Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

Güncelleme Tarihi: 11.07.2023

İçindekiler;

Gelişen dünya düzeninde artık her şey dijitalleşmiş durumda. Özellikle pandemi döneminde hayatımızın neredeyse tamamı dijitale döndü diyebiliriz. Öyle ki, ev için gerekli olan market alışverişlerini dahi artık mobilden gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda, özellikle bu dönemde e-ticarete girişmek bir fırsat. Girişimci olmanın en büyük özelliklerinden biri de fırsatları yakalamak olduğu için e-ticarete dahil olmak günümüz girişimcilerinin aklını kurcalayan bir fikirdir.
 

Girişimci, riskleri göze almakla birlikte akıllıca adımlar atan kişidir. E-ticaret ve girişimcilik tam da bu noktada kesişir. E-ticaret yaparken de riskleri göze alarak hareket etmek gerekir. Gerekli hesaplamalar yapılıp, kar zarar karşılaştırılması yapılmalı ve adımlar bu doğrultuda atılmalıdır.


Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

Girişimcilerin E-ticaret Sitesi Kurmaları İçin 5 Neden

 

7/24 Satış İmkanı

 

Girişimcileri mest edecek özelliklerden bir tanesi e-ticaret içerisinde saat fark etmeksizin para kazanabilme olanağıdır. Siz ister bilgisayar başında olun, isterseniz uykuda olun satışlarınız gerçekleşmeye devam edecektir. Alt yapı konusunda sıkıntılar yaşamaz, güçlü bir alt yapıya sahip olursanız web siteniz size sınırsız satış imkanı sunacaktır. E-ticaret ve girişimcilik bu noktada ortak çıkarlara hizmet eder.


İlgili İçerik: E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

Girişimcilerin E-ticaret Sitesi Kurmaları İçin 5 Neden



Düşük Bütçe ve Yüksek Kazanç

 

E-ticaret riskli gibi gözükse de, işi için gerekli incelemeleri tüm detaylarıyla yapan ve analiz edenlerin zarar göreceği bir iş modeli değildir. Özellikle fiziksel ticaretle karşılaştırıldığında, dükkan açma, kira ödeme, çalışan maaşları hesaba katıldığında e-ticaret içerisinde düşük bütçe ile yüksek miktarlarda kazançlar elde edilebileceğini görebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, kendinize bir web sitesi açarak işe adım atmaktır. E-ticaret ve girişimcilik açısından bakıldığında kar oranları heyecanlandırıcı ve teşvik edicidir.


İlgili İçerik: Sosyal Medya Reklamları için Ne Kadar Ücret Gerekiyor?


 Düşük Bütçe ve Yüksek Kazanç


Daha Büyük Kitlelere Ulaşma İmkanı

Girişimcilikte bir sınır yoktur ve iyi bir girişimcinin hayal dünyası geniş olmalıdır. Tam da bu noktada e-ticaret, girişimcilere sınırsız kitle imkanı sunar. Buradaki sınırsız kelimesi, fiziki ticaret ortamında hitap edilen kitlenin genişliği ve e-ticarette hitap edilen kitlenin genişliğinin karşılaştırılmasından ileri gelmektedir.

Çünkü e-ticaret demek dünyanın bir ucundaki alıcıya ürününüzü satma imkanına sahip olmanız demektir. Yani, müşteri konusunda hiç bir sınırlama yoktur.

 

Aradığını Kolayca Bulma İmkanı

E-ticaret tek bir dokunuşla istediğiniz ürünün karşınıza gelmesi demektir. Yani, farklı segmentlerdeki ürünleri satın almak ya da göz atmak için farklı mağazalara gitmeye gerek yoktur. Tek tuşla, aynı e-ticaret sitesinden hem mutfak alışverişinizi hem de giyim ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

E-ticaretin günümüzde tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de budur. İnsanlar artık mağaza mağaza gezip aradığını bulmaya çalışmaktansa, olduğu yerden aradığı ürüne ulaşıp ofisine ya da evine kargolatmaya çok alıştı. Gelecekte, bu düzen içerisine daha da çok gireceğimizi dikkate almalı ve bir girişimci adayı olarak ileri görüşlülüğünüzü konuşturmalısınız.


İlgili İçerik: E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Aradığını Kolayca Bulma İmkanı


Dijital Reklam Fırsatlarından Yararlanabilirsiniz

 

Modern çağda, dijitalleşmeye ayak uydurarak iş kurmak sürekliliğiniz açısından faydalı olacaktır. E-ticaret ve girişimcilik ikilisini ortak paydada buluştururken modern çağa da ayak uydurmak gerekirse, dijital reklamcılıktan kesinlikle faydalanmak gereklidir.

 

Dijital reklamlar sayesinde, hedef kitlenize çok daha hızlı ulaşabilirsiniz. Faydalanacağınız onlarca reklam çeşidi bulunmaktadır. Vereceğiniz reklamlar ilk aşamada banner reklamlar olabilir. Banner reklamlar sayesinde, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların karşısına sizin ürünleriniz herhangi bir web sitesinde çıkabilir. Bunun yanında çeşitli sosyal medya sitelerine de reklam verebilirsiniz. Özellikle Facebook, kullanıcılarına bu konuyla ilgili harika bir hizmet sağlamaktadır. Kullanıcı kitlesinin oldukça geniş olması sebebiyle reklam yaparken Facebook reklamlarını tercih edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax