Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Altın İhracatı Yapmak, E-ihracat ile Takı Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Son dönemlerde oldukça popüler sektörlerden birisi haline gelen e-ihracat sektörüne adım atmak ve yurtdışına satış yapmak isteyen markaları satabileceği birçok ürün grubu bulunur. Tekstilden mobilyaya, altından ihracatından ve çantadan takıya kadar birçok ürünün yurtdışına satışı yapılabilir.

 

E-ihracat firmaları satışlarını yapacakları ürünlere karar verirken maliyeti ve karı göz önünde bulundurarak hareket ettiği için son dönemlerde birçok firma altın ihracatı yapmak konusuna sıcak yaklaşmaktadır. Çünkü takı ihracatı yapmak markaların uygun fiyatlara mal ettiği ürünleri yurtdışına satarak döviz geliri elde etmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle birçok e-ihracat firması yurtdışına takı satmayı düşünmektedir.

  
 

Altın İhracatı Yapmak, E-ihracat ile Takı Satışı Nasıl Yapılır sorunuza yanıt vereceğimiz bu yazımızı inceleyerek sizler de e-ihracat hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sizinle paylaşacağımız bilgiler doğrultusunda e-ihracat sektörüne adım atabilir ve başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

  

E-ihracat ile Yurtdışına Nasıl Takı Satabilirsiniz?

 

E-ihracat Yapmak İçin Şirket Kuruluşu Yapın

 

Yurtdışına altın satmak isteyen her markanın yapması gereken çalışmaların başında şirket kurmak gelir. Çünkü internetten satılan her ürün için fatura kesilmesi ve devlete belirli vergilerin ödenmesi gerekir. Aksi halde şirket kurmadan faturasız bir şekilde satış yapıldığı takdirde markalar büyük yaptırımlara ve cezalara maruz kalabilir.

 
  • Şahıs
  • Limited
  • Anonim
 

Şirket türleri yurtdışına mücevher satmak isteyen kişi ve işletmelerin kurabileceği şirket türleridir. Bu şirket türlerinden birini kurmadan önce araştırma yapmanız ve kuracağınız şirket türünün avantajları ve dezavantajlarını incelemeniz gerekir. Böylece doğru şirket türüne karar vererek kuruluş yapabilirsiniz.


İlgili İçerik; Takı&Mücevherat&Aksesuar E-Ticaret Siteleri 


İlgili İçerik; E-ticaret Şirketi Kurmak, E-ticaret Yapmak İçin Şirket Açmalı Mıyım? 



E-ihracat ile Takı Satışı Şirket Kurmak

 

Ürünlerinizi Tedarik Edin

 

Yurtdışına altın satmak için satacağınız ürünlere karar vermeniz ve bu ürünleri tedarik etmeniz gerekir. Genellikle e-ihracat firmaları satacakları ürün ve hizmetlere karar verirken;

 
  • E-ihracat istatistikleri
  • E-ihracatta en çok satılan ürünler
  • Pazaryerlerinde yer alan ürünler ve yorumları
 

Gibi alanlarda araştırmalar yaparak hangi ürünleri satacağına karar verir. Ardından stoklu satış ile yurtdışına altın satmak isteyen markalar ürünlerini temin eder. Stoksuz satış yapmak isteyen markalar da tedarikçiler ile anlaşma yapar. Her iki çalışma yönteminde de markalar;

 
  • Tedarikçinin ürün çeşitleri
  • Stok durumu
  • E-ihracata yatkınlığı
  • Çalışma koşulları
  • Güvenilirliği
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak anlaşma yapar ve ürünlerini tedarik eder. Ürün tedarik sürecinde de markalar belirli pazarlık yaparak ürün satın alırken kar etmeyi hedefler. Sizler de bu şekilde hareket ederek ürünlerinizi tedarik edebilir ve e-ihracatta daha fazla kar elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Takı ve Aksesuar Sektörü için Dijital Pazarlama Rehberi


İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi 


E-ihracat ile Takı Satışı Ürün Tedarik

 

Yurtdışına Takı Satış Sitenizi Kurun

 

Yurtdışına altın ihracatı için ürünlerinizi tedarik ettikten sonra bu ürünleri sergileyeceğiniz bir e-ihracat sitesi kurmanız gerekir.

 
  • E-ihracat Sitesi Yazdırma
  • Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar
  • Hazır E-ihracat Paketleri
 

Sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz yöntemlerdir. Her yöntem birbirinden farklıdır.

 
  • E-ihracat sitesi yazdırma yöntemi markaların ajanslar ve yazılım firmaları ile çalışarak sitelerini kurdukları yöntemdir.
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar markaların demo özellikleri bulunan e-ihracat yazılımlarını kullanarak sitelerini kurdurdukları yöntemdir.
  • Hazır e-ihracat paketleri ise bilişim firmaları tarafından satılan ve firmanızın e-ihracat süreçlerini yönetmenizi kolaylaştıran alt yapıları kullanarak sitenizi kurduğunuz yöntemdir.
 

Genellikle markalar bu yöntemler arasında yer alan hazır e-ticaret paketlerini tercih ederek site kuruluşlarını yapar çünkü yurtdışına altın satmak için site kurabileceğiniz diğer yöntemler maliyetlerinizin artmasına ve takı ihracat sitenizin kurulum süresinin uzamasına neden olur.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

E-ihracat ile Takı Satışı Site Kurulumu

 

Sitenizin Tasarımını Yapın

 

Takı ihracatı yapmak için hazır e-ihracat paketi satın aldıktan sonra sitenizin tasarımını yapmanız gerekir. Genellikle bu noktada oldukça çok dikkatli hareket etmelisiniz. Aksi halde yapacağınız yanlış bir tasarım satışlarınızın olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.

 

Takı ihracatı sitesi tasarımı yaparken bu nedenle markaların önem vermesi gereken noktalar bulunur.

 
  • Site tasarımında markanıza ait kurumsal renkleri kullanmaya özen gösterin.
  • Responsive, modern ve şık olan temaları tercih edin.
  • Ürün sayfalarında yüksek çözünürlüklü takı fotoğrafları kullanmayı önemseyin.
  • Ürün açıklamalarınızı seo uyumlu ve profesyonel bir şekilde kaleme alın.
  • Sitenizin tasarımını yaparken banner ve slider alanlarında ürünlerinizi ve kategorilerinizi ön plana çıkarmaya özen gösterin.
  • Ana sayfa ve ödeme sayfası tasarımına önem verin. Ödeme sayfasını tasarlarken kullanıcılara güven veren bir sayfa tasarımı yapın.
 

Bunları göz önünde bulundurarak takı ihracatı yapmak için e-ihracat sitenizi tasarlayabilirsiniz. Böylece modern ve şık temalarla müşterilerinize güven verebilir ve e-ihracatta satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Toptan Takı-Bijuteri Satmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 
İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler 



E-ihracat ile Takı Satışı Site Tasarımı

 

E-ihracat Siteniz İçin Sanal Pos Anlaşması Yapın

 

Yurtdışına takı satmak için e-ihracat sitenizi kurduktan, ürünlerinizi yükledikten ve fiyatlandırdıktan sonra sanal pos anlaşması yapmanız gerekir. Sanal pos anlaşmaları markaların sattığı ürünlerin tahsilatını e-ihracat siteleri üzerinden gerçekleştirmesini sağlar. Banka sanal posları ya da ödeme sistemleri bu noktada entegrasyon yaparken firmaların kullanabileceği yöntemlerdir.

 
  • Sanal pos komisyon oranı
  • Ödeme gün ve tarihleri
  • Anlaşma koşulları
 

Sanal pos anlaşması yapmak isteyen markaların göz önünde bulundurması gereken noktalardır. Sizler de bunlara dikkat ederek sanal pos anlaşması yapabilir ve takı ihracat siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır? 


E-ihracat ile Takı Satışı Sanal Pos Anlaşması

 

Kargo Firması ile Anlaşın

 

Yurtiçinde kargo fiyatları her ne kadar uygun olsa da takı ihracatı yapmak isteyen markların kargo ücretlerini dolar ile ödediği bilinir. Markalar bu noktada kur farkın dolayı zarar etmemek için kargo anlaşması yaparak maliyetlerinizi azaltmayı hedefler.

 
  • DHL
  • UPS
  • Aras Kargo
  • MNG
  • PTT Kargo
 

Gibi kargo firmalarının hepsi takı ihracatı yapmak isteyen markaların ürün ve hizmetlerini yurtdışına gönderebileceği firmalardır. Genellikle markalar bu firmalar arasından seçim yaparken;

 
  • Gönderim yapılan ülke ve bölgeler
  • Desi başı kargo ücretleri
  • Teslimat gün ve saatleri
  • Gönderim şartları
  • Anlaşma koşulları
 

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak kargo anlaşması yapar.

 
İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler 


E-ihracat ile Takı Satışı Kargo Anlaşması

 

Ürünlerinizi Pazarlayın

 

Yurtdışına takı satmak için e-ihracat hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkarmanız ve hedef kitlenize ulaştırmanız gerekir. Genellikle markalar bu noktada Google ADS’ten SEO’ya, Sosyal Medya Pazarlamasından Influencer Marketing’e kadar olan her dijital pazarlama yöntemini kullanır.

 

Böylece işletmeler ürün ve hizmetlerini satış yapacakları Pazar ülkesinde tanıtma fırsatı bulur ve satışlarını arttırabilir. Siz de yurtdışına takı satmak istiyorsanız bu tür dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu yöntemler ile marka bilinirliği yaratmayı ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı arttırmayı hedeflemelisiniz.


İlgili İçerik; Satışlarınızı Artıracak Güncel Pazarlama Modelleri

 

İlgili İçerik; E-ticarette Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır?

 

E-ihracat ile Takı Satışı Ürün Pazarlaması

 

Müşteri Memnuniyetini Önemseyin

 

Ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına satmaya başladıktan sonra satış yaptığınız müşterileriniz ile iletişimde olmaya özen gösterin. Çünkü her müşteriniz sizi çevresine tanıtacak ve daha fazla büyümenize yardımcı olacaktır. Müşteri memnuniyetini arttırmak için diğer firmaların yaptığı çalışmalar olan e-mail marketing, sms pazarlaması, indirim ve promosyonlar gibi kampanyalara önem verebilirsiniz. Bununla beraber ürünlerinizin problemsiz bir şekilde gönderimini yapmaya özen gösterebilir ve hızlı teslimat yaparak sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret ile Aksesuar Satış İpuçları


İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri 



E-ihracat ile Takı Satışı Müşteri Memnuniyeti

 

E-ihracat Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

Yurtdışına takı ihracatı yapmak için sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ihracat paketlerinde bulunan responsive temalar, sanal pos özelliği, kargo anlaşması gibi özellik ve ayrıcalıklardan yararlanarak profesyonel e-ihracat sitenizi kurun. Ticimax pazaryeri entegrasyonlarından yararlanarak hem kendi e-ihracat siteniz hem de Amazon, Aliexpress, ETSY gibi pazaryeri platformlarından satış yaparak markanızı yurtdışında daha kolay bir şekilde tanıtın ve e-ihracatta başarılı olma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax