Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

İnternet ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte günlük hayatta ihtiyaç duyduğumuz pek çok şeye daha kolay ulaşabiliyor olsak da kendimizi hep bir hızın ve karmaşanın ortasında buluyoruz. e-ticaret, mobil uygulamalar ya da hayatımızı düzene sokmak için geliştirilmiş aplikasyonlara rağmen, zamanı verimli kullanmak konusunda sıkıntı yaşıyor ve bizim dışımızda gelişen bu hızlı dünyaya yetişmekte zorluk çekiyoruz.

 

Hem günlük hayatta hem de iş dünyasında karşımıza çıkan zaman yönetimi kavramının giderek önem kazandığı günümüzde Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır konusunu sizler için araştırdık. Zaman Yönetimi Nedir, Zaman Yönetimi Teknikleri Nelerdir, Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır sorularına yanıt arayacağımız içeriğimizde etkili zaman yönetimi ve zaman yönetimi matrisi kavramlarına da değineceğiz.

 

Etkili Zaman Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır

 

Zaman Yönetimi Nedir?

 

Hayatın her alanında karşımıza çıkan ve bizi başarıya götüren zaman yönetimi, yapılacak işler ve yerine getirilecek sorumluluklar arasında zamanı doğru paylaştırmayı ifade eder. Zaman yönetimi, bir kişinin ya da şirketin önceden belirlenmiş etkinlikleri yerine getirmek için yaptığı programa uymasını ve organize etmesini ifade eder.

 

Zaman yönetimi, az sürede çok iş yapmanıza olanak tanıyan bir düzenleme sürecidir. İşleyişin aksamamasını ve plana uyulmasını sağlayan zaman yönetimi, stresi de azaltarak başarılı olmanızı sağlar. Yeteri kadar süreyi doğru etkinliğe ayırarak, iş planını kusursuz olarak yerine getirebilme becerisine zaman yönetimi denir.

 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri


İlginizi Çekebilir; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri



Zaman Yönetimi Nedir
 

Zaman Yönetimi Neden Önemlidir?

 

Etkili zaman yönetimi başarılı olmanın ilk şartlarından biridir. Kişisel hayatımızda ve iş hayatında merkeze almanız bir kavram olan zaman yönetimi özellikle e- ticaret yaparken son derece önemlidir.

 

Zaman planlaması ve organizasyon, işlerin daha hızlı ilerlemesini sağladığı gibi, maddi kayıpların da önüne geçer. Müşteri memnuniyeti ve marka iletişimi açısından da önem arz eden etkili zaman yönetimi siparişlerin zamanında kargolanması, üretimin belirlenen sürede yapılması, iç ve dış pazarda rakiplerin takip edilmesi gibi pek çok konuda da önem taşımaktadır.

 

İlgili İçerik; İş Planı Nasıl Yapılır? Hangi Detaylar Önemli?


İlgili İçerik; Markalaşma Nedir? 5 Önemli Markalaşma Tekniği 



Zaman Yönetimi Neden Önemlidir

 

E-Ticarette Zaman Yönetimi Neden Önemlidir?

 

Üretkenliği ve verimliliği artırmak, bilinçli planlamalar yapmak, belirlenen hedeflere doğru yol almak için geliştirilen süreçleri kapsayan zaman yönetimi, iş planına ve çalışma takvimine uyulması konusunda da önemlidir. Zaman yönetimi bir sitemdir ve bu sistem için tasarlanmış araç ve tekniklerin birleşmesinden oluşur. Etkili zaman yönetimi için:

 
  • Projeyi iyi ve doğru tanımlamak
  • Öncelik sıralaması yapmak
  • Hedefler belirlemek ve ulaşmak için gereken süreyi saptamak gerekir.
 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

İlgili İçerik; Stok Kontrolü ve Stok Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

 

E-ticarette Zaman Yönetimi Neden Önemlidir

 

Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

Zaman yönetimi kavramı, iş planı ya da proje yönetimlerinin bir parçası olarak düşünülmelidir. zaman yönetimi sürecinde:

 
  • Dikkat yönetimi yapılmalı ve zamanın verimli kullanılması için uygun çalışma ortamı, yeterli çalışma saati, çalışanların ihtiyaçları gibi odaklanma şartları yerine getirilmelidir.
  • Üretkenliği arttırmak için dikkat dağıtıcı, iş yavaşlatıcı ya da bilişsel olarak konsantrasyonu bozucu etkiler ortadan kaldırılmalıdır.
  • Maliyet ve israf hesapları yapılmalıdır. Etkin olarak kullanılan ve boşa harcanan zaman tanımlanarak raporlanmalı ve bu sürenin maliyet hesabı çıkarılarak finansal veriler elde edilmelidir.
 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette İlk Yıl Kazanç Arttırmanın 7 Yolu



Zaman Yönetimi Nasıl Yapılır

 

Zaman Yönetimi Teknikleri Nelerdir?

 

Hedef Belirleme

 

Hedeflerinizi öncelik sırasına göre listerendirin ve bu hedefleri kaydederek kolay anlaşılır bir eylem planına bölün. Eylem planına görev listesi, bireysel sorumluluklar, faaliyet takvimi gibi iş akışını kolaylaştıracak alt başlıklar ekleyin. Çalışmanızı rapor haline getirin ve projede görev alacak tüm birimlere sunun.

 

Zaman Yönetimi - Hedef Belirleme

 

ABCD Analizi

 

İşletmelerin uzun süredir kullandığı bir teknikolan ABCD analizi yapmak e- ticaret dünyasında da daha başarılı olmanıza ve kolay ilerlemenize imkan tanır. Bu yöntemde büyük veriler küçük gruplara ayrılarak tasnif edilir. Sıralama kriterlerini şöyle açıklayabiliriz.

 
  • A- Önemli ve acil görevler.
  • B- Aciliyeti olmayan fakat önemli görevler.
  • C- İlk ikisi kadar önemli olmasa d acilen yerine getirilmesi gereken görevler.
  • D- Önemi ya da aciliyeti olmayan görevler.
 

Zaman Yönetimi - ABCD Analizi
 

Pareto Analizi

 

Genellikle ABCD analizi ile birilikte kullanılan bu yöntemde görevler iki bölüme ayrılır. İlk bölümde verilen görevlerinin %80’nin tanınan sürenin %20’sinde yapılması hedeflenir. İkinci bölümde ise kalan %20’lik işin verilen zamanın %80’ninde tamamlanması hedeflenir.

 

İşlerin iki bölüme ayrılması, öncelik ve önem sırasının belirlenmesinde ise yukarıda bahsettiğimiz ABCD analizi kullanılır. Böylece birim zamanda yapılan iş ve iş kalitesi dengelenmeye çalışılır.

 

İlginizi Çekebilir; Evden Çalışırken Motivasyonunuzu Arttıracak 6 Unsur

 

Zaman Yönetimi - Pareto Analizi

 

Eisenhower Yöntemi

 

Zaman yönetimi matrisi olarak da yaygın olarak kullanılan Eisenhower yöntemi, zaman yönetimini acil ve önemli olmak üzere iki gruba ayrılan işler üzerinden kurmaktadır.

 

Eisenhower Kutusu olarak da karşımıza çıkan bu zaman yönetimi matrisi, görevlerin acil/ acil olmayan ve önemli / önemsiz olarak ikili gruplara ayrılması esasına dayanır.

 
Önemli ve acil görevler Krizler, son teslim tarihleri, ani gelişen sorunlar
Önemli/ acil olmayan görevler Rutin iş planlamaları ve toplantılar
Önemsiz/ acil görevler Ani gelişen toplantılar, aktiviteler
Önemsiz/ acil olmayan görevler Yemek organizasyonları, eğlenceler
 


Zaman Yönetimi - Eisenhower Analizi

 

E-Ticarette Etkili Zaman Yönetimi İçin İpuçları

 

Plan Yapın

 

Hergün kısa bir toplantı yaparak da olsa mutlaka günlük iş akışınızı planlayın. Bu planlamaya toplantı, üretim, sunum ve benzeri tüm detayları dahil edin.

 

E-ticaret Zaman Yönetimi - Plan Yapın

 

Görevleri Dağılımı Yapın

 

E-ticarete yeni başlamış olsanız bile mutlaka görev dağılımı yapın. İki kişide çalışıyor olsanız, kimin hangi sorumluluğu yerine getireceğini netleştirin. Her işi kendiniz yapmaya çalışmayın.

 

İlginizi Çekebilir; Multidisipliner Nedir? Multidisipliner Çalışan Ne Demektir?

 

E-ticaret Zaman Yönetimi - Görev Dağılımı Yapın
 

Çalışma Planı Çıkarın

 

Her ne kadar belirli bir çalışma saatiniz olsa da, e-ticaret mağazalarının asla kapanmadığını unutmayın. Hem günlük hayatınızı hem de işlerinizi aksatmamak için çalışma ve dinlenme sürelerini iyi ayarlayın.

 

İlginizi Çekebilir; Oyunlaştırma (Gamification) Nedir? 



E-ticaret Zaman Yönetimi - Çalışma Planı Hazırlayın

 

Önceliklerinizi Belirleyin

 

Öncelikleri belirlemek size neye evet neye hayır diyebileceğiniz konusunda ipuçları verir. Böylece günlük iş akışının dışına çıkmaz ve planlarınıza uyarsınız. Hayır dememk ve o an gelişen durumlara göre davranmak zaman yönetimi konusunda başarısız olmanıza neden olur.

 

E-ticaret Zaman Yönetimi - Önceliklerinizi Belirleyin

 

Mola Verin

 

Mola vermek, dinlenmeye vakit ayırmak da zaman yönetiminin bir parçasıdır. Zaman yönetiminde verimli çalışmanın en az zamanın kendisi kadar önemli olduğunu unutmayın. Televizyon izlemek, müzik dinlemek, kısa yürüyüşler yapmak bedeninize ve zihninize iyi gelecek, daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır.

 

İlginizi Çekebilir; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep

 

Dikkat Dağıtıcı Unsurları Sınırlayın

 

Çalışırken konsantre olmak önemlidir. Dikkatinizi dağıtıyorsa telefonunuzu sessize alın, bildirimleri kapatın. mesajlara ya da e-postalara cevap vermek için kendinize bir zaman dilimi seçin ve bunun dışında ilginizin dağılmasına izin vermeyin.

 

İlginizi Çekebilir; Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler 



E-ticaret Zaman Yönetimi - Masa Unsurlarınızı Düzenli Tutun

 

Üretken Olduğunuz Zamanları Seçin

 

Zaman yönetimi yaparken, kendi kişisel özelliklerinizi, verimli olduğunuz saatleri göz önünde bulundurun. Sabahın erken saatlerinde ya da gece çalışmayı seviyor olabilirsiniz. En üretken zaman dilimini bulun ve işlerinizi buna göre planlayın.

 

Zaman yönetimi her ne kadar uygulama adımları belirli bir yöntem olsa da, kişilerin yaşam tarzına ve alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir. Burada önemli olan zamanı verimli, etkin ve maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanmaktır. Bir işin 3 saatte bitmesi gerekiyorsa bu, o işi nasıl olursa olsun yapabileceğiniz anlamı taşımaz. Zaman yönetimi planlanırken, iş verimliliği de esastır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax