Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren işletmelerin en büyük amaçlarından birisi satışlarını arttırmaktır. Çünkü e-ticaret firmaları ne kadar satış yaparsa o kadar fazla gelir elde edebilmektedir. Bu nedenle markalar satışlarını arttırmak için birçok çalışma yapmaktadır.

 
  • E-ticaret Sitesi Tasarımı
  • Ürün, kategori ve marka sayfası tasarımı
  • Seo çalışmaları
  • Kampanyalar
  • Dijital pazarlama çalışmaları
 

E-ticaret firmaları tarafından satış arttırmaya yönelik en çok yapılan çalışmalar olarak bilinmektedir. Fakat işletmeler ne kadar çaba sarf ederse sarf etsin ürün, kategori ve marka sayfalarına özel çalışmalar yapmadıkları takdirde dönüşüm oranlarını arttırmaları imkansızlaşır. Çünkü e-ticaret sitelerini ziyaret eden kullanıcılar bu sayfalardan ürünler hakkında bilgi almakta ve satın alma kararı vermektedir.

 

E-ticaret firmalarının dönüşüm oranlarını arttırmak isteyen kişiler için hazırladığımız Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu adlı bu yazımızda sizlere satış sayınızı ve dönüşüm oranlarınızı arttıracağınız ipuçları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu konular hakkında bilgi edinebilir ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu

 

Ürün Sayfası Tasarımınıza Önem Verin

 

Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu arasında en önemli ipuçlarından birisi ürün sayfası tasarımıdır. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketiciler bir ürün sayfasına girdikleri takdirde profesyonel bir sayfa ile karşılaşmak isterler. Profesyonel şekilde hazırlanan ürün sayfası tasarımları e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasını sağlarken profesyonel olarak tasarlanmayan sayfalar ise satışları olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret firmaları ürün sayfası tasarımı yaparken birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmelidir.

 
  • E-ticaret ürün sayfası tasarımı yaparken işletmelerin ilk olarak kullanıcı deneyimini ön planda tutması gerekir.
  • Ürün sayfalarının responsive bir şekilde tasarlanması gerekir. Bu e-ticaret sitenizin mobil satışlarını arttırmaya yardımcı olacak bir unsurdur.
  • Ürün sayfası tasarımında işletmeler fotoğraf ve ürün açıklaması alanlarının ölçülü bir şekilde sayfada yer almasına özen göstermelidir.
  • Ürün fiyatları net bir şekilde ürün sayfalarında gösterilmelidir.
  • Kullanılan görsel ve ürün açıklamaları profesyonel bir şekilde oluşturulmalıdır.
  • Ürün sayfaları tasarlandıktan sonra işletmeler bu sayfalarda hızlandırma çalışmaları yapmalıdır.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak e-ticaret ürün sayfası tasarımı yapabilirsiniz. Böylece tüketicilerin en çok dikkat ettiği özellikleri tamamlayabilir ve sitenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Ürün Sayfası Tasarımı Önemi

 

Profesyonel Ürün Fotoğrafları Kullanın

 

E-ticaret ürün sayfası tasarımı yaparken önem vermeniz gereken en önemli unsur ürün fotoğraflarıdır. Çünkü e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan tüketiciler ürünler ile ilk temasını fotoğraflar üzerinden gerçekleştirmektedir.

 

Bu nedenle ürün fotoğrafı çekimi yaparken profesyonel fotoğraf makineleri kullanmaya ve stüdyo ortamında çekim yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Ürün fotoğrafları çekildikten sonra işletmeler ilgili fotoğrafları düzenlemeli ve düzenlenmiş olan fotoğrafları sitelerine koymalıdır. Böylece tüketiciler bir ürünü daha kolay bir şekilde inceleyecek bu da satın alma kararlarını olumlu etkileyecektir.

 

İlgili İçerik; Ürün Fotoğrafçılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Fotoğraf

 

Ürün Fotoğraflarına Zoom Özelliği Koyun

 

Her e-ticaret sitesinde olması gereken önemli noktalardan biri de ürün fotoğraflarındaki Zoom özelliğidir. Çünkü birçok tüketici beğendiği ürünün farklı yerlerini de incelemek isteyecektir. Hatta bazı tüketiciler beğenmedikleri ürünleri yakınlaştırarak üründe yer alan bir detayı beğenmekte ve buna göre ürünü satın almayı tercih etmektedir.

 

Bu nedenle ürünlerinizin daha fazla incelenmesini sağlamak ve dönüşüm oranlarınızı arttırmak için sizlerde ürün fotoğraflarında Zoom özelliğini aktif etmeye özen göstermelisiniz.

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Fotoğraf Zoom

 

Ürün Açıklamalarınızı Doğru Bir Şekilde Hazırlayın

 

E-ticaret ürün sayfasında yer alan önemli unsurlardan birisi de ürün açıklamalarıdır. E-ticaret siteleri için ürün fotoğrafları kadar önemli olan ürün açıklamaları sayesinde tüketiciler satın alacakları ürünler hakkında detaylı bilgi alabilmektedir. Fakat e-ticaret firmalarının ürün açıklamaları yazarken dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 
  • Ürün açıklamalarınızı yazarken ilk olarak seo uyumlu bir ürün açıklaması yazmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Ürün açıklamalarında ürünlerin özellikleri hakkında bilgi verirken kullanıcılara sağlayacakları faydalardan da bahsetmeniz önemlidir.
  • Ürün açıklamalarını hazırlarken akıcı olan ve sıkıcı olmayan ürün açıklamaları yazmaya özen göstermeniz gerekir.
  • Ürün açıklamalarınızın seo uyumluluğunu sağlamak için kopya içeriklerden kaçınmanız oldukça önemlidir.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak ürün açıklamalarınızı hazırlayabilir ve e-ticaret sitenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Açıklama

 

Ürün İnceleme Videoları Paylaşın

 

Ürün Sayfası Dönüşümlerini Arttıracak 9 İpucu arasında yer alan başka bir diğer unsur da ürün inceleme videolarıdır.

 

Ürün inceleme videoları, e-ticaret siteleri üzerinden satış yapan kişilerin ürünlerini tanıttığı ve belirli detaylarını anlattığı video türleridir. Bu video türü sayesinde ürün sayfalarınızda dolaşan kişiler bir ürün hakkında detaylı bilgi alabilmektedir. Bu durum ise kişilerin satın alma kararı vermesini kolaylaştıran en temel unsurdur.

 

Sizde ürün satışlarınızı ve dönüşüm oranlarınızı arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizde ürün inceleme videolarına yer verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün İncelemesi Nasıl Yapılır? Kapsamlı İnceleme Rehberi

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Video

 

Müşteri Yorumlarına Yer Verin

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişiler için en önemli olan şeylerden birisi daha önce sitenizden bir ürün ya da hizmet satın alan kişilerin deneyimleridir. Çünkü tüketiciler bir başka kişinin ürünler ile ilgili yorumlarını okumakta ve bu kişinin deneyimlerinden yararlanarak ilgili ürünü satın alma kararı vermektedir.

 

Bu nedenle e-ticaret sitesi sahibi olan kişilerin ürün sayfası tasarımı yaparken müşteri yorumlarına yer vermesi gerekmektedir. Böylece ürün satışlarını ve e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarını arttırmanız daha kolay olacaktır.

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri


 
Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Müşteri Yorumları

 

Kargo Etiketleri Kullanın ve Teslimat Hakkında Müşterileriniz Bilgilendirin

 

İnternetten alışveriş yapan tüketiciler satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ister ve genellikle hızlı teslimat seçeneği sunan e-ticaret firmalarından alışveriş yapmayı tercih eder. E-ticaret firmaları ürün sayfalarında yapacakları değişikler ile ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşmak isteyen tüketici kitlesini siteleri üzerinden alışveriş yapmaya ikna edebilmektedir.

 

Genellikle işletmeler ürün sayfası tasarımı yaparken 1-2 iş günü içinde kargo, hızlı teslimat, anında teslimat, aynı gün kargo gibi kargo etiketleri kullanmaktadır. Bu da e-ticaret sitelerinde dolaşan tüketici grubunun ilgisini çekmekte ve onları satın almaya yönlendirmektedir.

 

Siz de e-ticaret sitenizin satışlarını ve ürün sayfası dönüşüm oranını arttırmak istiyorsanız sitenizde kargo etiketleri kullanabilir ve ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşmak isteyen kişileri etkileyerek satış yapabilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Kargo Etiketleri

 

İade ve Garanti Süreçleri Hakkında Bilgi Verin

 

E-ticaret ürün sayfası tasarımı yaparken önemli olan bir diğer unsur da iade ve garanti süreçleri hakkında bilgi vermektir. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan birçok kişi iade, değişim ve garanti süreçleri hakkında bilgi aldıktan sonra satın alma kararı vermektedir.

 

Bu durumda bu bilgilere yer veren e-ticaret siteleri daha fazla satış yapmak imkânı sağlarken yer vermeyen işletmelerin ise satışlarında düşüşler olduğunu söylemek mümkündür. Ürün sayfası dönüşüm oranını arttırmak istiyorsanız e-ticaret sitenizin ürün sayfalarında iptal, iade ve garanti hakkında bilgi verebilirsiniz.

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma İade Garanti

 

Taksit Tablosunu Paylaşın

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan birçok müşteri kredi ve banka kartı ile ödeme yapmaktadır. Özellikle kredi kartı kullanan tüketicilerin büyük bölümü taksitli bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirmektedir. Tüketiciler taksit tablolarını ürün sayfalarında gördüğü takdirde daha hızlı bir şekilde satın alma kararı vermektedir.

 

E-ticaret sitelerini ürün satışını ve dönüşüm oranlarını arttırmak isteyen işletmelerin bu nedenle e-ticaret ürün sayfası tasarımı yaparken taksit tablolarına yer vermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Yeni Premium Konsept Temalar ile Satışlarınızı Arttırın

 

Ürün Sayfası Dönüşümleri Arttırma Taksit Tablosu

 

Ticimax ile Ürün Sayfalarınızı Hızlı Bir Şekilde Tasarlayın

 

E-ticaret firmaları için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ın e-ticaret alt yapılarını kullanarak sizler de ürün sayfası tasarımınızı profesyonel bir şekilde yapabilir ve sayfanızı satışlarınızı arttıracak bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax