Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti

Güncelleme Tarihi: 08.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmaları için müşteri memnuniyetini sağlamak oldukça önemli bir konudur. Genellikle e-ticaret sektöründe müşteri memnuniyetinin sağlanması firmalara büyük avantajlar sağlamaktadır. Müşteri memnuniyetine önem veren firmalar sipariş süreçlerini iyi yönetmekte ve müşterilerine iyi hizmet vererek kalıcı müşteriler yaratmayı hedeflemektedir.

 

Normal dönemlerde e-ticaret firmaları müşteri deneyimini kolay bir şekilde sağlayabilirken özel günlerde yaşanan yoğunluklar nedeniyle sipariş süreçlerinde yaşanan aksaklıklar firmaların müşteri memnuniyetini sağlamasını kolaylaştırmaktadır. E-ticaret firmaları bu süreçleri hızlı bir şekilde yöneterek müşterilerine özel günlerde iyi hizmet vermeyi ve kalıcı müşteriler yaratmayı amaçlamaktadır.

 

Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti adlı bu yazımızda satış yoğunluğunun en fazla olduğu yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü ve ramazan – kurban bayramları gibi özel günlerde müşteri memnuniyeti sağlamak isteyen firmalara müşteri memnuniyetini sağlamaya yönelik tüyolar vereceğiz. Sizler de özel günlerde müşteri memnuniyetini sağlamak için yazımızı inceleyebilirsiniz.



 Özel Gün Müşteri Memnuniyeti

 

Müşteri Memnuniyetinin E-ticaret Sitelerine Faydaları

 

E-ticaret firmalarının müşteri memnuniyeti sağlayarak kalıcı müşteriler yaratmayı hedeflediğini sizlerle paylaşmıştık. Müşteri memnuniyeti sağlamak e-ticaret firmalarına yalnızca kalıcı müşteriler yaratma konusunda yardımcı olmadığını söylemek mümkün. Müşteri memnuniyetine önem veren ve buna yönelik hizmetlerini çeşitlendiren e-ticaret firmaları birçok avantajdan yararlanmaktadır. Gelin şimdi hep beraber Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti adlı yazımızın bu bölümünde müşteri memnuniyetinin e-ticaret sitelerine faydalarına bir göz atalım.

 
  • E-ticaret firmaları için müşteriler oldukça önemlidir. Genellikle kalıcı müşteri yaratmak için önemli bir unsur olan müşteri memnuniyeti bir e-ticaret sitesinin geleceğini belirleyen en önemli unsurlardır.
  • Bir e-ticaret firmasından hizmet ve ürün satın alan müşterilerin müşteri memnuniyeti sağlandığı takdirde hizmet ve ürün satın alan müşterilerin kalıcı müşteriye dönüşme ihtimali artacaktır.
  • Müşteri memnuniyetini sağlayan firmaların marka bilinirliği ve itibarı artacak ve bu firmalar daha kolay bir şekilde müşteri kazanabilecektir.
  • Müşteri memnuniyetine önem veren bir e-ticaret firmasının rakipleri ile rekabet etme imkânı artacaktır.
  • Müşteri memnuniyetine önem veren e-ticaret firmaları mevcut müşterilerinin çevresi tarafından da tanınabilecektir. Bu da markaların daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlayacaktır.
  • Müşteri memnuniyeti, viral pazarlama yapma konusunda e-ticaret firmalarına yardımcı olmaktadır.
 

Bu nedenle satış yoğunluğunun fazla olduğu Özel Günlerde Müşteri Memnuniyetini sağlamak e-ticaret firmaları için oldukça önemlidir. Gelin şimdi hep beraber Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti Sağlamak adına e-ticaret firmaları neler yapabilir bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 
İlginizi Çekebilir; Müşteri Sadakati Kazanmak İçin İpuçları

Özel Gün Müşteri Memnuniyeti E-ticaretteki Faydaları

 

Ürün Fiyatlarınız İle Müşterilerinizi Kandırmayın

 

Genellikle anneler günü, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı kampanyaları gibi özel günlerde e-ticaret firmaları satışlarını arttırmak için indirimli ürün satışı gerçekleştirmektedir. Bu dönemlerde bazı e-ticaret firmaları ürün fiyatlarında herhangi bir indirim yapmadan ürünlerini indirimli bir şekilde satıyormuş gibi gösterirken bazı e-ticaret firmaları da gerçek indirimler ile ürün satışı gerçekleştirmektedir.

 

Özel Günlerde müşteri memnuniyeti sağlamak isteyen e-ticaret firmalarının en önem vermesi gereken konulardan birisi ürün fiyatları ile müşterileri kandırmamaktır. Çünkü e-ticaret firmalarının mevcut müşterileri bazı dönemlerde firmaların sitelerini ziyaret etmekte ve ürünleri incelemektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan mevcut müşteriler fırsatçılık yapan markalardan alışveriş yapmayı reddetmektedir.

 

Müşterilerinizin bu durumla karşı karşıya kalması hem marka itibarını hem de marka güvenilirliğini zedeleyecek en önemli etkendir. Bu nedenle müşteri memnuniyetini sağlamak isteyen e-ticaret firmaları ürün satışlarını yaparken gerçek indirimler ile satış yapmaya özen göstermelidir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlginizi Çekebilir; Ürün Yaşam Eğrisi Nedir?




Özel Gün Ürün Fiyatlandırmasına Dikkat Edin

 

Ürün Fiyatlarınızı Doğru Bir Şekilde Belirleyin

 

Genellikle internetten ürün satın alan kişiler bir ürüne uygun fiyatlar ile ulaşmayı amaçlar. Aradığı bir ürünü uygun fiyatlarla satın alan bir müşterinin ise ilgili markaya olan sadakati kolay bir şekilde artar.

 

Özel günlerde müşteri memnuniyeti sağlamak isteyen e-ticaret firmalarının bu noktada yapması gereken en önemli çalışma ürün fiyatlandırmasıdır. Özel günlerde daha çok satış yapmak ve kalıcı müşteriler yaratmak için e-ticaret firmaları

 
  • Rakip Analizi
  • Arz – Talep Analizi
  • Buybox Takibi
 

Gibi çalışmalar yaparak indirim oranlarını ve ürün satış fiyatlarını belirlemelidir. Yapılacak ürün fiyatlandırma çalışmaları ile özel günlerde hem satışları arttırmak hem de müşteri memnuniyetini sağlamak oldukça kolaylaşacaktır. Sizler de e-ticaret firmanız için bu çalışmaları yapabilir ve özel günlerde müşteri memnuniyetini daha kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

 

Kargo Süreçlerinizi Takip Edin

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan müşterilerin en önem verdiği unsurlardan biri de satın aldıkları ürünlere kolay bir şekilde ulaşmaktır. Satışı gerçekleşen bir ürünün teslimat süresi uzadığı takdirde müşterilerde markanıza karşı olumsuz bir algı oluşacaktır. Bu nedenle bunun önüne geçilmesi için e-ticaret firmalarının kargo süreçlerini iyi bir şekilde takip etmesi oldukça önemlidir.

 

Özel günlerde ürün satışları arttığı ve e-ticaret firmalarında yoğunluk yaşandığı için teslimat sürelerinde problemler yaşamanız olasıdır. Fakat Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti sağlamak istiyorsanız bu süreci iyi bir şekilde yönetmeli ve ürün teslimat sürenizi en aza indirmeye çalışmalısınız. Böylece ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşan müşterilerinizin firmanıza olan güveni artacak ve müşteri memnuniyeti sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Özel Gün Kargo Süreçlerini Takip Edin

 

Müşterilerinize Sipariş Durumları Hakkında Bilgi Vermeye Özen Gösterin

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişiler sipariş durumlarına oldukça önem vermekte ve siparişlerinin hangi aşamada olduğunu merak etmektedir. Müşteriler, özel günlerde satın aldıkları ürünler hakkında bilgi almak istediği için e-ticaret firmaları bu dönemlere özel uygulamalar ile müşterilerine siparişleri hakkında bilgi verebilmektedir.

 

Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti sağlamak isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • Siparişiniz Alındı
  • Siparişiniz Hazırlanıyor
  • Siparişiniz Hazırlandı
  • Siparişiniz Kargoya Verildi
  • Siparişiniz Teslim Edildi
 

Gibi e-mail ve SMS bildirimleri sayesinde müşterilerine sipariş durumları hakkında kolay bir şekilde bilgi vermektedir. Böylece sipariş ettiği ürünler hakkında kolay bir şekilde bilgi alan müşterilerin müşteri memnuniyeti ve markanıza olan sadakati yükselmektedir.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 
İlginizi Çekebilir; ''Sık Sorulan Sorular'' (SSS) Sayfasının Önemi ve Dikkat Etmeniz Gerekenler


Özel Gün Müşterinize Sipariş Durumunu İletin

 

Mevcut Müşterilerinize İndirimler Tanımlayabilirsiniz

 

E-ticaret firmaları genellikle özel günlerde satışlarını arttırmak için farklı çalışmalar yaparak mevcut müşterilerini memnun etmektedir. E-ticaret firmaları tarafından en çok yapılan çalışmalardan birisi hediye kodu ve indirim çeki tanımlamadır. Genellikle birçok e-ticaret firması e-ticaret sitelerinden daha önce alışveriş yapan müşterilerine özel günlerde onları hatırladığını bildirmek için hediye çekleri tanımlamakta ve markalarına olan sadakatini arttırmaktadır.

 

E-ticaret Sitenize Canlı Sohbet Özelliği Ekleyin

 

Özel günlerde e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı arttığı için sitenizde bazı problemler oluşabilmektedir. Genellikle markalar bu problemlerden müşterileri sayesinde haberdar olmaktadır. E-ticaret firmaları özel günlerde oluşabilecek yoğunluklardan dolayı e-ticaret sitelerine canlı sohbet özelliği ekleyerek müşterilerinin karşılaştığı problemlere daha kolay bir şekilde çözümler üretmektedir.

 

Özel Günlerde Müşteri Memnuniyeti sağlamak isteyen e-ticaret firmalarının eklediği canlı sohbet entegrasyonları ile ;

 
  • E-ticaret sitenizde oluşabilecek problemler hakkında daha kolay haberdar olabilirsiniz.
  • Sitenizden ilk kez alışveriş yapacak kişilere alışveriş süreçlerinde yardım edebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Müşterilerinizin ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi almaya yönelik sorularına hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

Sizler de e-ticaret sitenize ekleyeceğiniz canlı sohbet özelliği sayesinde müşteri memnuniyetini sağlayabilir ve kalıcı müşteriler yaratabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları

 
İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı



Özel Gün E-ticaret Sitenizde Canlı Sohbet Sağlayın

 

Ticimax ile Özel Günlerde Müşteri Memnuniyetini Sağlayın

 

E-ticaret sitelerinin özel günlerde müşteri memnuniyetini sağlamak için birçok çalışma yapması gerekmektedir. 10 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe hizmet veren ve e-ticaret firmalarına e-ticaret çözümleri üreten Ticimax e-ticaret alt yapıları ile müşteri memnuniyetini sağlamak için birçok çalışma yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Özel günlerde ürün satışlarınızı arttırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için birçok özellik ile donatılan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizlerde kampanya dönemlerinde e-ticaret sitenizi hızlı bir şekilde yönetebilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax