Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Evergreen İçerik (Ölümsüz İçerik) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

İçerik pazarlaması çalışmaları genellikle e-ticaret firmaları ve kurumsal markalar tarafından marka bilinirliği yaratmak, rakipler ile daha kolay rekabet edebilmek ve hedef kitledeki kişiler ulaşmak için yapılan çalışmalardan birisidir. Markalar çoğu zaman içerik pazarlaması çalışmaları yaparken kendi sitelerinin blog bölümünde seo odaklı çalışmalar yapmaktadır. Bu noktada alınan faydayı arttırmak için işletlmelerin en çok tercih ettiği içerik türü Evergreen içerikler yani ölümsüz içeriklerdir.

 

Ölümsüz içerikler ya da bir diğer adı ile Evergreen içerikler e-ticaret firmaları ya da kurumsal firmaların sürekli olarak hedef kitlesine ulaşmasına yardımcı olur. Bu da aslına bakıldığında bir kez yapılan çalışmadan sürekli fayda alınmasını sağlar. Peki Evergreen içerik nedir ve Evergreen içeriklerin püf noktaları nelerdir? Gelin hep beraber bu konulara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Evergreen İçerik (Ölümsüz İçerik) Nedir?

 

Evergreen İçerik Nedir?

 

Ölümsüz içerik yani bir diğer adıyla Evergreen içerik, markaların içerik pazarlama stratejisinde kullandıkları bir içerik türüdür. Ölümsüz içerikler okuyucuların sürekli erişebileceği seo odaklı içeriklere verilen isimdir.

 

Genellikle Evergreen içeriklere olan ilgi her zaman daha fazladır ve bu nedenle bir markanın Evergreen içerik stratejisi geliştirirken daha titiz bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.


İlgili İçerik; E-İhracat Yapılan Ülkenin Kültürüne Göre İçerik Pazarlaması


Evergreen İçerik Nedir

 

Evergreen İçeriklerin Avantajları Nelerdir?

 

Evergreen içeriklerin markalar tarafından oldukça çok tercih edilmesinin başlıca sebebi Evergreen içeriklerin sağladığı avantajlardır. Çünkü birçok içerik türüne göre Evergreen içerikler daha fazla avantaj sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Evergreen içeriklerin avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Evergreen içerikler markaların içerik pazarlaması stratejisini geliştirmelerinde aktif rol oynar.
  • Evergreen içerik türü sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere sürekli olarak ulaşabilir.
  • Markaların hedef kitlelerine ulaşması için yapacağı çalışmalarda bütçenin azalmasına yardımcı olur.
  • Evergreen içerikler sayesinde işletmelerin Google’daki görünürlüğü artar.
  • Evergreen içerikler az bütçe ile daha çok iş yapmanıza yardımcı olur.
  • Sitenizin sürekli olarak trafik çekmesine yardımcıdır.
  • Markalar ölümsüz içerikler sayesinde marka bilinirliklerini daha kolay bir şekilde arttırılabilmektedir.
 

Evergreen içeriklerin e-ticaret firmalarına ve kurumsal markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız markanız için içerik pazarlama stratejisi geliştirirken Evergreen içeriklere daha fazla yer vermeye önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kaliteli İçerik Üretimi Nedir? Nasıl Yapılır?


Evergreen İçeriklerin Avantajları

 

Evergreen İçeriklerin Dezavantajlı Olabileceği Durumlar

 

Evergreen içerikler markalara her zaman fayda sağlamamaktadır. Bazı durumlarda dezavantajları da beraberinde getirebilmektedir.

 
  • Evergreen içerikler üzerinde profesyonel bir şekilde çalışmadığı takdirde sonuç almanız zorlaşabilir.
  • Rakiplerinizin Evergreen içerik stratejisi daha güçlü olduğu dönemlerde Google’daki görünürlüğünüz azalabilir.
  • Bir dönemde oldukça popüler olan bir konu ilerleyen dönemlerde popülerliğini yitirebilir.
  • Evergreen içerikler üzerine titiz bir şekilde çalışılması gerektiği için bu noktada zaman kaybedebilirsiniz.
  • Evergreen içerik stratejinizde yer alan konular bir süre sonra hedef kitlenizin ilgisini çekmeyebilir.
 

Evergreen içeriklerin dezavantajları bunlardır fakat yine ölümsüz içeriklerin sürekli tüketilen bir içerik türü olduğu düşünüldüğünde bu içeriklerin her markanın stratejisinde yer alması gerektiğini söylemek mümkündür.


Evergreen İçeriklerin Dezavantajları

 

Evergreen İçeriklerin Püf Noktaları

 

İçerik pazarlaması çalışmaları yaparken blog konularında Evergreen yani ölümsüz içeriklere yer verecek olan markaların aldıkları faydayı arttırabilmeleri için önem vermesi gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Hedef Kitle ve Rakipler
  • İçeriğin Anahtar Kelimeleri
  • İçeriğin Yapısı
  • İçeriğin SEO Uyumluluğu
 

Evergreen içerikler yazmak isteyen her markanın önem vermesi gereken belirli konulardır. Gelin şimdi bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi


Evergreen İçeriklerin Püf Noktaları

 

Hedef Kitle ve Rakipler

 

İçerik pazarlaması stratejisini güçlendirmek için Evergreen içeriklere başvuracak olan markalar genellikle bunu bir hedef kitleye rakiplerinden daha fazla ulaşmak için yapar. Bu nedenle Evergreen içerik üretimi yaparken markaların hedef kitlelerini ve rakiplerini analiz etmesi ve buna uygun bir strateji geliştirmesi gerekir.

 

Markalar bu noktada hedef kitle analizi yaparken çoğu zaman Google Analytics gibi yardımcı araçlar kullanır ve buradan hedef kitlelerinde yer alan kişilerin ne tür konular ile ilgilendiğini tespit eder ve böylece hedef kitleye uygun olan içeriklerin nasıl geliştirileceğini saptayarak hareket edebilir.

 

Rakip analizi ise Evergreen içerik nasıl yazılır diyen markaların rakiplerini daha kolay bir şekilde tanımak ve takip etmek için yaptığı analize verilen isimdir.

 
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Moz Pro
 

Gibi analiz araçları rakiplerin en çok trafik aldığı anahtar kelimeleri gösteren belirli araçlardır. Bu araçlar içerisinde yer alan içerik boşluğu özelliği sayesinde içerik üretimi yapacak olan firmaların rakiplerinde olan anahtar kelimeleri tespit etmesi kolaylaşır. Böylece Evergreen içerik üretiminde işletmeler rakiplerine uygun içerikler üreterek markalarını daha kolay ve hızlı bir şekilde ön plana çıkarabilir.

 

Sizler de rekabetçi bir içerik stratejisi geliştirmek istiyorsanız bu noktada hedef kitle ve rakip analizi çalışmaları yapmaya özen gösterebilir ve böylece içerik stratejinizi geliştirebilirsiniz.


Evergreen İçerik Hedef Kitle

 

İçeriğin Anahtar Kelimelerini Belirleyin

 

E-ticaret nedir konusu ile ilgili bir Evergreen içerik hazırlayacağınızı düşünelim. Bu noktada ilgili içerik içerisinde yalnızca e-ticaret nedir sorusuna yanıt vermemeniz gerekmektedir. Bu tür içerikler genellikle bir rehber içeriği şeklinde hazırlandığı takdirde Evergreen içerik yapısına ulaşabilmektedir. Bu nedenle Evergreen içerik yazmak isteyen her markanın içerikler için anahtar kelime analizi yapması gerekir.

 
  • Keywordtool
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Moz
 

Gibi analiz araçları markaların anahtar kelime analizi yapabileceği araçlar arasında yer almaktadır. Bu noktada işletmeler Evergreen içeriklerde geçirecekleri anahtar kelimelere karar verirken daha çok arama hacmi, Keyword zorluğu gibi belirli unsurları ön planda tutarak hareket etmelidir.

 

Anahtar kelimeler belirlendikten sonra hem içerik içerisinde bu kelimelere yer verilmeli hem de alt başlıklarda kullanılmalıdır.

 

İlgili İçerik; Zayıf İçerik Nedir? 5 Önemli Optimizasyon İpucu


Evergreen İçerik Anahtar Kelime Seçimi

 

İçeriğin Yapısını Önemseyin

 

Evergreen içerik yazmak için önem vermeniz gereken bir diğer nokta da içerik yapısı olmalıdır. Bir içerik içerisinde kullanılan alt başlıklar ile hedef kitlenize ulaşmanız mümkündür.

 

İçeriğinizi yazarken bunu alt başlıklara bölmeniz hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Bununla beraber alt başlıklar ile içeriğin daha akıcı olmasını kolaylaştırmanız da mümkündür.

 

Başlık yapısını belirledikten sonra içeriğin içerisinde bulunan alt başlıklara ait görsel ve videolar oluşturmanız da içeriğinizin profesyonel olmasını sağlayacaktır. Örneğin: E-ticaret nedir içeriği üretirken bu konu hakkında:

 
  • E-ticaret’in avantajları
  • E-ticaret’in maliyeti
  • E-ticaret nasıl yapılır
 

Gibi sorulara da yanıt verecek başlıklar belirlemeniz hedef kitlenize ulaşmanızı ve içeriğinizin okunabilir olmasını etkileyecektir. Bu konular ile ilgili Youtube hesabınızda yer alan videoları da içeriğinize dahil ederek sizler de verimliliği arttırabilir ve Evergreen içerik yapısını oluşturabilirsiniz.


Evergreen İçerik Yapısı

 

SEO Uyumluluğuna Önem Verin

 

Evergreen içeriklerinizin seo uyumlu olması arama sonuçlarında daha iyi sıralar elde etmenize yardımcı olur. Bu nedenle seo uyumluluğu olan içerikler üretmeniz gerekir. İçeriğinizde kullanacağınız anahtar kelimeler, video ve görseller gibi çalışmaların yanı sıra meta descriptionlara, meta tag gibi seo açısından önemli olan unsurlara da yer vermeniz gerekmektedir.

 

Ticimax ile İçerik Yönetimini Yapın

 

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen bir firmaysanız sizler de sitenizi Ticimax ile yönetin. SEO uyumluluğu bakımından profesyonel bir e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile sitenizi kurarak sizler de hedef kitlenize kolayca ulaşın. Ticimax Blog modülü ile markanıza ait Evergreen içerikler üretin ve böylece sıralamalarınızda kalıcılığı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax