Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Kış Sezonuna Yönelik Satış Artırma Taktikleri

Güncelleme Tarihi: 22.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler e-ticarette başarılı olmak için satışlarını arttırmak zorundadır. İşletmeler satışlarını arttırdıklarında, işlerine daha fazla yatırım yapabilmekte ve böylece daha fazla gelir elde edebilmektedir.

 

E-ticaret firmalarının satış arttırma stratejileri genellikle satış yapılan sezona göre farklılık göstermektedir. Yani kısacası işletmelerin kış sezonunda uyguladığı satış stratejileri farklıyken yaz sezonunda uyguladıkları satış stratejileri birbirinden farklıdır. Bu nedenle e-ticaret süreçleri göz önünde bulundurulduğunda her işletmenin içerisinde bulunduğumuz sezona yönelik stratejiler geliştirmesi gerektiğini söylemek mümkündür.

 

Kış sezonunda satışlarını arttırmak isteyen işletmeler için hazırladığımız E-ticarette Kış Sezonuna Yönelik Satış Artırma Taktikleri adlı bu yazımızda sizlere belirli stratejiler hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret firmanızı kış sezonuna hazırlayarak bu dönemde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticarette Kış Sezonuna Yönelik Satış Artırma Taktikleri

 

Ürünlerinizi Kış Sezonuna Hazırlayın

 

Kış sezonunda satışları arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının e-ticarette sezonsal hazırlıklara aylar öncesinden başlaması gerekmektedir. Çünkü kış sezonu ürünleri aylar öncesinden üretilmeye başlamaktadır ve birçok e-ticaret firması kış ürünleri için ürün stoklarını eylül ve ekim ayları döneminde tamamlamaktadır.

 

Bu dönemlerde hazırlık yapmayan işletmeler ise tedarikçilerin elinde kalan ürünleri satın alarak kış döneminde satmaya çalışmaktadır. Bu durum işletmelerin markaları ile örtüşmeyen ürünleri satmasına neden olmaktadır. Bu nedenle kış sezonunda daha fazla satış yapmak isteyen e-ticaret firmalarının aylar öncesinden yeni ürünlerini belirlemesi ve bu ürünleri stoklarına eklemesi gerekmektedir.

 

Kış döneminde satılacak ürünler bulmak ve stoklarınıza eklemek için;

 
  • Geçtiğimiz dönemlerde firmanızın en çok sattığı ürünleri tespit edebilirsiniz.
  • Kış sezonu trendlerini göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Tüketicilerin en çok hangi ürünleri aradığını analiz edebilir ve ürünleri stoklarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Rakipleriniz kış sezonunda hangi tür ürünleri daha fazla sattığını inceleyebilir ve bu ürünlere benzer ürünleri tedarik ederek rekabetinizi arttırabilirsiniz.
 

Sizler de e-ticarette sezonsal hazırlık yapmak için bu önerilerimizi göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve böylece kış mevsiminde satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Kışlık Ürün Seçimi

 

E-ticaret Sitenizin Tasarımında Değişiklik Yapın

 

E-ticarette sezonsal hazırlıklar yapmak isteyen işletmelerin e-ticaret sitesi tasarımlarına da önem vermesi gerekmektedir. Çünkü bir e-ticaret sitesi tasarımında bulunduğumuz mevsimi yansıtmak tüketicilerin satın alma duygusunu etkileyecektir. Bu nedenle satışlarınızı arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizin tasarımına önem vermelisiniz.

 

Kış sezonu için e-ticaret sitesi tasarımı yaparken;

 
  • E-ticaret sitenizde modern ve dinamik temalar kullanama özen gösterin.
  • Sitenizi tasarlarken kurumsal kimliğinizi yansıtın.
  • Ödeme sayfası tasarımında tüketicilere güven verecek bir sayfa tasarımı yapmaya özen gösterin.
  • Banner ve Slider alanlarınızda kış ürünleriniz için yaptığınız kampanyalara yer veremeye çalışın.
  • Ana sayfa tasarımınızı yaparken öne çıkanlar, vitrin ve yeni gelen ürünler bölümünde kışlık ürünlere yer vermeye çalışın.
 

Böylece e-ticaret sitenizin tasarımını kış mevsimi için hazır hale getirebilir ve tüketicilere kış mevsimi ruhunu yaşatarak ürün ve hizmet satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Site Tasarımı

   

Tüketiciler kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için ilk olarak ürün ve hizmet arayışlarını Google gibi arama motorları üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının Google’da ön plana çıkmak için çalışmalar yapması oldukça önemlidir. Çünkü işletmeler sitelerini ne kadar öne çıkarırlarsa o kadar fazla tüketiciye ulaşacak ve satış yapma oranlarını arttıracaktır.

 

E-ticaret siteleri Google’da ön plana çıkabilmek için Google reklamları vermeye özen göstermelidir. Google’da reklam vermek için;

 
  • İşletmelerin ilk olarak bir Google Adwords hesabı olması gerekir.
  • Google Adwords hesabı bulunan işletmeler hangi anahtar kelimelerde reklam vereceklerine karar vermelidir. Anahtar kelimelerinizi seçerken anahtar kelime analiz araçlarından yararlanabilirsiniz.
  • Anahtar kelime seçimi yaparken Long tail keywordler de seçerek e-ticaret sitenizi daha ön plana çıkarabilirsiniz.
 

Örneğin; Gıda ürünleri satan bir e-ticaret firmasıysanız ev yapımı tarhana ve ev yapımı erişte, ev yapımı organik salça, organik yumurta gibi anahtar kelimeler üzerine araştırma yapabilirsiniz. Tekstil ve giyim ürünleri satan bir e-ticaret firmasıysanız kışlık kazak, kışlık ayakkabı, siyah mont gibi anahtar kelimelerde reklam vermeyi düşünebilirsiniz.

 
  • Google’da kış sezonu için reklam vereceğiniz anahtar kelimelerinizi seçtikten sonra Google reklam türleri arasında yer alan reklam modellerine göz atabilir ve işletmenizin hedefleri ile uyuşan bir reklam modeli seçebilirsiniz.
  • Reklam modelinizi seçtikten sonra Google reklam kampanyanızı düzenleyebilir ve bir reklam bütçesi belirleyerek e-ticaret siteniz için Google’da reklam verebilirsiniz.
 

Böylece e-ticaret sitenizi Google’da daha ön plana çıkarabilir ve kışlık ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Google Ads

 

Influencer Marketing’den Yararlanın

 

Günümüzde birçok tüketici ürün ve hizmet önerilerine ulaşmak için sosyal medya platformları üzerinden Influencerlar’ı takip etmektedir ve genellikle birçok kişi Influencerlar tarafından önerilen ürünleri satın almayı tercih etmektedir.

 

E-ticarette kış sezonu için hazırlık yapmak ve satışlarını arttırmak isteyen işletmeler bu nedenle Influencer Marketing çalışmaları yapmaya özen göstermelidir. Sizler de belirli bir hedef kitleye hitap eden Influencerlar ile işbirliği yapabilir ve böylece ürün, hizmet ve markanızı daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz. Influencer Marketing çalışmaları sayesinde hem hedef kitlenize ulaşabilir hem de kış sezonunda satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Influencer Marketing

 

Kampanyalar Düzenlemeye Özen Gösterin

 

E-ticaret firmaları sonbahar ve kış sezonlarında satışlarını arttırmak için birçok kampanya düzenlemektedir. Özellikle sonbahar sezonunun yoğun bir kampanya dönemi olduğunu söylemek mümkündür. Fakat kampanyalar yalnızca sonbahar ile sınırlı değildir.

 

E-ticarette kış mevsiminde de düzenlenebilecek birçok kampanya bulunmaktadır. Yılbaşı ve sevgililer günü kampanyaları bu kampanyaların en başında gelmektedir. Çünkü birçok kişi bu dönemde sevdiği kişiler için hediye almayı istemektedir ve genellikle bunların çoğu daha fazla indirim oranları olduğu için e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.

 

Sizler de kış sezonunda satışlarınızı arttırmak istiyorsanız yılbaşı ve sevgililer günü kampanyaları düzenleyebilir ve ürünlerinizi indirimli fiyatlarla satışa sunarak tüketicilerin kampanyalarınızdan yaralanmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sevgililer Gününde Satışlarınızı Katlayacak 10 Taktik (Çoğunu Bilmiyor Olabilirsiniz)

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Kampanyaları

 

Sosyal Medya Platformlarına Önem Verin

 

E-ticarette kış sezonu satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin sosyal medya platformlarına da önem vermesi gerekmektedir. Çünkü birçok tüketici gün içerisinde sosyal medya platformlarında gezinirken belirli ürünleri görmekte ve bu ürünleri satın alma kararı vermektedir. Bu nedenle hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak isteyen işletmelerin Instagram, Facebook, Whatsapp, Twitter gibi sosyal medya platformlarında düzenli ve profesyonel bir iletişim yürütmesi gerekmektedir.

 

Bununla beraber e-ticaret firmalarının ürün ve hizmetlerini sosyal medya platformlarında ön plana çıkarmak için reklam çalışmaları yapması da gerekir.

 

Sizler de profesyonel bir sosyal medya takvimi hazırlayarak e-ticaret firmanızın ürün, hizmet ve kampanyalarını sosyal medya platformlarında paylaşabilir ve reklam çalışmaları yaparak hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilirsiniz. Böylece kış sezonunda e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilir ve ilkbahar döneminde daha rahat hareket edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

E-ticaret Kış Sezonu Satış Artırma Sosyal Medya

 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kışa Hazırlayın

 

Sizler de internetten ürün satmak istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile hayata geçirebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan yüzlerce özellik sayesinde e-ticaret sitenizi kolayca tasarlayabilir ve e-ticaret süreçlerinizi profesyonelce yönetebilirsiniz.

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları sayesinde e-ticaretteki sezonlara işletmenizi hazırlayabilir ve böylece her sezonda yüksek sayılarda satış yaparak gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax