sevilen Ürünleri Ana Sayfanızda Listeleyin

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren e-ticaret firmalarının özel günlerde satışlarını arttırması oldukça önemlidir. Genellikle e-ticaret firmaları satışlarını arttırmak için e-ticaret sitelerinin ana sayfalarında;

 
  • En çok sevilenler
  • En çok satın alınanlar
  • Bunlara da bir göz atın
 

Gibi bölümler oluşturmakta ve bu bölümlerde ürünlerini sergilemektedir. Böylece e-ticaret sitelerine giren kişilere daha fazla ürün göstermekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticaret firmanıza ait bir mobil uygulamanız bulunuyorsa sizler de mobil uygulamanızın ana sayfasında bu bölümlere yer vermeye özen göstermelisiniz. Mobil uygulamanızda yapacağınız bu değişiklerde göz önünde bulundurmanız gereken en önemli unsur özel güne uygun ürünleri sergilemek ve satışını gerçekleştirmeye çalışmaktır. Mobil uygulamanızın ana sayfasına ekleyeceğin en çok sevilen ürünler, en çok satın alınanlar gibi alanları yaratmalı ve özel günlerde satışlarınızı arttırmalısınız.

 

Bunu yapmak için örneğin; geçen yıl sevgililer gününde en çok satan ürünleri, önceki yıllarda anneler ve babalar gününde en çok satan ürünleri bu alanlarda sergileyebilir ve mobil uygulamanızın gelirini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)


İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

Video İçeriklerine Önem Verin

 

E-ticaret firmaları genellikle reklam ve kampanyalarını tanıtmak için banner kullanmayı tercih etse de bazı dönemlerde e-ticaret firmalarının kullandığı banner alanları risk oluşturuyor. Çünkü reklam ve tanıtım kampanyalarında kullanılan bannerlar mobil uygulama ziyaretçilerine birden fazla kez gösteriliyor. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan mobil uygulama ziyaretçileri de uygulamadan uzaklaşıyor.

 

Banner reklamlarının mobil uygulamalarda birden fazla kez gösterilmesi indirme ve mobil uygulama ziyaretçi sayısını olumsuz bir şekilde etkilediği için e-ticaret firmaları mobil uygulamalarından reklam ve kampanya tanıtımı yapmak için farklı yöntemlere başvuruyor.

 

E-ticaret firmalarının reklam ve tanıtım çalışmalarını video içerikler kullanarak yapması e-ticaret firmalarının gelirinin artmasında oldukça önemli bir rol oynuyor. Çünkü video içerikler bannerlara göre daha hızlı bir şekilde etkileşim ve tıklanma alan içerik türleri olduğu için kullanıcılar video içerikler sayesinde kampanyalar ve ürünler hakkında daha kolay bir şekilde bilgi edinebiliyor.

 

Yapılan araştırmalar video içerikli reklamlar ve banner reklamları karşılaştırıldığında video içeriklerin bannerlardan 7 kat daha fazla etkileşim ve tıklanma aldığını gösteriyor. Bu içerik türlerinin daha akılda kalıcı olması ve etkileşim alması mobil uygulamaların gelirinin artmasını beraberinde getiriyor.

 

Sizler de Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik arasında yer verdiğimiz ve size tüm detaylarını aktardığımız video içeriklerine verdiğiniz önemi arttırarak mobil uygulamanızın gelirini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

İlgili İçerik; Online Ürün Tanıtımı Yapma Rehberi

 

Özel Gün Mobil Uygulama Video İçeriği

 

Kullanıcı Dostu Bir Mobil Uygulama Yaratmaya Önem Verin

 

Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik adlı yazımızın bu bölümünde sizlere kullanıcı dostu bir mobil uygulama tasarımının mobil uygulamanızın gelirlerini nasıl arttıracağından bahsedeceğiz.

 

Genellikle mobil uygulama indiren ve uygulamaları kullanan kişiler bir mobil uygulamanın hızlı çalışmasına, işlevsel olmasına ve hızlı bir şekilde işlem yapılmasına önem vermektedir. Mobil uygulama kullanıcıları için önemli olan bu unsurlar kullanıcı dostu mobil uygulamaların özellikleri arasında yer almaktadır.

 

Genel olarak yapılan araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda kullanıcı dostu mobil uygulamaların kullanıcı dostu olmayan mobil uygulamalara göre kullanım oranlarının fazla olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle mobil uygulamaları üzerinden gelirlerini arttırmak isteyen kişilerin kullanıcı dostu bir mobil uygulama yaratmaya önem vermesi gerekmektedir. Kullanıcı dostu bir mobil uygulama yaratmak için;

 
  • Mobil uygulamanızdaki gereksiz alanları kaldırın.
  • Mobil uygulamanızın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için görsel optimizasyonuna önem verin.
  • Mobil uygulamanızda bulunan ve yavaşlamaya neden olan gereksiz kodlardan mobil uygulamanızı arındırın.
  • Mobil uygulamanızda yer alan ve işlevsel olmayan özellikleri kaldırmaya önem gösterin.
 

Bu değişiklikleri yaparak sizler de kullanıcı dostu bir mobil uygulama yaratabilir ve özel günlerde mobil uygulamanızın gelirini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Responsive Tasarım Neden Önemlidir?




kullanici dostu, user friendly , mobil uygulama


 

Uygulamanıza Yardım Bölümü Ekleyin

 

Özel Günlerde Mobil Uygulamanızın Gelirini Arttırmak İçin 6 Taktik arasında yer alan ve özel gün kampanyalarınızda satışlarınızı arttırmanız olanak sağlayan unsurlardan biri de canlı yardım bölümüdür.

 

Genellikle birçok kişi yeni indirdiği mobil uygulamaları tanımak için bu uygulamalarda zaman geçirmekte ve incelemeler yapmaktadır. Kişiler mobil uygulamaların kendi ihtiyaçlarını karşıladığına karar verdiğinde ise mobil uygulamaları kullanmaya devam etmektedir.

 

Genel olarak mobil uygulama yorumları incelendiği takdirde birçok kişinin mobil uygulamalar içerisinde canlı yardım bölümünün bulunmamasından şikayetçi olduğu görülmektedir. Bu nedenle satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları yaratacakları mobil uygulamalarda bu özelliği aktif etmeye önem vermelidir. Bir mobil uygulamada canlı yardım bölümünün bulunması;

 
  • Mobil uygulamanız hakkında bilgi almak isteyen kişilerin size ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
  • Alışveriş sürecinde yardıma ihtiyaç duyan kişiler canlı yardım özelliği sayesinde firmanız ile iletişime geçebilecek ve ürün satın alacaklardır.
  • Canlı yardım özelliği sayesinde tüketiciler kendilerini güvende hissedecek ve böylece müşterilerinizin markanıza olan sadakati artacaktır.
 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 

Özel Gün Mobil Uygulama Canlı Destek

 

Anlık Bildirimler Göndermeye Özen Gösterin

 

Mobil uygulamaların e-ticaret firmalarına sağladığı en önemli avantajlardan birisi tüketicilere gönderilen anlık bildirimlerdir. Push Notificationlar sayesinde e-ticaret firmaları satışlarını kolay bir şekilde arttırabilmekte ve müşterilerini satın almaya teşvik etmektedir. Sizlerde özel günlerde mobil uygulamanızın gelirini arttırmak için;

 
  • İndirime Giren Ürünler
  • Kampanyalar
  • En çok satın alınan ürünler
  • Hangi üründen ne kadar satıldığına yönelik haberleri
  • Tüketicilerin incelediği ürünler ile ilgili bildirimleri
 

Push notification özelliği sayesinde gönderebilir ve gönderdiğiniz bildirimlerin yardımı ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

İlginizi Çekebilir; Kohort Analizi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İlginizi Çekebilir; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi? 
 

Ticimax ile Mobil Uygulamanız Hazır

 

Kalitesi ve güvenilirliği onaylanan ilk e-ticaret alt yapısı Ticimax’ı tercih eden e-ticaret firmalarının mobil uygulamasının hazır olduğunu biliyor muydunuz?

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Special Extra ve Special Omni e-ticaret paketleri içerisinde Android ve IOS uyumlu mobil uygulamanızı sizlere hediye ediyoruz. Siz de e-ticaret sitenizi kurarken bu paketlerimizi tercih edebilir ve ücretsiz bir şekilde mobil uygulamanıza sahip olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax