Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yatay E-Ticaret Nedir?

Güncelleme Tarihi: 13.09.2022

İçindekiler;

İnternetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler e-ticaret sitelerini kurarken belirli e-ticaret iş modellerini seçerek işletme yapılarına karar vermektedir.

 
  • B2B ( Business to business)
  • B2C (Business to consumer)
  • C2C ( Consumer to consumer)
  • Dikey E-ticaret
  • Yatay E-ticaret
 

E-ticaret firmaları tarafından en çok tercih edilen e-ticaret iş modelleridir. Genellikle işletmeler B2B, C2C, B2C iş modellerinden birisi ile beraber yatay ve dikey e-ticaret modellerinden birini seçerek e-ticaret sitelerini hayata geçirmektedir.

 

B2B, C2C, B2C e-ticaret modelleri kimler arasında e-ticaret yapılacağını belirleyen e-ticaret satış yöntemleri iken yatay ve dikey e-ticaret modelleri ise firmaların ürün kategori sayısı ve ürün sayısını belirleyen e-ticaret modelleridir.

 

Bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği iş modeli olan Yatay e-ticaret hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve yatay satış hakkında bilgi alarak yatay e-ticaret sitenizi daha kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

  

Yatay E-Ticaret Nedir?

 

Yatay Satış Ne Demek

 

Yatay satış ya da yatay e-ticaret, birden fazla kategoride ürün ve hizmet satışı sunulduğu e-ticaret modeline verilen isimdir. Yatay e-ticarette, işletmelerin satış yapacağı kategoriler birbirleri ile bağlı olabileceği gibi birbirinden bağımsız kategorilerde de satış yapabilmeleri mümkündür.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)



Yatay E-Ticaret Ne Demektir

 

Yatay E-ticaret’in Avantajları

 

Yatay e-ticaret ile internetten satış yapan işletmeler birçok avantajdan yararlanabilmektedir. Gelin şimdi Yatay E-ticaret’in Avantajlarına bir göz atalım.

 
İlgili İçerik; İnternetten İkinci El Ürün Nasıl Satılır?



Yatay E-Ticaret Avantajları Nelerdir

 

Geniş Ürün Yelpazesi Bulunur

 

Yatay e-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin ürün yelpazesi oldukça geniştir. Yatay e-ticaret sitelerine giriş yapan tüketiciler birçok ihtiyaçlarını bir firma üzerinden karşılayabilecekleri için genellikle yatay e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu

 

İlgili İçerik; Ürün Araştırması Nasıl Yapılır? Ürün Fikri Bulmak İçin 15 Adımlı Kontrol Listesi



Yatay E-Ticaret Geniş Ürün Yelpazesi

 

Hedef Kitle Geniştir

 

Yatay satış yapan e-ticaret firmalarının satışını yaptığı birçok kategori ve ürün bulunmaktadır. Bu nedenle yatay e-ticaret firmaları daha geniş bir hedef kitleye hitap etmektedir. Bu da işletmelerin daha kolay ve daha çok satış yapmasına olanak sağlamaktadır.

 

Yatay E-Ticaret Hedef Kitle

 

İşlem Hacmi Yüksektir

 

Yatay e-ticaret ile internetten satış yapan işletmelerin birçok ürünü olduğunu sizlere söylemiştik. E-ticaret sitelerinde fazla ürün bulunana işletmeler daha geniş bir kitleye hitap ettikleri için daha kolay bir şekilde satış yapabilmektedir. Bu da işletmelerin işlem hacminin yükselmesine fayda sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

Yatay E-Ticaret İşlem Hacmi

 

Yatay E-ticaret’in Dezavantajları

 

Yatay e-ticaret modeli ile e-ticaret sitesi açan işletmelerin yararlandığı birçok avantaj olduğunu sizlere söyledik. Bu iş modelinde işletmelerin yararlanabileceği avantajlar olduğu gibi karşı karşıya kaldıkları dezavantajlar da bulunmaktadır. Gelin şimdi Yatay e-ticaretin dezavantajlarına bir göz atalım.

 
  • Bu modeli benimseyen işletmeler birçok kategoride ürün satışı yapmaktadır ve ürün tedariği sayısı bir hayli fazladır. Bununla beraber tedarik edilen ürünlerin stoklanabilmesi için depoların da geniş olması gerekmektedir. Yani kısacası Yatay e-ticaret modeli ile çalışan işletmelerin stok ve depo masrafları fazladır.
  • Yatay e-ticaret sitelerinde rekabet oranı bir hayli fazladır.
  • İşletmeler rakipleri ile rekabete girebilmek için reklam ve tanıtım çalışmaları için daha fazla sermaye ayırmalıdır.
  • Yatay e-ticaret modelinde işletmelerin depo personeline ihtiyacı bulunmaktadır.
  • Yatay satış yapan işletmelerin seçeceği e-ticaret alt yapılarının özellikleri geniş olmalıdır. Bu da işletmelerin e-ticaret sitesi kurma maliyetlerini arttırmaktadır.
 

Yatay e-ticaretin dezavantajlı olduğu durumlar bunlardır. Sizler de yazımızın üst bölümünden yatay e-ticaretin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi alabilir ve bu satış modelini seçerek e-ticaret sitesi kurup kurmayacağınıza karar verebilirsiniz. E-ticaret sitenizin maliyetini azalmak isterseniz dikey e-ticaret modeline yönelebilir ve bu model ile satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

İlgili İçerik; Dikey E-ticaret Nedir?

 

Yatay E-Ticaret Dezavantajları Nelerdir

 

Yatay E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Yatay e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin cevap almak istediği sorulardan birisi de yatay e-ticaret sitesi nasıl kurulur sorudur. Gelin şimdi hep bu soruya bir göz atalım.

 
  • Yatay satış sitesi kurmak istiyorsanız ilk olarak satış yapmak istediğiniz e-ticaret sektörüne karar verin.
  • Satış yapmak istediğiniz sektörde faaliyet gösteren işletmelere göz atın.
  • Örneğin kadın giyim sektöründe satış yapmak istiyorsanız bu sektörde yer alan zuhre.com.tr, sefamerve.com gibi yatay e-ticaret örneklerini inceleyin ve bu firmaların hangi kategorilerde satış yaptığını göz atın.
  • Ardından işletmenizin hangi kategorilerde satış yapacağına karar verin.
  • Satış yapacağınız kategorilere karar verdikten sonra ürünlerinizi nereden alacağınızı belirleyin.
  • Tedarikçinizi seçtikten sonra bir şirketiniz yoksa anonim, limited, şahıs şirketi gibi şirket türlerinden birini seçerek şirket kuruluşunuzu gerçekleştirin.
  • Yatay e-ticaret sitesi kurmak için bir e-ticaret alt yapısı seçin. E-ticaret alt yapınızı seçerken ürün ve hizmet çeşitliliğinizin fazla olduğunu göz önünde bulundurun.
  • E-ticaret sitenize ürünlerinizi yükleyin ve sitenizi tasarlayın.
  • E-ticaret siteniz için sanal pos ve kargo anlaşmaları yapın.
  • Ürün ve hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için reklam ve tanıtım çalışmaları yapın.
 

Sizler de bu adımları göz önünde bulundurarak yatay e-ticaret sitesi kurabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Yatay satış sitesi kurmak için Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve sizler de e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

 

Yatay E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur

 

Yatay E-ticaret Örnekleri

 

Yatay e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler genellikle yatay e-ticaret örnekleri hakkında araştırmalar yapmaktadır. Gelin şimdi Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan ve yatay e-ticaret yapan işletmelere bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği
 

Sefamerve.com

 

Yatay e-ticaret modelini benimseyerek internetten satış yapan işletmelerden birisi sefamerve.com’dur. Tesettür giyim sektöründe faaliyet gösteren Sefa Merve, Tesettür Giyimden Dış Giyime, Ev ve yaşam ürünlerinden bebek ve çocuk ürünlerine kadar birçok ürün kategorisinde binlerce ürün satışı gerçekleştirmektedir.

 

Yatay E-Ticaret Örnekleri Sefamerve

 

Petburada.com

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan ve yatay e-ticaret modeli ile internetten satış yapan işletmelerden birisi de petburada.com’dur. Petburada.com, Kedi, Köpek, Kuş, Balık, Hamster ve Ginepig gibi evde besleyebileceğiniz evcil hayvanlar için ürün satışı yapmaktadır. İşletme ürün satışlarını desteklemek için mamadan aksesuara, kulübeden kafese kadar birçok alt ürün kategorisinde de satış yapmaktadır.

 

Sizler de petshop e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız yatay e-ticaret örnekleri arasında yer alan petburadayı inceleyebilir ve sitenizi nasıl kurmanız gerektiğini görebilirsiniz.

 

Yatay E-Ticaret Örnekleri Petburada

 

Chakra.com.tr

 

Ev tekstil ürünleri satan Chakra.com.tr de yatay e-ticaret modelini tercih eden firmalar arasında yer almaktadır.

 
  • Banyo
  • Giyim
  • Kozmetik
  • Dekorasyon
  • Bebek Ürünleri
  • Mutfak
  • Mobilya
 

Gibi birçok kategoride satış yapmaktadır. İşletmenin satış yaptığı birçok alt kategori ve ürün grubu bulunmaktadır. Ev ve dekorasyon e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin bu firmayı incelemesi oldukça önemlidir.

 

Yatay E-Ticaret Örnekleri Chakra

 

Tudors.com

 

Erkek tekstil ürünleri satan ve hem e-ticaret hem de e-ihracat yapan firmalardan birisi de Tudors.com’dur. Yatay e-ticaret modelini benimseyen ve birçok kategoride satış yapan Tudors, erkek giyim ürünleri satmak isteyen kişi ve işletmeler için önemli bir yatay e-ticaret örneğidir.

 

Sizler de erkek giyim ürünleri satmak için e-ticaret sitesi açmayı düşünüyorsanız Tudors.com’u inceleyebilir ve e-ticaret sitenizi nasıl kurabileceğinize karar verebilirsiniz.

  

Yatay E-Ticaret Örnekleri Tudors

 

Ticimax ile Sitenizi Açın

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen işletmelerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi açabilir ve anında internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax