Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticarette Kaçınılması Gereken 5 Kritik Hata

Güncelleme Tarihi: 21.09.2022

İçindekiler;

E-ticaret firmaların internet sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden satış yaparak kar elde ettikleri alandır. Firmalar e-ticaret yaparken zaman zaman yaptıkları hatalar nedeniyle müşteri kaybedebilmekte bu da firmaların uzun dönemde gelirlerinin azalmasına neden olmaktadır. E-ticarette kaçınılması gereken 5 kritik hata hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda e-ticaret yapanların en sık yaptığı ve müşteri kaybetme oranını arttıran hatalardan bahsedeceğiz. Sizler de e-ticarette kaçınılması gereken 5 kritik hatayı yapmamaya özen göstererek işinizi geliştirebilir ve bu doğrultuda müşterileriniz ile iletişiminizi koruyarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-Ticarette Kaçınılması Gereken Şeyler

 

 

1. Karmaşık İnternet Siteleri

 

 

E-ticaret yazılımı için ya da e-ticaret sitesi kurarken planlı bir şekilde işe başlamamak firmaların karmaşık e-ticaret siteleri oluşturmasına neden olmaktadır. Kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyen bu tür e-ticaret sitelerinin satış oranları ise durağan seyretmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizi kurarken menü bölümünü sade bir şekilde oluşturmanız ve bu menünün yan tarafında ise logonuzu koymanız oldukça önemlidir. Bu şekilde insanlar sitenize ilk girdiğinde firmanızın logosunu görebilecek ve yaptığınız işle ilgili bilgi alabilecektir. Örneğin kadın giyim üzerine e-ticaret yapacak bir firmaysanız menünün altı kısmına modayla ilgili güzel bir resim ekleyebilir ve sizler de işiniz hakkında bilgi verebilirsiniz.

 

 

E-ticaretten gelir elde etmek istiyorsanız eğer sitenizin basit olmasına özen göstererek e-ticarette kaçınılması gereken 5 kritik hatadan birincisinden kaçabilirsiniz. Böylece müşterilerinize net gözükerek onların güvenini kazanabilir ve sizden alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

2. Müşterilere Bilgi Vermemek

 

 

E-ticaret yapan birçok firmanın internet sitesine girdiğinizde özellikle ilk olarak indirimli ürünlerin sunulduğunu görürsünüz. Bu siteye gelen tüketiciler için oldukça önemlidir. Birçok e-ticaret sitesi yalnızca bu bölüm ile yetinmektedir. Bu da bu firmaların müşterilerini kaybetmelerine neden olmaktadır. E-ticarette en çok yapılan hatalar arasında gösterilen bu hatadan kaçınmak istiyorsanız eğer müşterileriniz için özel alanlar oluşturmaya özen gösterin. Yeni alanlar yaratarak müşterilerinize bilgi vermek için sizler de e-ticaret sitenizde popüler ürünler, bu ürüne bakanlar ‘bunlara önceden baktınız’ gibi alanlar yaratabilir ve tüketicilerin e-ticaret sitenizdeki diğer ürünleri görmesini sağlayabilirsiniz.

 

 

3. Kargo Takibi

 

 

E-Ticarette Kaçınılması Gereken 5 Kritik Hata arasında en önemli hatalardan birisi kargo takibi. Genellikle birçok e-ticaret sitesi satış yaptıktan sonra ticaret sürecine ürün satıldı gözüyle bakıp birçok hataya kapılmaktadır. Birçok müşteri internetten yaptığı alışverişlerde kargo aşamasında problem yaşadığı takdirde alışveriş yaptığı internet sitesinden alışveriş yapmayı bırakmaktadır. Sizler de kargo takibine önem vererek e-ticarette en çok yapılan hatalardan birini yapmamış olur ve bu şekilde müşteri memnuniyetinizi arttırarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.+


E-Ticarette Kaçınılması Gereken Şeyler - Kargo Takibi

 

4. Kurumsal Bilgileriniz Sitenizde Yer Alsın

 

E-ticaret yapan birçok kişinin yaptığı hatalardan birisi de kurumsal bilgilerini internet sitesine koymamaktır. Bir internet sitesine giriş yapan tüketiciler siteye girdikleri an bu siteye güvenmek için sitenin kurumsal bilgilerine ulaşmak ister. Bu bilgilere ulaşmayan müşteriler ise internet sitesine güvenmeyip alışveriş yapmayı reddeder. Sizler de bu yüzden müşteri kaybetmek istemiyorsanız e-ticaret sitenizde firmanı hakkında bir sayfa oluşturun ve burada firmanızla ilgili müşterilere güven verebilecek adres, telefon, harita, kuruluş tarihi gibi bilgileri paylaşın. Unutmayın bunu yaptığınız takdirde insanlar size daha kolay güvenecek ve alışverişlerini sizden yapacaklardır.

 

5. Sosyal Medyaya Önem Vermemek

 

 

E-Ticarette Kaçınılması Gereken 5 Kritik Hatayı anlattığımız bu yazımızda geldik 5. En çok yapılan hataya. E-ticaret siteleri hedef kitlesine ulaşmak için sosyal medya platformlarından yararlanmalıdır. Birçok e-ticaret sitesi sosyal medya hesapları açmadan, reklam vermeden müşterilerin kendisine güvenmesini beklemektedir. Bu durum oldukça yanlıştır. Sizler de müşterileriniz ile iletişime geçmek, yeni müşteriler edinmek, kampanyalarınız hakkında bilgi vermek için sosyal medya platformlarını kullanarak herkesin yaptığı hatayı yapmaktan kaçının ve bu şekilde satışlarınızı arttırarak iş hacminizi büyütün. 

 

Instagram Etkileşim Artırma Teknikleri bu hususta oldukça önemlidir. Etkileşiminiz arttıkça bilinirliğiniz de eş zamanlı olarak artacaktır.

 

Sosyal medyanın yanı sıra google reklamlarına da gereken önem verilmelidir. Bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmazlarından biri olan bu reklam türü için geniş ve kapsamlı derlediğimiz Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler adlı yazımızı inceleyebilir, fikir sahibi olabilirsiniz.

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax