Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tek Ürün Satış Sitesi Kurulum Rehberi

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektörüne girmek için işletmelerin satacakları ürünleri belirlemesi gerekir. Bazı işletmeler yatay e-ticaret yapmayı tercih ederken bazı işletmeler de dikey e-ticaret ile satış yapmayı tercih eder. Kendi markalarını oluştururken niş bir strateji geliştirmek isteyen birçok işletme ise yalnızca tek ürün satış sitesi kurarak bir veya birkaç adet ürünü internetten satar.

 

Bir adet ürün ya da birkaç adet ürün satışı yapılan e-ticaret sitelerine tek ürün satış sitesi adı verilir. Birçok işletmenin internetten tek ürün satmayı tercih etme sebebi hem niş bir hedef kitleye satış yapmak hem de rakip sayısını azaltarak e-ticaret sektöründe başarılı olmaktadır.

 
 

Tek ürün Satış Sitesi Kurulum Rehberi adlı bu yazımızda sizlere tek ürün satmak için bir e-ticaret sitesi kurarken hangi süreçlere önem vermeniz gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve markanıza ait tek ürün satış sitesi kurarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Tek Ürün Satış Sitesi Kurulum Rehberi

 

Tek Ürün Satış Sitesi Kurmanın Avantajları

 

Tek ürün satış sitesi kurmak e-ticaret firmalarının avantajlı birçok durumdan yararlanmasını sağlar.

 
  • Tek ürün satmak, işletmelerin niş bir hedef kitleye ürünlerini satmasına yardımcı olur.
  • Aynı işlevi ve değeri katan ürün sayısı piyasada az olduğu için tek ürün satış sitelerinde rekabet oldukça azdır.
  • İşletmeler niş bir hedef kitleye ulaşarak satış yapacakları için dijital pazarlama çalışmalarında harcayacakları masraflar azalır.
  • Tek ürün satan markaların hedef kitlesine ulaşma oranı daha fazladır.
 

Bunlar ve bunlar gibi avantajlardan yararlanmak isteyen işletmeler kendilerine ait bir tek ürün satış sitesi kurarak e-ticaret yapıyor ve internetten gelir elde ediyor. E-ticaret sektörüne adım atacak işletmelerin ise önem vermesi gereken birkaç süreç bulunuyor. Gelin şimdi hep beraber bu süreçlere bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur? 


İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Online Satış Hakkında Bilmeniz Gerekenler ( 2023 Yeni)

 

Tek Ürün Satış Sitesi Kurmanın Avantajları

 

Şirket Kurma Süreci

 

Tek ürün satış sitesi kurmadan önce herkesin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekiyor. Çünkü şirket kuruluşu ile işletmeler yasal bir şekilde satış yapabiliyor. Bununla beraber e-ticaret sitelerinde kullanılan sanal pos entegrasyonu anlaşmaları, pazaryerlerinde mağaza açmak süreci için de şirket kurulumu gerekiyor.

 

Tek ürün satış sitesi açmadan önce kişiler gelecekteki amaçlarına ve hedeflerine yönelik;

 
  • Şahıs
  • Limited
  • Anonim
 

Şirket türlerinden birisini seçerek şirket kurma sürecini tamamlıyor. Böylece yasal bir şekilde e-ticarete başlayan markalar sattıkları ürünler için fatura kesebiliyor ve devlete vergi ödüyor.

 

İlgili İçerik; Online Satın Alma Davranışına Etki Eden Faktörler

 

İlgili İçerik; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep

 

İlgili İçerik; Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?



Tek Ürün Satış Sitesi Süreci Süreci

 

E-ticaret Alt Yapısı Seçimi

 

Her ne kadar e-ticaret sitenizde tek ürün satacak olsanız da e-ticaret alt yapısı seçiminizi doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor. Çünkü e-ticaret alt yapısını doğru seçen işletmeler müşterilerine daha kaliteli hizmet sunarak markalarına olan güveni arttırıyor ve sadık müşteriler kazanıyor. Tek ürün satış sitesi kurmak için markalar e-ticaret alt yapısı seçerken;

 
  • Hosting
  • Web Alanı
  • Trafik
  • E-mail Sayısı
  • SEO Uyumluluğu
  • Kargo Entegrasyonu
  • Temalar
  • Müşteri Desteği
 

Gibi önemli unsurlara dikkat ederek seçimlerini yapıyor. Böylece işletmeler e-ticaret sitelerini profesyonel bir şekilde hayata geçirerek müşterilerine kaliteli hizmet sunuyor.

 

Tek ürün satış sitesi açmak için çoğu işletmenin tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax, e-ticaret süreçlerini kolaylaştıran e-ticaret çözümleri ile müşterilerinize kesintisiz ve profesyonel bir hizmet vermenizi sağlıyor. Sizler de internetten tek ürün satmak için e-ticaret sitesi açacaksanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz.

 

Böylece sitenizi profesyonel bir alt yapı ile kurarak müşterilerinize güven verebilir ve e-ticaret yazılımımız içinde yer alan modül ve özellikler sayesinde hizmet kalitenizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Hosting, E-Ticaret Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?


İlgili İçerik; Hosting Nedir? Web Hosting Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar



Tek Ürün Satış Sitesi E-ticaret Alt Yapısı Seçimi

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımını Yapın

 

Tek ürün satış sitesi kurmak isteyen her kişi ve işletmenin önem vermesi gereken konulardan birisi e-ticaret sitesi tasarımıdır. Çünkü ürün sayınız az olacağı için e-ticaret sitesi tasarımını profesyonel bir şekilde yapmanız gerekir. Aksi halde profesyonel e-ticaret sitesi tasarımı yapmadığınız takdirde sitenizin etkililiği azalacak ve bu da satışlarınızın artmasını engelleyecektir. Bu nedenle e-ticaret sitesi tasarımınızı yaparken önem vermeniz gereken belirli noktalar vardır.

 
  • E-ticaret sitenizin tasarımını yaparken kurumsal kimliğinize uygun renkler ile site tasarımı yapın.
  • Site tasarımında logo kullanımına önem verin.
  • Anasayfanızda ürünlerinizi paylaşın.
  • Sitenizin ürün sayfasını profesyonel ve tüketiciyi satın almaya yönlendirecek bir şekilde tasarlayın.
  • Ürün fotoğrafınıza ve ürün açıklamalarınıza önem verin. Aksi halde kullanıcılar firmanız güven duymayacak bu da satışlarınızı olumsuz etkileyecektir.
  • E-ticaret sitenizde ödeme sayfası tasarımı yaparken güvenliği ön plana çıkarın. Ödeme sayfanızı tasarlarken kullanıcıya güven vermeyi önemseyin.
  • Ürünleriniz abartılı bir şekilde ön plana çıkarmayın, kullanıcılara sunacağı faydaları ön plana çıkarmayı önemseyin.
 

Bu tür unsurlara önem vererek sizler de işletmeniz için tek ürün satış sitesi kurabilirsiniz. Tek ürün satış sitenizi profesyonel bir şekilde tasarlayarak kullanıcılara güven verebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; 2023'de Dikkatleri E-ticaret Sitenize Çekecek 10 Tasarım Trendi


İlgili İçerik; E-ticaret Web Sitesi Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Tek Ürün Satış Sitesi E-ticaret Sitesi Tasarımı

 

Sanal Pos Entegrasyonu Yapın

 

Tek ürün satmak için sitenizi kurduğunuzda ve satışa hazır hale getirdiğinizde yapmanız gereken bir diğer şey ise sanal pos entegrasyonudur. Çünkü sanal pos entegrasyonları e-ticaret siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirmenizi sağlamaktadır.

 

Tek ürün satış siteniz için sanal pos entegrasyonu yaparken hem bankalar hem de ödeme sistemleri ile çalışarak sanal pos teklifi alabilirsiniz. Ardından yapacağınız değerlendirme ile hangi sanal posu kullanmak istediğinize karar verebilirsiniz. Genellikle e-ticaret firmalar;

 
  • Sanal pos komsiyon oranları
  • Ödeme günleri
  • Anlaşma koşulları
 

Gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak sanal pos anlaşması yapacağı banka ve ödeme sistemlerine karar verir. Siz de bunları göz önünde bulundurabilir ve sanal pos alarak siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır?



Tek Ürün Satış Sitesi Sanal Pos Entegrasyonu

 

Kargo Anlaşmanızı Yapın

 

Tek ürün satış sitesi kurduktan sonra yapılması gereken anlaşmalardan birisi de kargo anlaşmalarıdır. Kargo anlaşmaları e-ticaret siteniz üzerinden sattığınız tek ürünleri tüketicilere gönderirken masraflarınızı azaltacağınız anlaşmalardır. Genellikle e-ticaret firmaları kargo anlaşması yaparken;

 
  • Desi başı gönderi ücretleri
  • Kapıda ödeme özelliği
  • Anlaşma koşulları
  • Firmanın profesyonelliği
  • Adresten alma şartları
 

Gibi noktaları göz önünde bulundurarak çalışacağı kargo firmalarına karar vermektedir. Bazı işletmeler birden fazla kargo firmasıyla çalışırken bazı işletmeler ise yalnızca bir firma ile çalışmaktadır. Sizler tek ürün satmak için e-ticaret sitesi kuracağınız için kargo yoğunluğunuz fazla ürünü olan markalar kadar olmayacaktır. Bu nedenle tek bir kargo firması ile anlaşmanız doğaldır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Pazarlama Planı Nasıl Hazırlanır?

 

İlgili İçerik; Kargo Takip Sistemi Nedir?

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?



Tek Ürün Satış Sitesi Kargo Anlaşması

 

Ürün ve Hizmet Pazarlaması Yapın

 

E-ticaret sitenizi kurduktan, ürün ve hizmetlerinizi yükledikten sonra yapmanız gereken diğer bir çalışma da ürün ve hizmet pazarlamasıdır. Çünkü ürününüz ne kadar gelişmiş olsa da dijital pazarlama çalışmaları yapmadığınız takdirde hedef kitlenize ulaşmanız ve satışlarınızı arttırmanız mümkün olmayacaktır. Genellikle tek ürün satışı yapan markalar;

 
  • Sosyal Medya
  • SEO
  • Google ADS
  • İçerik pazarlaması
  • Influencer marketing
 

Gibi dijital pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlelerine ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır. Sizler de bu tür çalışmalar ile hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sıcak ve Soğuk Satış Nedir? Satış Türleri Hakkında Püf Noktalar

 
İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın



Tek Ürün Satış Sitesi Ürün ve Hizmet Pazarlama

 

Ticimax ile Tek Ürün Satmak

 

Tek ürün satmak için e-ticaret sitesi açacaksanız siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan özellik ve modülleri kullanın ve böylece ürünlerinizi ön plana çıkarmak için gerekli olan çalışmaları daha kolay yapın ve satışlarınızı arttırın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax