Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Günümüzde akıllı telefonların giderek yaygınlaşması, mobil uygulama kullanımının önünü büyük ölçüde açıyor. Tüketici davranışları tarafından desteklenen bu alışkanlıklar, mobil uyumlu web sitelerinin giderek popülerleşmesini ve kullanımlarının artmasını da sağlıyor.

Hemen hemen birçok farklı alanda hizmet veren uygulamalar, sahip olduğu fonksiyonları ve kullanım kolaylığı sağlayan pratik işlevleri sayesinde teknolojiye meydan okuyor. Mobil uygulama ne işe yarar ve avantajları nedir diye düşünüyorsanız e-ticaret alanında sağladığı avantajlar, satış başta olmak üzere birçok açıdan büyük farklar yaratıyor. Siz de bir e-ticaret sitesi sahibiyseniz, mobil uygulamalardan mutlaka yararlanmalısınız.

 

Satışları Artırmak

E-ticaret satış arttırma yöntemleri arasında yer alan mobil uygulama kullanımı, tüketici davranışları tarafından destekleniyor. Kullanıcılar mobil uygulamalar üzerinden ürün veya hizmet satın almayı, web sitelerine göre daha sık tercih ediyor.
 

İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri
 

Daha Geniş Bir Hedef Kitle

Akıllı telefon sahibi olan her bir birey mobil uygulama kullanımına yatkınlık gösteriyor. Hem dünyada hem de Türkiye’de giderek yaygınlaşan bu alışkanlık, her yaştan kişiyi marka tarafından ulaşılabilir konuma getiriyor. 7’den 70’e oldukça geniş bir kitleye hitap etmek isteyen markalar mobil uygulamalara yöneliyor.


İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?


hedef kitle, geniş hedef kitle
 

Pratik Kullanım için Telefon Uygulamaları

Telefon uygulamaları ve platformlarının hem kolay anlaşılır hem de pratik bir yapıya sahip olması, tüketicilerin en çok önem verdiği noktalardan birisi. Ürün seçme, sepete ekleme ve satın alma aşamalarının mobil uygulamalar özelinde daha hızlı olması, kullanıcıların bu mecraları daha fazla kullanmasını sağlıyor.


 

Marka Bilinirliğini Artırmak

Bir e-ticaret sitesi için mobil boyutlarda iş yapmak her zaman geniş hedef kitlelere yöneliktir. Akıllı telefon kullanımının tablet ve bilgisayara göre daha fazla olması, mobil uygulamaların önemini daha da artırmıştır. Mobil uygulama geliştiren firmalar adını daha geniş kitlelere duyurabilir. Kullanıcının sürekli gördüğü ve aşina olduğu bir mobil uygulama, markanın bilinirliğini etkinleştirici rol oynar.
 

İlgili İçerik: 5 Adımda İnternette Kendi Markanızı Yaratın


marka farkındalığı, farkındalık, farkındalık yaratmak
 

Etkin Müşteri İlişkileri Yönetimi

Web platformlar üzerinde sektörde adını duyurmuş e-ticaret siteleri, mobil uygulamaları ile kullanıcılarına bir adım daha yaklaşıyor. Marka tarafından kullanıcıya aşılanan güven, mobil uygulama ile destekleniyor. Tüketiciler, onlara sunulan kolay alışveriş kanallarını keşfettikçe markaya olan güvenleri de artıyor. Mobil uygulama fiyatları markalar özelinde değişkenlik gösteriyor.

 

 

Önerilen İçerik: Neden Mobil Uygulama Kullanmalısınız?

 

 

Mobil Bildirimler ile Akılda Kalıcılık

 

Mobil uygulama avantajları ve mobil uygulamaya özel olarak düzenlenen indirim ve fırsatlar, tüketicilerin karşısına daha kolay çıkıyor. Gün içerisinde mobil bildirimlerle kendini hatırlatan uygulamalar, kullanıcıların her zaman akılının bir köşesinde yerini alıyor.

 

Mobil Site Kullanımından Daha Hızlı


Mobil sitelerin çoğu zaman telefon boyutlarına uyum sağlamaması, tüketicilerin sayfada kalma süresini azaltarak, marka online satış getirilerinin önüne geçiyor.


mobil site kullanımı, mobil kullanım
 

Mobil Uygulama ile Maliyet Avantajı

 

Mobil uygulama geliştirme aşamalarının her biri, marka maliyetlerini düşürücü rol oynuyor. Çünkü reklam için gerekli birçok kanal, mobil uygulama üzerinde bir araya geliyor. Tüketicilerin her an akıllı telefonları içerisinde yerini alan mobil uygulamalar, markaların SMS ve bülten maliyetlerini düşürüyor. Bulunduğu konum üzerinden tüketicilere en etkin şekilde ulaşıyor.

 

Fiziksel Mağaza

 

E-ticaret siteleri, sahip oldukları mobil uygulamaları kendi mağazaları olarak görerek, fiziksel mağaza masraflarından kaçınabiliyor. Fiziksel mağazanın sağladığı tüm avantajları mobil uygulama üzerinden kullanıcılar ile buluşturabiliyor.


İlgili İçerik: E-ticaretin Fiziki Mağazaya Katkıları Nelerdir?


Reklam Verebileceğim Kaliteli Kitleye Nasıl Ulaşabilirim

 

Reklam Verilerinde Daha Niş Bir Kitle

 

Mobil E-Ticaret Uygulama kullanan veya kullanmayan kişilerin ayrımı yapılarak, markanın reklam modelleri üzerinde daha niş bir kitleye hitap etmesi sağlanıyor. Mobil uygulama kullanım verileri ile doğrudan kullanıcıya hitap eden, niş ve özel satış modelleri geliştirilebiliyor. 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax