Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

Günümüzde birçok alışkanlığımız değişti ve bu alışkanlıkların değişimindeki en önemli faktör de internet. Artık İnternet Çağı’nda yaşıyoruz demek yanlış olmayacaktır. Bu değişimin doğurduğu diğer bir yenilikse hızlı büyüyen e-ticaret sektörü. Tüm yayınevleri internet üzerinden satışa geçti, hatta sahaflar bile artık online olarak satış yapıyor. Elbet bir kitap evine gidip tek tek kitapları incelemek, birkaç sayfasını okumak ve çalışanlar ile istişare etmek ayrı bir keyif veriyor ama koşullarımız artık hepimizi internet alışverişine yönlendiriyor. Bu sebeple özellikle kendimize yeni iş ilanları açabilmek ve çağı yakalayabilmek içinde internet üzerinden kitap satışı nasıl yapılır sorusu da birçoğumuzun kafasını kurcalıyor.


 

İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?


 

Potansiyelinizi Belirleyin

 

 

İnternet üzerinden kitap satışı yapmak istiyorsanız öncelikle kendi potansiyelinizi belirlemeniz gerekmektedir. Hangi okuyucu kitlesine hitap edeceğinize karar vermelisiniz. Burada kategoriler genişleyebilir ancak iki temel ayrım var: Öğrencilere hitap eden bir platform mu kurmak istiyorsunuz, yoksa her okuyucu kitlesine hitap edecek bir platform mu? İki kesimin de talepleri, kitap tedarik edeceğiniz yayınevleri farklı olacağı için hepsine hitap etmek ilk başta zor olabilir. Hitap edeceğiniz kitleyi belirledikten sonra mümkün olan en geniş ürün yelpazesini sunabilmek için çalışmalara başlamanız gerekecek.
 

İlgili İçerik: E-Ticarette Satış Taktikleri



İnternet Üzerinden Kitap Potansiyel

 

Önceliklerinizi Belirleyin

 

E-ticaret kitap satışı yapmak istiyorsanız, bu alana özgü modüllerin olduğu altyapıyı tercih etmeniz gerekmektedir. Satış yapabilmek için nasıl sanal mağaza açma işlemi yapacaksınız, ve site kurabileceksiniz gibi bir alttaki başlıkta açıklayacağız. Hazırlık sürenizde nelere dikkat etmeniz gerektiği noktasında ise öncelikle önemli olan satışını yapacağınız kitapların bilgilerinin detaylı bir şekilde yer alacağı bir modül tercih etmeniz gerektiğidir. Kitap satmak konusu ile ilgili şu bilgilerin mutlaka yer almasını sağlamalısınız:
 

  • Sayfa sayısı
  • Yazar ismi
  • Çevirmen ismi
  • Kitabın ilk basım tarihi/kaçıncı basımı olduğu
  • Kitabın kısa özeti
  • Yayınevi

 

Bu bilgilere ek olarak okuyucu yorumlarının yer almasını sağlayacak eklentilere yer vermelisiniz. Böylelikle müşterileriniz mevcut ürün hakkında kişisel görüşlerini paylaşabilir bu da özellikle kararsız alıcılar için güzel bir alternatif sunacaktır. Puanlama sistemi de kullanılabilecek ve siteye eklenebilecek diğer bir özelliktir. Özellikle film sitelerinde kullanılan bu özellikte okuyucular tarafından hazırlanmış olan güncel ve tavsiye edilen ürünler listesi oluşturmanızı sağlayacaktır.


Kitap Satış Sitesi Açma Rehberi için diğer bir önerimiz hitap edeceğiniz kitleyi belirlemenizdir. Kitap satışı oldukça geniş bir ürün çeşitliliğine sahip bir alandır. Burada ise tavsiyemiz en geniş kitleye hitap etmek için gerekli hazırlıkları yapmanızdır. Roman, hikâye gibi genele hitap eden kitap satışlarının yanında, sınavlar için kaynak temin edebilir veya öğrencilerin sıklıkla kullandığı akademik kitaplar içinde satış sözleşmelerinizi yapabilirsiniz. Büyük üniversitelerin öğrenim süreçlerini takip etmeniz, öğrenciler içinde bir alternatif yaratmanıza sebep olacağı için hem bilinirliğinizi arttırabilir hem de müşteri kitlenizi güçlendirebilirsiniz.



İnternet Üzerinden Kitap Öncelik

 

Alternatif Yaratın

 

Hali hazırda birçok internet sitesi online kitap satışı yapmaya devam ediyor, insanlar sizi neden tercih etsin?

Soruyu olumsuzluk bildirmek için sormuyoruz, gerçekten insanların sizi tercih etmesini sağlamanız ve mevcut piyasadaki sorunlara çözüm üretmeniz hızlı bir büyüme için en önemli koşul. Genel olarak internet alışverişlerinde yaşanan sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak da işinize mutlaka yarayacaktır ancak özellikle kitap satışı sırasında sorun yaşanan sorun için bir ‘saha araştırması’ yapmanız gerekiyor. Burada sahamız e-ticaret platformları olduğu için verileri de müşteri yorumlarından toplayabiliriz. İnternetten kitap satışı nasıl yapılır sorusuna aslında verilebilecek en önemli cevabı burada bulacağız.
 

İlgili İçerik: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları



İnternet Üzerinden Kitap Alternatif

 

E-ticaret Siteni Kur, Farkını Göster

 

Verilerimizi topladıktan sonra yapmanız gereken satışta kullanacağımız sitenizin kurulumunu gerçekleştirmek. Bu kurulum süreci için direkt firmamız ile iletişime geçerek bizlerden hizmet alabilirsiniz. Kendi hedeflerinize göre farklılık gösteren e-ticaret hizmet paketlerimizden yararlanabilirsiniz. Dilediğiniz satın alım işleminizi gerçekleştirmeden önce 15 günlük ücretsiz deneme süreciyle e-ticaret yazılımımızı test edebilir ve bunun sonrasında iş hacminize en uygun e-ticaret paketini , pazaryeri entegrasyonlarını satın alabilirsiniz. Bizimle çalıştığınız takdirde e-ticaret alt yapımızı kullanırken, e-ticaret sitesi kurun! Aklınıza takılan herhangi bir soru için 7/24 teknik ekibimizle iletişime geçebilir ve yardım alabilirsiniz. Kitap Satış Sitesi Açma Rehberi adlı yazımızı okuyabilir, detaylı bilgiye erişebilirsiniz.



İnternet Üzerinden Kitap E-ticaret Sitesi

 

E-Kitapları Es Geçme!

 

Teknolojinin günlük hayata etkileri sadece online alışveriş ile sınırlı değil. Artık çoğu okuyucu “kindle” denilen ve okuma kolaylığı sağlayan cihazları kullanıyor. E-kitap satın alarak, hem çok kısa sürede kitaba erişebiliyor hem de kitap taşıma derdinden kurtuluyor. Hızla büyüyen ve rağbet gören bu durumu es geçmeyip e-kitap satışı içinde sitenize bir bölüm eklemeniz skalanızı geniş tutmanıza da yardımcı olacaktır.




İnternet Üzerinden Kitap E-kitap

 

İnternet Satışlarında Kullanacağınız Ödeme Yöntemleri

 

İnternet üzerinden kitap satışı nasıl yapılır sorusuna en önemli noktalardan biri de ödeme yöntemleri. Sitenizde ne kadar çok ödeme yöntemine yer verirseniz, müşteri kazanma şansınızda o kadar artacaktır. Kullanabileceğiniz ödeme yöntemlerinden bazıları şunlardır:

 

  • Kredi Kartı: SSL güvenlik sertifikanız varsa kredi kartı ile ödeme alabiliyorsunuz. E-ticaret altyapı sağlayıcısı hizmetlerinden yararlanıyorsanız, sertifika da sizin için temin edilecektir. Kredi kartı ödemeleri taksit seçenekleri sunması sebebiyle de oldukça tercih edilen bir yöntem.
  • EFT/Havale: Kredi kartından daha güvenli bir yöntem olduğu için tercih edilmektedir.
  • Kapıda Ödeme: Yine sıklıkla kullanılan bir yöntem, güvenilir olduğu için tercih ediliyor.




İnternet Üzerinden Kitap Satışı Ödeme Yöntemleri

 

İnternetten Kitap Satışı Yapmanın Yararları Nelerdir?

 

Türkiye online kitap satış sitesi açma rehberi sizlere bu süreçte nelerle karşılaşabileceğinizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sunmaktadır. Yalnızca kitap satışı için değil, her sektörde büyüyen bir faaliyet alanı olan e-ticaretin bu sektör içinde artıları oldukça fazladır. İlk olarak 7/24 açık bir mağazaya kavuşma imkânı sağlamaktadır. Bunun yanında kitap kargolaması kolay bir üründür. Bu da hem sizin için olası bir ürüne zarar gelme halinde maddi kayıp yaşamamanızı sağlamakta hem de müşterilerin güven sorunu yaşamasının önüne geçmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Kitap E-Ticaret Siteleri Örnekleri

 

İlginizi Çekebilir: Kitap E-ticaret Sitesi Örnekleri

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax