Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kolayca Rapor Hazırlayabileceğiniz 5 Program

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

İşletmeler için rapor hazırlama verilere ulaşma ve verileri doğru analiz etme açısından oldukça önemli olmaktadır. Karar verme için güvenilir bir temel sağlamak için mümkün olan en kısa sürede yüksek kaliteli verilere dayalı raporlara ihtiyaç olmaktadır. Güvenilir veriler işletmeniz hakkında değerli bilgiler ortaya çıkarır. Verilerinizde doğru bilgilere ulaşmak için doğru raporlama araçlarına ihtiyaç vardır. Yazımızda 5 rapor hazırlama aracı bilgilerine ulaşabilirsiniz.



Kolayca Rapor Hazırlayabileceğiniz 5 Program

 

Raporlama Yazılımı Nedir?

 

Raporlama yazılımı farklı kaynaklardan gelen verilerinizi düzenler ve verileri yapılandırarak, tablolar veya grafikler halinde düzenleyerek ve görselleştirir. Raporlamalar verileri analiz etmenize yardımcı olur. Bu şekilde, iş süreçlerinizi ayrıştırmak ve net bir şekilde anlamak için bilgileri daha kolay hale getirebilirsiniz. İyi bir veri raporlama yazılımı, bilgiyi gerekli biçimde mümkün olan en kısa sürede alma yeteneğini sağlar.

 

Raporlama Yazılımı Nedir

 

Raporlama Türleri Nedir?

 

Raporlama araçları pek çok alana göre türlerine ayrılmaktadır. Bunlar self servis isimli kendi raporlarınızı oluşturmaya yönelik raporlardır. Bir diğeri görselleştirmedir. Veri görselleştirme araçları ile bilgileri anlaşılır kılmak ve rapor tasarımını geliştirmek için haritalar ve çizelgeler gibi öğeleri kullanarak bilgileri grafiksel olarak temsil eder.

 

Raporlama teknikleri dediğimizde; iş zekası araçları, sıklıkla görsel ve etkileşimli öğeler kullanarak eyleme dönüştürülebilir. Uygulama performans araçları bir uygulamanın nasıl performans gösterdiğine, kaç kullanıcıya sahip olduğuna, ne kadar gelir getirdiğine, bu geliri hangi yollarla getirdiğine ve belirli bir uygulamaya uygulanabilir diğer parametrelere ilişkin verileri görüntüler. Finansla ve girişimle ilgili araçlar da yüksek güvenlik ve esneklik düzeylerini korumayı amaçlamaktadır. Şirket bilgilerinin organize tablolar, çizelgeler ve gösterge tabloları halinde özel yapılandırılmasına izin verirler.

 

İlgili İçerik; SEO Raporu Nasıl Hazırlanır?

 

Raporlama Türleri Nelerdir

 

En İyi Raporlama Araçları Nelerdir?

 

En iyi raporlama aracı dediğimizde aşağıda 5 tanesini sizler için sıraladık.

 

Google Analytics

 

En yaygın kullanılan ücretsiz raporlama araçlarından biridir. Bir Google Analytics İzleme Kodu ile kullanıcıların HTTP istekleri, çerezler, tarayıcılar ve işletim sistemleri hakkında veri toplar ve bir parametre listesi olarak Google Analytics sunucularına aktarır. Sunucular bilgileri 24 ila 48 saat içinde işler ve ardından gerekli raporları hesabınızda oluşturabilirsiniz. E-ticaret sitelerinin başarısı ve atacağı adımların belirlenmesi için e-ticaret rapor oldukça önemlidir.

 

Google Analytics sayesinde e-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınızın ne tür eylemlerde bulunduklarını, hangi kaynaklardan geldiklerini ve sitede ne kadarlık zaman geçirdiklerini anlık veriler ile öğrenebilme olanağına erişebilirsiniz. Google Analytics e ticaret entegrasyonu ve pek çok değerli bilgiye yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Analytics Nedir, Neden Önemli?

 

En İyi Raporlama Araçları Google Analytics

 

Google Data Studio

 

Raporlama aracı olarak biri de Google Data Studio , en iyi ücretsiz rapor oluşturma yazılımlarından biridir. Data Studio ile bilgilerinizi toplamak ve karşılaştırmak, etkileşimli panoları yapılandırmak ve topladığınız verileri keşfetmek için bir alan olan Explorer'da görselleştirmeler oluşturmak için bir bağlayıcı ayarlayabilirsiniz. Data Studio, toplanan tüm sonuçları harmanlar ve ikiden fazla veri kaynağınız varsa daha yavaş çalışır. Bu sorunun üstesinden gelmek için bir seçenek, tüm bilgileri Google BigQuery'deki tek bir veri kümesinde toplamak ve tek bir kaynak olarak Data Studio ile entegre etmektir. 

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

En İyi Raporlama Araçları Data Studio

 

OWOX BI

 

OWOX BI, Google Analytics veya Google BigQuery sınırsız miktarda örneklenmemiş veri toplayan bir pazarlama analizi platformudur. OWOX BI, reklam hizmetlerinden, web sitelerinden, Google Analytics'ten, CRM'lerden ve diğer kaynaklardan gelen bilgileri neredeyse gerçek zamanlı olarak birleştirir, temizler ve düzenler. Toplanan verileri OWOX BI Smart Data ile kolayca raporlar oluşturmak için kullanabilir veya bu verileri Google Data Studio veya Google Sheets gibi başka bir araca aktarabilirsiniz. 

 

En İyi Raporlama Araçları OWOX BI

 

Funnel

 

Funnel; verilerinizi toplayan ve otomatik olarak temizleyen ve organize eden bir ayıklama, dönüştürme, yükleme platformudur, böylece ihtiyacınız olan metriklerle raporlar ve gösterge tabloları oluşturmak için kullanabilirsiniz. İşlenen sonuç daha sonra 500 entegrasyondan başka bir örneğin Google Data Studio'nun yardımıyla saklamayı seçmediğiniz sürece, funnel veri ambarına gider. Funnel ücretli bir uygulamadır.

 

En İyi Raporlama Araçları Funnel

 

Supermetrics

 

Rapor oluşturma konusunda; otomatik rapor yazma yazılımı olarak kullanabileceğiniz bir diğer ETL platformu da Supermetrics'dir . Bu araç, API'lerin yardımıyla verilerinizi toplar ve işler, ardından mevcut Supermetrics entegrasyonlarından (Google Analytics ve Google Ads dahil) seçtiğiniz başka bir araca gönderir. Supermetrics'de veri kalitesini izlemeye ve ilişkilendirmeye dayalı raporlar oluşturma seçeneği mevcut değildir. Raporlama aracı ücretli bir uygulamadır.

 

En İyi Raporlama Araçları Supermetrics

 

En iyi Raporlama Aracı Nasıl Seçilir?

 

İşletmenize en uygun olanı seçmek için aşağıdaki kriterlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

 

Verileri nasıl işlediği: İyi bir araç, veri kalitesini izler, kaynaklarla doğrudan bağlantı kurabilir ve verileri otomatik olarak içe aktarabilir.

 

Hangi entegrasyonların olduğu: Bir aracı görselleştirme, iş zekası veya diğer hizmetlerle ne kadar kolay entegre edebileceğinizi ve bir aracın kaç tane veri entegrasyonu sunması gerektiği önemlidir.

 

Rapor şablonları: Bir raporlama aracının kullanıma hazır şablonlardan oluşan bir kitaplığı olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Aksi takdirde, sıfırdan bir rapor oluşturmak kolay değildir.

 

Yetkinlikleri: Bir aracın bir rapora kaç satır ve parametre eklemenize izin verdiğini, hacim sınırlarının neler olduğunu ve bir aracın bilgi toplaması, aktarması ve işlemesi için ne kadar zaman aldığını araştırmak gerekir.

 

Fiyatlandırma: Farklı hizmetlerin fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize uygun en iyi raporlama aracını seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporu Nasıl Hazırlanır?

 

En İyi Raporlama Aracı Nasıl Seçilir

 

Raporlama Araçlarının Avantajları Nelerdir?

 

Modern dünyanın hızına ayak uydurmak için mümkün olduğunca çok işlemi otomatikleştirmek ve özel araçlar kullanmak bir zorunluluktur. Raporlama örnekleri dediğimizde manuel olarak derlemek, dayanıklı ve yorucu bir prosedürdür. Raporlama araçlarının faydalarına bir göz atalım.

 
  • Raporlama sürecini hızlandırır. Raporlamayı otomatikleştirerek, verilerinizi düzenlemek için gereken süreyi önemli ölçüde azaltır.
  • Tam olarak ihtiyacınız olan parametrelerle raporlar oluşturma fırsatı yakalanır. En iyi web raporlama araçlarından bazıları, raporları özelleştirmenize olanak tanır.
  • Verileri organize etmek, değerli içgörüleri hızla keşfetmenize ve iş hedeflerinize ulaşmak için bunlara göre hareket etmenize olanak tanır.
  • Raporları görselleştirme araçlarıyla entegre etme şansı yakalanır. Görselleştirme yazılımı, normal tablo tabanlı raporlamadan bir adım daha ileri gitmenize olanak tanır.
  • Karar vermeyi kolaylaştırır. Ekip üyelerinizle paylaşmayı ve kararlarınızı kesin rakamlarla kanıtlamanıza olanak tanır.
 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax