Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Pandemide E-Ticaret Büyük Artış Gösterdi

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Ticimax olarak blog yazılarımızda sizlere hem iş dünyasından hem e-ticaret dünyasından bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte e-ticaret araçlarının ve sosyal medyanın etkili kullanımı ile ilgili de pek çok yazılı ve video içeriğimiz mevcut. Sadece e-ticaret altyapı sağlayıcı olmaktan ziyade A’dan Z’ye tüm e-ticaret süreçleri hakkında takipçilerimizin ve kullanıcılarımızın yanındayız. Sosyal medya başta olmak üzere pandemi sürecini kullanıcılarımızla ve bizi takip eden insanlarla oldukça verimli geçirdik ve süreci sürdürülebilir bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu yazımızda da oldukça çarpıcı verilerle sizleri buluşturacağız. Yazımızın mevcut girişimcilerine ve girişimci adaylarına önemli ipuçları vereceğini düşünüyoruz.

 

Pandemide E-Ticaret

 

Pandemi Döneminde E-ticaret %159 Arttı

 

Dünya’nın önde gelen araştırma şirketlerinden olan Nielsen, covid-19 salgın döneminde Türkiye’nin e-ticaret kanalları üzerinden devam eden ticaretin ciddi bir artış gösterdiğini kaydetti ve verileri kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre dönemsel bazda bu yılki e-ticaret aktivitesi geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ortalama %159 artış gösterdi. Kuaförlerin, berberlerin kapalı olması bu dönemde kişisel bakım ürünlerinin satışlarını yükselmesine sebebiyet verdiği gibi dışarıda kahve içme kültürümüzden kaynaklanan alışkanlıklarımızı da bırakmadığımızı rakamlar gösteriyor. E ticaret gıda satışı hususunda kahve satışlarında da ciddi artışlar söz konusu. Kısacası pandemi süresince kendimize baktık, temizlik yaptık ve çokça kahve tükettik.

 

Satış Hacmini En Çok Artıran Kategoriler

 

 

Yapılan araştırmalara göre satış hacmini en çok artıran kategorilerin başında saç boyası, ağda ve tüy dökücüler ve hijyenik pedler yer alıyor. Bu istatistik gösteriyor ki kadın ürünleri e-ticaretin en tepede yer alan ürünler. Peki en çok artış gösteren ilk 10 kategori nasıl sıralanıyor? Gelin birlikte listeye bakalım:

 

  1. Saç boyası (%845)
               
  2. Ağda ve tüy dökücüler (%670)
               
  3. Hijyenik ped (%480)
               
  4. Hazır kahve (%419)
               
  5. Saç Kremi (%395)
               
  6. Sabun ve duş jelleri (%331)
               
  7. Çamaşır suyu (%319)
               
  8. Diş macunu    (%274)
               
  9. Ev temizleyiciler (%260)
               
  10. Türk kahvesi   (%253)



Satış Hacmini En Çok Artıran Kategoriler

 

Salgın Sonrası Dönem E-ticaret Yoğunluğu Devam Edecek mi?

 

Pandemi dönemi sonrası için yapılan araştırmalar gösteriyor ki pandemi döneminde e-ticaret noktasında edinilmiş alışkanlıklar kendilerini yeni normale hatta normalleşme dönemine de aktaracak. Tüketicilerle yapılan anketlerde alınan cevaplar yeni edinilmiş e-ticaret davranışlarının devamı yönünde.

 

Gıda, içecek ve ev temizlik ürünleri alışverişleri noktasında tüketicilerin %50’ye yakını bu ürünleri internetten satın almaya orta ve uzun vadede devam edeceğini belirtiyor.

 

E-ticaret sayfanızda satılacak ürün tavsiyelerimizi okuyabilir, konu hakkında kolaylıkla fikir edinebilirsiniz.

 

Türk Kullanıcı Kalite Peşinde

 

Kaliteli ürüne olan ilgi daha da fazla artmış durumda. Yeni dönemde fiyat-performans konusunda performansın daha ağır basmaya başladığını müşahede ediyoruz. Tüketicilerin %60’ı kaliteli ve güvenilir ürünler için daha fazla ücret ödemeyi tercih edebileceklerini belirtiyor.

 

Yerli Markalar Tercih Sebebi

 

Özellikle market alışverişlerinde tüketiciler olabildiğince yerli ürün satın almak istiyorlar. E-ticaret müşterilerinin %76’sı pandemi dönemiyle birlikte yerli ürün almaya daha fazla dikkat ettiklerini ve bu davranış stilini devam ettireceklerini belirtiyor.


Müşteriler beni nasıl tercih eder

 

Global Trendler

 

Pandemi başlamasıyla birlikte global ölçekte ortaya çıkan ihtiyaçlar söz konusu ve bu ihtiyaçlar da üzerine çalışma yapılan, konuşulan alanları belirliyor. İlgi odaklarının toplanması sonucu trendler meydana geliyor. Belirlenmiş global trendler ise şu şekilde:

 

  • Abonelik servisleri         
  • Online taze gıda satışı
  • Hızlı teslimat  
  • Sosyal ticaret
  • AR/VR kullanımı
  • Canlı yayın
  • Yapay zeka
  • Sesli ticaret
  • Yeni ödeme yöntemleri
     

 

 

E-ticaret Davranışları ve Global Trendleri Nasıl Yorumlamalıyız?

 

E-ticarete dair istatistikleri ve global trendleri bir arada değerlendirip iyi okumalar yaptığımız takdirde mevcut işlerimizi başarılı bir şekilde güncelleyebilir veya yeni yatırımlarımızı şekillendirebiliriz. Sanal Mağaza açma rehberi adlı yazımız üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax