Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret sitelerini satışlarında yoğunluk yaşandığı özel günlerden biri de anneler günüdür. Genellikle e-ticaret firmaları anneler gününde satış arttırmaya yönelik birçok çalışma yapmaktadır. Bazı firmalar blog ve reklam çalışmalarına önem verirken bazı firmalar ise reklam hazırlayarak satışlarını arttırmayı hedeflemektedir.

 

Reklam çalışmaları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının bu alanda etkili bir şekilde çalışması oldukça önemli bir unsurdur. Yapılan çalışmaların etkililiği büyüdüğünde firmaların ziyaretçi ve dönüşüm oranlarının arttığı bilinmektedir.

 

Sizler de anneler günü gibi özel günlerde başarılı reklamlar hazırlamak isteyen bir e-ticaret firmasıysanız Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik adlı bu yazımızı inceleyebilir ve başarılı anneler günü reklamlarını nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Nasıl Başarılı Anneler Günü Reklamı Yapılır

 

Hedef Kitlenize Yönelik Reklamlar Hazırlayın

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların başarılı reklamlar hazırlaması için en önemli unsurlardan birisi hedef kitledir. Hedef kitle, e-ticaret firmalarının ürün ve hizmet satışı yapmak istediği kitleye verilen isimdir ve her e-ticaret firmasının hedef kitlesi birbirinden farklıdır. Bu nedenle başarılı anneler günü reklamları için e-ticaret firmalarının hedef kitle analizi yapması oldukça önemlidir.

 
  • Demografik özellikler ( Yaş, cinsiyet, yaşanılan yer)
  • Hedef kitlenin alışveriş alışkanlıkları ve hobileri
  • Hedef kitlenizde bulunan kişilerin gelir durumları
  • İnternetten alışveriş yapma alışkanlıkları
  • Günün hangi saatlerinde hangi sosyal medya platformlarında aktif oldukları

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak sizler de hedef kitlenizi analiz etmelisiniz. Anneler günü kampanyalarınızı başarılı reklamlar ile tanıtmak istiyorsanız bu analiz sonuçlarına göre hareket etmeli reklam ve tanıtım çalışmalarınızı hedef kitlenize uygun bir şekilde sürdürmelisiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

 

İlgili İçerik; Anneler Gününde Sosyal Medya Kullanımı



Anneler Günü Hedef Kitleye Yönelik Reklamlar

 

Konsept Yaratmaya Özen Gösterin

 

Başarılı reklam hazırlamak dendiğinde herkesin aklına ilk gelen unsurlardan birisi konseptlerdir. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar başarılı reklamlar ile satışlarını arttırmak istiyorsa özel günlere yönelik konseptler düzenlemeye önem vermelidir.

 

Konseptlerinizi belirlerken nasıl bir amacınız olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Düzenleyeceğiniz anneler günü reklamlarında indirim ve kampanyalarınıza yönelik mi yoksa video içerikler ile anneler gününü kutlamaya yönelik mi reklamlar oluşturacağınızı göz önünde bulundurmalısınız.

 

Yapacağınız bu çalışma anneler günü kampanyalarının başarılı bir şekilde sonuçlanmasına olanak sağlayacak ve firmanızın dönüşüm oranlarını arttıracaktır.

 
 

İlgili İçerik; 2021 E-Ticaret Trendleri

 

İlgili İçerik; Anneler Günü Kampanya Yönetimi

Kampanyalarınızı Yapacağınız Platformların Seçimini Dikkatli Yapın

 

Başarılı anneler günü reklamları yapmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi konulardan biri de reklam yapacakları platformlardır. Genellikle sosyal medya platformlarının dinamikleri birbirinden farklı olduğu için firmalar anneler günü reklamlarını yapmadan önce platform dinamikleri hakkında araştırma yapmalı ve bununla beraber bu platformlardaki rakiplerinin neler yaptığını göz önünde bulundurmalıdır.

 

Başarılı anneler günü reklamları yapmak isteyen firmaları sosyal medya platformlarına göre reklamlarını şekillendirdiği takdirde reklamlarının başarısında artış olacağını söylemek mümkündür. Sosyal medya platformlarının dinamiklerini keşfetmek için;

 
  • Rakip analizi yapılması
  • Hedef kitle belirlenmesi
  • Reklam yapılacak içerik türlerinin belirlenmesi
  • Gönderiler üzerine çalışılması
  • Hashtag belirlenmesi
  • Reklam ve tanıtım çalışmalarının yapılması
 

Oldukça önemlidir. Bunları göz önünde bulunduran e-ticaret firmalarının platformlara yönelik içerikler hazırlaması kolaylaşacaktır. Başarılı anneler günü kampanyaları için e-ticaret firmalarının göz önünde bulundurması gereken bu önemli unsurlara göre hareket etmesi ilgili platformda kampanyalarının başarılı bir şekilde sonuçlanmasına olanak sağlayacaktır. Sizler de anneler gününe özel indirimler ve kampanyalarınızı tanıtmak için bunu göz önünde bulundurmalı ve bu çalışmaları reklamlarınızdan önce yapmalısınız.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

İlgili İçerik; Anneler Günü'nde Online Alışveriş Cirosunda Rekor Bekleniyor

 

İlgili İçerik; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden



Anneler Günü Kampanya Platform Seçimi

 

Görsellerinizin Kaliteli Olması Oldukça Önemli

 

Sosyal medya kampanyaları düzenlemek isteyen firmaların en önem vermesi gereken konulardan biri de görsel kalitesidir. Günümüzde her sosyal medya platformunda farklı görsel boyutları kullanıldığı için e-ticaret firmalarının bu görsel boyutlarına uygun içerikler üretmesi gerekir.

 

Başarılı anneler günü kampanyaları düzenlemek isteyen bir e-ticaret firmasıysanız sizler de sosyal medya kampanyalarınızda kullanacağınız görsel boyutlarını kampanyalarınızı yürüteceğiniz sosyal medya platformuna göre hazırlamaya dikkat etmelisiniz. Bununla beraber sosyal medya kampanyalarınızda kullanacağınız görsellerin kaliteli olmasına da özen göstermelisiniz.

 

Anneler günü kampanyalarında kullanacağınız görselleri seçmek için;

 
  • Shutter Stock
  • Pixabay
  • Pexels
  • Istockphoto
 

Gibi stok fotoğraf sitelerini tercih edebilir ve bu platformlarda yer alan stok fotoğrafları kullanarak sosyal medya kampanyalarınızdaki görsel ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Eğer yalnızca fotoğraf odaklı bir kampanya düzenlemek istemiyorsanız ve kampanyalarınızda videolar da kullanmak istiyorsanız ;

 
  • Mixkit
  • Videezy
  • Freestock
 

Gibi stok video siteleri üzerinden de gönderilerinizde kullanacağınız videoları bulabilirsiniz. Anneler günü reklamları için kullanacağınız görselleri seçtikten sonra bu görselleri sosyal medya platformlarının görsel boyutlarını baz alarak düzenlemeli ve her platformun dinamiğine uygun içerik görselleri üretmeye özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 


Anneler Günü Reklam Görseli Kalitesi

 

Reklam Metinleriniz Üzerinde İyi Çalışın

 

Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik adlı yazımızın bu bölümünde reklam kampanyalarının önemli bir unsuru olan reklam metinleri üzerine sizlere bilgiler vereceğiz.

 

Anneler günü kampanyaları ve reklamları ile satış arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken en önemli unsur reklam metinleridir. Çünkü reklam metinleri hedef kitlenizde bulunan bir kişinin kampanyalarınız hakkında bilgi almasını kolaylaştırmakta ve satın alma kararı vermesinde etkilidir.

 

Başarılı reklam metinleri hazırlamak isteyen e-ticaret firmalarının;

 
  • Reklam metinlerinde kullandıkları dile önem vermesi
  • Reklam metinlerinde ürün ve kampanyaları hakkında bilgi vermesi
  • Call to action yani harekete geçirmeye yönelik cümlelerini bulundurması
 

Gerekmektedir. Bununla beraber bir reklam metnin özgün, etkili ve yaratıcı olması da oldukça önemlidir. Sizlerde anneler günü reklamlarınız için bu unsurları göz önünde bulundurarak reklam metinlerinizi hazırlamaya özen göstermelisiniz. Yapacağınız bu çalışmalar anneler günü reklamlarınızın etkililiğini arttıracaktır. Bu da yaptığınız kampanyalar sonucunda e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını ve dönüşüm oranlarını arttırmanıza yardımcı olacaktır.

 

Not: Anneler günü reklamları için hazırlayacağınız reklam metinleriniz için freelance çalışanlardan veya bu sektörde kendini ispatlamış ajanslardan yardım almaktan çekinmemelisiniz.

 

İlgili İçerik; Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2023 Yeni)

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri




Anneler Günü Reklam Metni Önemi

 

Reklam Kampanyalarınız İçin Sloganınızı Seçerken Yaratıcı Olun

 

Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik adlı yazımızın bu bölümünde reklam kampanyalarında etkililiği arttırmak için önemli bir adım olan slogan seçiminden bahsedeceğiz.

 

Bir reklam kampanyasının başarılı sonuçlar etmesinde etkili olan unsurlardan biri de sloganlardır. Genellikle reklam kampanyalarında kullanılan sloganların ; akıcı, etkili, özgün ve ilgi çekici olması beklenmektedir. Sizler de anneler günü kampanyalarınız için vereceğiniz reklamlarda başarılı sonuçlar elde etmek istiyorsanız reklam kampanyanızın sloganını belirlerken bunları göz önünde bulundurmalısınız.

 

Reklam kampanyalarınızın etkisini arttırmak için orijinal fikirler bulmalı ve bu fikirlerinizin tüketicilerin dikkatini çekmesine özen göstermelisiniz. Bunları göz önünde bulundurarak seçeceğiniz sloganlar reklam kampanyalarınızın başarıyla sonuçlanmasında etkili olacaktır.

 

İlgili İçerik; Marka Sloganı Yaratırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

 

Arama Motorlarında Kampanya Yürütmeyi Unutmayın

 

E-ticaret firmaları genellikle anneler günü kampanyalarını sosyal medya platformları üzerinden yürütmektedir. Ürün satışını arttırmak isteyen firmalar ise arama motoru reklamlarına önem vermektedir. Başarılı anneler günü kampanyaları ile satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının arama motorları bazında da çalışmalar yürütmesi ve Google Adwords reklamlarının gücünden yararlanması kampanyalarınızın başarıya ulaştırmasını kolaylaştıracaktır.

 

Anneler Günü Arama Motoru Kampanyaları

 

Reklam Kampanyalarınız İçin Bütçenizi Belirlerken Dikkatli Olun

 

Başarılı Anneler Günü Reklamları Hazırlamak İçin 8 Taktik adlı yazımızın son bölümünde sizlere reklam bütçesi belirleme konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Genellikle anneler günü gibi özel günlerde reklam vermek isteyen firmaların bütçeleri üzerinde iyi bir şekilde çalışması gerekmektedir.

 

Kampanyalarınızın başarıya ulaşması için bütçeniz en önemli unsur olarak görülmektedir. Çünkü bütçe bir reklam kampanyasının gösterim süresini, etkileşim oranını ve ulaşacağı hedef kitleyi belirlemektedir. Anneler günü kampanyalarınız ile ürün satışı gerçekleştirmek istiyorsanız sizler de reklam bütçenizi belirlerken dikkatli olmalı ve doğru kararlar vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamada Bütçe Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Ticimax ile Anneler Günü Reklamlarınız Başarıya Ulaşsın

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan sosyal medya modülleri sayesinde e-ticaret firmaları reklam kampanyaları düzenlerken birçok avantajdan yararlanmaktadır. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan raporlar sayesinde firmalar hedef kitle belirleme, reklam bütçesine karar verme ve reklamların dönüşümlerini izleme konularında birçok avantajlı durumdan yararlanabilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax