Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Özel Günlerde Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret firmalarının özel günlerde satışlarının kesintiye uğramaması oldukça önemli bir konudur. Genellikle bu dönemlerde e-ticaret firmaları özel günlere hazırlanmak için belirli çalışmalar yapmakta ve gelecek olan satış yoğunluğunu karşılamayı hedeflemektedir. Özel günlerde stok yönetimini iyi yapan e-ticaret firmalarının satışlarının arttığı bilinmektedir.

 
  • Tedarikçi Seçimi
  • Stok Yönetimi
  • Depo Düzeni
  • Ürün Temini
  • Entegrasyonlar
 

Genellikle bir e-ticaret sitesinin özel günlerde satışların kesintiye uğramaması için yaptığı çalışmalardır. Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi adlı bu yazımızda stok yönetiminin e-ticaretteki önemi, stok yönetimi nasıl yapılır gibi konular hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Sizler de bu yazımızı okuyarak stok yönetimi hakkında bilgi alabilir ve yapacağınız doğru çalışmalar ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Özel Günlerde Stok Yönetimi Önemi

 

Stok Yönetiminin E-ticaret Firmaları İçin Önemi

 

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, kurban ve ramazan bayramları, yılbaşı dönemi gibi birçok özel günde e-ticaret firmalarının satışlarında artış yoğunluğu olur. Genellikle bu dönemlerde insanlar sevdikleri için hediye almayı isterler ve hediyelik ürünler ararken e-ticaret sitelerinden faydalanırlar. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin bu dönemde hediye arayan kişiler tarafından tercih edilmesinden dolayı satış yoğunluğu yaşanmaktadır.

 

E-ticaret firmaları bu günlere özel yaptıkları stok yönetimi çalışmaları ile artan talebi karşılayabilmekte ve birçok avantajdan yararlanmaktadır. Gelin şimdi hep beraber stok yönetiminin e-ticaret firmaları için önemine bir göz atalım.

 
  • Stok yönetimi sayesinde e-ticaret firmaları ürünlerinin stok durumu hakkında bilgi alır.
  • Stok yönetimi yapmak e-ticaret firmalarının sattıkları ürünler içerisinde en çok satan ve en az satan ürünlerin neler olduğunu belirlemesi konusunda yardımcı olur.
  • Stok yönetimi sayesinde e-ticaret firmalarının üretim süreci düzenli olarak devam eder.
  • Stok yönetimi e-ticaret firmalarının gereksinimlerinin neler olduğuna karar vermesine olanak sağlar.
  • Stok kontrolü yapmak firmaların tedarik ve satış masraflarının azalmasında yardımcı olur.
  • Firmalar stok yönetimi yaparak artan talepleri daha kolay bir şekilde karşılayabildiği için hedef kitlesinde güvenilir bir izlenim bırakabilmektedir.
  • Stok yönetimi sayesinde e-ticaret firmaları e-ticaret süreçlerini iyi yönettiği için marka güveni, marka güvenilirliği ve marka sadakati artar.
 

Sizler de e-ticaret firmanız için stok yönetimi yaparak özel günlerde artan satışlardan doğan bu faydaları edinebilirsiniz. Bu faydalardan yararlanmak için e-ticaret firmanızda stok yönetimi yapmaya özen göstermeli ve özel günlerde stok yönetimi yapmak için belirli çalışmalar yapmalısınız. Gelin şimdi Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir hep beraber bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

  

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 


E-ticarette Stok Yönetiminin Önemi

 

En Çok Satan Ürünlerinizi Belirleyin

 

E-ticaret yapan firmaların faaliyet göstermeye başladığı günden itibaren satışlarının artarak devam ettiği bilinmektedir. E-ticaret firmalarının yaptığı satışların verileri ise genellikle e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok satan ürünler ve en çok beğenilen hakkında bilgi alması oldukça kolaydır.

 

Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi yapmak isteyen e-ticaret firmalarının bu raporları incelemesi ve bu ürünleri belirlemesi gerekmektedir. Çünkü genellikle özel günlerde düzenlenen kampanyalarda e-ticaret firmalarının en çok satan ve en çok beğenilen ürünlere taleplerin arttığı görülmektedir.

 

Bu ürünlere yoğun ilgi oluşacağı için sevgililer günü, anneler günü, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi özel gün ve bayramlarda e-ticaret firmalarının bu ürünleri stoklarına eklemesi oldukça önemlidir. Sizler de stok yönetimi yaparak sevgililer günü kampanyaları, anneler günü kampanyaları gibi dönemlerde satışlarınızı arttırmak işitiyorsanız.

 
  • En Çok Satan Ürünler
  • En Çok Beğenilen Ürünler
  • Sepete en çok eklenen ürünler
 

Gibi ürün grupları belirleyebilir ve bu ürün gruplarında yer alan ürünlerinizin stoklarını arttırarak kampanyalarınıza ekleyebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma sayesinde sizler de en çok satılan ürünlerinize ilgi gösteren kişilerin dikkatini çekebilir ve özel gün kampanyalarında ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Müşterilerinizin Sepeti Terk Etmemesi İçin 5 İpucu

 

İlgili İçerik; Ürün Yaşam Eğrisi Nedir?

 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler



En Çok Satan Ürünlerinizi Tespit Edin

Tedarikçinizi Seçerken Dikkatli Olun

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların hepsi tedarikçiler ile çalışmaktadır. Bir e-ticaret firmasının satışlarını arttırmasında tedarikçi seçimi oldukça önemli bir unsurdur. Tedarikçi seçimi Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi için de doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmaların tedarikçi semi konusunda hassas davranması gerekmektedir. Bir e-ticaret firmasının tedarikçi seçimi yaparken;

 
  • Tedarikçinin, firmanızın yönetim ilkelerine uyması
  • Firmanızız ile sürekli etkileşim halinde olması
  • Tedarikçinizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi ve son teknolojilere yatkın olması
  • Firmanızın ihtiyaç duyduğu üretim miktarını karşılayacak nitelikte olması
  • Tedarikçinin firmanıza güven vermek için sizlere referans gösterebilmesi
  • Tedarikçinizin ürün ve hizmetleri
  • Firmanıza yakın olması
 

Gibi unsurlar bir e-ticaret firmasının tedarikçi seçimi yaparken göz önünde bulundurması gereken unsurlardır. E-ticaret firmaları Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimini başarılı bir şekilde yürütmek için tedarikçilerini dikkatli bir şekilde seçmeye de özen göstermektedir. Bu unsuları göz önünde bulundurarak seçeceğiniz tedarikçiler stok yönetimi konusunda sizlere yardımcı olacak ve kampanya döneminizde problem yaşamanızı engelleyecektir.

 

E-ticaret firmaları özel günlerde satış yoğunluğu karşılamak için ikinci bir tedarikçi ile de çalışacaksa bu unsurları göz önünde bulundurarak çalışacağı diğer tedarikçiyi de seçebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Tedarikçileri

 
İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

Ürünlerinizi Toptan Almaya Özen Gösterin

 

Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi yapmak isteyen e-ticaret firmaları stok yönetimini yaparken kar da edebilmektedir. Genellikle özel günlerde e-ticaret firmalarında satış yoğunluğu yaşandığı için firmalar bu dönemlerde birçok ürünün satışını gerçekleştirmektedir.

 

Özel günlerde düzenlenen kampanyalara hazırlanmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken unsurların başında toptan ürün alımı bulunmaktadır. Ürünlerinizi toptan bir şekilde temin etmeniz hem parça başı maliyetinizi düşürecek hem de lojistik masraflarınızı azaltacaktır. Bu nedenle özel gün kampanyalarında satışların artacağını göz önünde bulundurmalı ve ürünlerinizi toptan alarak maliyetinizi düşürmeyi hedeflemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Toptan Ürün Al Sat Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?



Özel Günlerde Toptan Ürün Satın Alımı

 

Artan Talebi Karşılamaya Hazır Olun

 

E-ticaret firmalarının en yoğun olduğu dönemler genellikle özel gün ve haftalardır. Bu günler de sevdikleri kişilere hediye almak isteyen insanlar genellikle e-ticaret firmalarındaki ürün çeşitliliğini göz önünde bulundurarak online alışveriş platformlarına yönelmektedir. İnsanların değişen alışveriş alışkanlıkları ve kampanya döneminde indirime giren ürünler gibi etkenlerin e-ticaret firmalarına olan talebin artmasını beraberinde getirmektedir.

 

Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi ile artan talebi karşılamak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız sizler de kampanya dönemleriniz öncesinde ürün stoklarınızı arttırmalı ve artan talebi karşılamaya özen göstermelisiniz. Firmanız bünyesinde yapacağınız stok arttırma işlemleri müşterilerinizin istedikleri ürünlere ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu da müşterilerinizin markanıza olan güvenini ve sadakatini korumanızda yardımcı olacaktır.

 
İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)


İlgili İçerik;  ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi

Ticimax E-ticaret Alt Yapıları ile Stok Yönetimi Çok Kolay

 

E-ticarette doğru adım atmak isteyen firmalar tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile Özel Günlerde Satışların Kesintiye Uğramaması İçin Stok Yönetimi yapmak oldukça kolay.

 

E-ticaret firmalarının her ihtiyacını karşılamaya yönelik sürekli geliştirilen e-ticaret alt yapılarımız içerisinde bulunan;

 
  • Stok Bekleyen Ürünler Raporu
  • Ürün Stok Raporu
  • Stokta Olmasa Bile Satış Yapma Modülü
  • Stok Gelince Haber Verme
 

Özellikleri sayesinde sizler de e-ticaret firmanızın stok yönetimi kolay bir şekilde yapabilir ve özel günlerde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax